Недоступний сир

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Fon, 30 вер 2010.

  1. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    А якщо серйозно,то на наших полицях,лище сирний продукт...тобто і пальмове масло і рослинні жири і ще хто-зна що....але не той справжній сир,яким ми його уявляємо.
    Сумно.
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. deva

    deva Well-Known Member

    так невмію писати;)
     
  3. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Необовязково.

    Є сир, а є сирний продукт.

    Просто тре дивитися що купляємо.

    ---------- Додано в 20:49 ---------- Попередній допис був написаний в 20:46 ----------

    Та яке???????
    Просто знав секрет технології і тільки.
    Не пригадую що там було, але без того діда чи то сир тріскав... чи то смак був не той.
    Але він нічого бридкого не робив. Я просто хотів сказати, що будь-де до сиру додають таке, що почувши, багато хто б викинув його з свого раціону... але то таке...
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. Леді_І

    Леді_І Well-Known Member

    Цікаво, хто буде тим щасливчиком, кому той дід передасть своє майстерство...
    і ще питання: чому всі виходять, як він заходить? точно щось хімічить нездорове...
     
  5. Svjato

    Svjato Well-Known Member

    Додає трішки старого сиру (гарного) до свіжого...ЯТД
     
  6. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    бо як побачуть, то він там більше непотрібний.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Леді_І

    Леді_І Well-Known Member

    Дивно щось... 60 років працював, і ніхто не бачив, що він там витворяє? Чи то з тої опери, що свідки довго не живуть?...:girl_in_dreams:
     
  8. Svjato

    Svjato Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 3
  9. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    100%.........
     
  10. borkhes

    borkhes Дуже важлива персона

     
  11. Svjato

    Svjato Well-Known Member

     
  12. Fon

    Fon whom how

    гаразд, розповідаю рецепт що дізнався на селах

    берем 2 кіло сільського білого творогу. заливаєм 3 літрами запашного молока з-під корови (холодного), добре це все розмішуєм і ставим на талий газ. час від часу треба помішувати лишкою це добро. коли сир підтане і вбере молоко, вибиваєм туди пять (домашніх) яєць, масла, даєм півложечки соди, капцю муки і спеції. зазвичай це банальна сіль, цукор (але чуть - шоп не збухтіло), тмин додається трохи більше, бо він витягує смак сиру. смак у звичайних твердих сирах обумовлениих сирними палочками - отими мікроорганізмами що запускають в сирну массу і що 30 днів (час дозрівання) собі живуть і дохнуть всередині головки сиру. звісно в пересічного мешканця цих бактерій і цвілі немає, та і коштують вони великі, дуже великі бабкі. тому оригінальний смак сиру треба виносити самим. на селах його тягнуть сіллю і тмином.
    отже усю цю массу топим на повільному вогні і потрошки помішуєм. оптимально було б мати спеціалььний казанок з неприлипаючою повернею, і казанок крутити як копійка упавша на землю крутиться по такій синусоїді. але звісно така технологія в домашніх умовах нереальна. а жаль, бо саме вона так би мовити викачує з сирної маси сироватку, котру можна легко зверху надбирати. коли сирна масса досягла густини алкідної фарби, можна дати ще трошки соди, задивати у смішні формочки чи просто в кульок і стаивтив холодильник на тиждень. цікавий момент. я знаю що можна на поверхню сиру ставити мякушку хліба на день. але якого і наскільки часу незнам ))
    отже я порахував приблизкну вартість. 2 кіло сира - 40 грн. 3 л молока 20 грн, 5 яєць 10 грн, ну решта вроді все завжди вдома є. виходить 70 грн за 1.4 кіло сиру. впринципі він майже так і коштує в магазині. але прошу врахувати що ви за ці гроші купуєте 30% найсмачнішої бразильскої олії і файнютких польских наповнювачів, стабілізаторів, емулььгаторів і прочіх Е-шок триициферних
    цікаві такі варіанти - сир з ізюмом і сир з маком. чи реально це зробити?
     
    • Подобається Подобається x 6
  13. deva

    deva Well-Known Member

    Приїхала в Тернопіль,думаю піду подивлюсь в яку ціну сир в нас, купляла сир Гауда - 63 грн., сир Російський -Шостка-68 грн. Питала продавців, кажуть, що буде дорожчати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Summer

    Summer Well-Known Member

    певно буде біля 100 грн....:sad:
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Вчора в Вопаку НАЙДЕШЕВШИЙ сир був за 78 грн. кг...
    Не купила, пішли вони...хай їм тухне. В світлі останніх цін в мене взагалі виникають революційні ідеї, в нормальній країні за такі вибрики люди вже б давно організували бойкот і не купували, ВСІ. Пропали б їм тонни мяса чи сиру, тоді б може зачухались, а то звикли до мовчання, як телятам, що не всунеш тим українцям вони помичать на кухні і підуть далі мовчки платити. Тьху.
    Пішла по скинутій тут ссилці, накачала рецептів,почну з адигейського в суботу. Що вийде, додам фото.
     
    • Подобається Подобається x 9
  16. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    У мене ідея.

    Виходячи з теорії про воду, де стверджується, що вода є доброю, якщо про неї говорити добре і поганою, якщо про неї говорити зле, пропоную:
    кожному піти у маркет і сказати до сиру: шоб ти зтух за такі гроші!!!

    Повірте, не пройде й пару днів... заходимо ми в маркет... послухайте, а шо там так смердить?:mocking:

    А продавці: та то сир....о_О

    Ну... буває.... кажете ви...
     
    • Подобається Подобається x 7
  17. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    :))):))):))):)))
    Миху, не пройде,вони тоді візмуться цей сир в оцті вимочувати ,або гірше ше в якійсь біді......я раз бачила як то роблять...гидко...але на вітрині він виглядав суперсвіжим...
    Отож ми худоба.....
    Стояла на зупинці.....крутилась біля мене собацюра бездомна, та так зазирала людям в очі......жалісно....пішла в магазин купила 200 гр. ковбаски (більше не було грошей) даю, а вона понюхала-понюхала і пішла геть...можете таке уявити?Тварина яка б голодна вона не була того їсти не годна....а ми лопаєм за милу душу....всеядні ....блін!!!!!!!:sad:а часом їмо і думаємо,яке воно файне,свіже.....а воно може далеко й не свіже і не таке вже й файне.....звикли ми до цієї псевдоякості і вже й не розпізнаємо де добре, а де ні.....
    П.С. В тваринах ще залишився той справжній природній смак,нюх,незнаю,як то ше сказати...рефлеси ,чи що......
     
    • Подобається Подобається x 7
  18. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Сьогодні дивилась у нас в магазині, самий дорогий якраз 78 грн.А найдешевший 60.Та в принципі вони всі в середньому 62 грн.Не знаю хто їх випускає, але за 78 -Снятин.
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Lady Vesna

    Lady Vesna Батярка

    Мені теж магазинна ковбаса смердить...
    Молоко дійсно подорожчало.А сир купувати таки будуть-занадто багато людей його любить.
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. iso

    iso Well-Known Member

    Нічого страшного до сирів не додають. Наприклад в бринзу - вміст шлуночка новонароджених ягнят. Зате яка смакота:good:
     
а де твій аватар? :)