А якщо серйозно,то на наших полицях,лище сирний продукт...тобто і пальмове масло і рослинні жири і ще хто-зна що....але не той справжній сир,яким ми його уявляємо. Сумно.
Необовязково. Є сир, а є сирний продукт. Просто тре дивитися що купляємо. ---------- Додано в 20:49 ---------- Попередній допис був написаний в 20:46 ---------- Та яке??????? Просто знав секрет технології і тільки. Не пригадую що там було, але без того діда чи то сир тріскав... чи то смак був не той. Але він нічого бридкого не робив. Я просто хотів сказати, що будь-де до сиру додають таке, що почувши, багато хто б викинув його з свого раціону... але то таке...
Цікаво, хто буде тим щасливчиком, кому той дід передасть своє майстерство... і ще питання: чому всі виходять, як він заходить? точно щось хімічить нездорове...
Дивно щось... 60 років працював, і ніхто не бачив, що він там витворяє? Чи то з тої опери, що свідки довго не живуть?...:girl_in_dreams:
Таке ніколи нікого не цікавило...тепер майже теж...ніхто не хоче себе нічим нагружати, бо на виробництві займаєшся тим, що вмієш...Вмієш все - все і будеш робити, якщо молодий. Далі залежить від кмітливості...
гаразд, розповідаю рецепт що дізнався на селах берем 2 кіло сільського білого творогу. заливаєм 3 літрами запашного молока з-під корови (холодного), добре це все розмішуєм і ставим на талий газ. час від часу треба помішувати лишкою це добро. коли сир підтане і вбере молоко, вибиваєм туди пять (домашніх) яєць, масла, даєм півложечки соди, капцю муки і спеції. зазвичай це банальна сіль, цукор (але чуть - шоп не збухтіло), тмин додається трохи більше, бо він витягує смак сиру. смак у звичайних твердих сирах обумовлениих сирними палочками - отими мікроорганізмами що запускають в сирну массу і що 30 днів (час дозрівання) собі живуть і дохнуть всередині головки сиру. звісно в пересічного мешканця цих бактерій і цвілі немає, та і коштують вони великі, дуже великі бабкі. тому оригінальний смак сиру треба виносити самим. на селах його тягнуть сіллю і тмином. отже усю цю массу топим на повільному вогні і потрошки помішуєм. оптимально було б мати спеціалььний казанок з неприлипаючою повернею, і казанок крутити як копійка упавша на землю крутиться по такій синусоїді. але звісно така технологія в домашніх умовах нереальна. а жаль, бо саме вона так би мовити викачує з сирної маси сироватку, котру можна легко зверху надбирати. коли сирна масса досягла густини алкідної фарби, можна дати ще трошки соди, задивати у смішні формочки чи просто в кульок і стаивтив холодильник на тиждень. цікавий момент. я знаю що можна на поверхню сиру ставити мякушку хліба на день. але якого і наскільки часу незнам )) отже я порахував приблизкну вартість. 2 кіло сира - 40 грн. 3 л молока 20 грн, 5 яєць 10 грн, ну решта вроді все завжди вдома є. виходить 70 грн за 1.4 кіло сиру. впринципі він майже так і коштує в магазині. але прошу врахувати що ви за ці гроші купуєте 30% найсмачнішої бразильскої олії і файнютких польских наповнювачів, стабілізаторів, емулььгаторів і прочіх Е-шок триициферних цікаві такі варіанти - сир з ізюмом і сир з маком. чи реально це зробити?
Приїхала в Тернопіль,думаю піду подивлюсь в яку ціну сир в нас, купляла сир Гауда - 63 грн., сир Російський -Шостка-68 грн. Питала продавців, кажуть, що буде дорожчати.
Вчора в Вопаку НАЙДЕШЕВШИЙ сир був за 78 грн. кг... Не купила, пішли вони...хай їм тухне. В світлі останніх цін в мене взагалі виникають революційні ідеї, в нормальній країні за такі вибрики люди вже б давно організували бойкот і не купували, ВСІ. Пропали б їм тонни мяса чи сиру, тоді б може зачухались, а то звикли до мовчання, як телятам, що не всунеш тим українцям вони помичать на кухні і підуть далі мовчки платити. Тьху. Пішла по скинутій тут ссилці, накачала рецептів,почну з адигейського в суботу. Що вийде, додам фото.
У мене ідея. Виходячи з теорії про воду, де стверджується, що вода є доброю, якщо про неї говорити добре і поганою, якщо про неї говорити зле, пропоную: кожному піти у маркет і сказати до сиру: шоб ти зтух за такі гроші!!! Повірте, не пройде й пару днів... заходимо ми в маркет... послухайте, а шо там так смердить? А продавці: та то сир.... Ну... буває.... кажете ви...
Миху, не пройде,вони тоді візмуться цей сир в оцті вимочувати ,або гірше ше в якійсь біді......я раз бачила як то роблять...гидко...але на вітрині він виглядав суперсвіжим... Отож ми худоба..... Стояла на зупинці.....крутилась біля мене собацюра бездомна, та так зазирала людям в очі......жалісно....пішла в магазин купила 200 гр. ковбаски (більше не було грошей) даю, а вона понюхала-понюхала і пішла геть...можете таке уявити?Тварина яка б голодна вона не була того їсти не годна....а ми лопаєм за милу душу....всеядні ....блін!!!!!!!а часом їмо і думаємо,яке воно файне,свіже.....а воно може далеко й не свіже і не таке вже й файне.....звикли ми до цієї псевдоякості і вже й не розпізнаємо де добре, а де ні..... П.С. В тваринах ще залишився той справжній природній смак,нюх,незнаю,як то ше сказати...рефлеси ,чи що......
Сьогодні дивилась у нас в магазині, самий дорогий якраз 78 грн.А найдешевший 60.Та в принципі вони всі в середньому 62 грн.Не знаю хто їх випускає, але за 78 -Снятин.
Мені теж магазинна ковбаса смердить... Молоко дійсно подорожчало.А сир купувати таки будуть-занадто багато людей його любить.
Нічого страшного до сирів не додають. Наприклад в бринзу - вміст шлуночка новонароджених ягнят. Зате яка смакота Звичайно, що вище приведений рецепт жодного відношення до БРИНЗИ не має. І називати то бринзою, це те що назвати ячмінний напій кавою