Не хочу машину! Пересідаю на ровер!

Тема у розділі 'Велодоріжка', створена користувачем levandivka, 27 лют 2008.

1. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Да я про ренджроверы пошутил:smile:.
    Спасибо хоть вы просвятили насчет этого чудо-транспорта. А то я тоже больше склонялся к мотороллеру.

2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

У Львові "ровер" - велосипед.
    А хто знає, як "велосипед" на сонячному Закарпутті?!

3. Что-то типа цеделя, нет?

4. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Ровер-підприємство яке виготовляло велосиведи. І у нас, на Західній Україні їх, за звичай, називають роверами.

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А я тащився, коли почув, як велосипед звучить вірменською.
    Щось типу "хейцанІф"

6. illia

illia Well-Known Member

нам сказали: "не вигадуйте велосипед"... і ми вигадали ровер

• Подобається Подобається x 3
  7. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

"Біциклі". Як і в Обєднаному Королівстві.

• Подобається Подобається x 1
  8. enron

enron New Member

Одноденний тренінг "Bicycle advocacy" / "Велоактивізм" (проєкт Британської Ради)

м. Львів, 29 листопада (субота), 10.00-18.00

проєкт БРИТАНСЬКОЇ РАДИ „ЄВРОПА ЗА БЕЗПЕЧНИЙ КЛІМАТ” та

ГО "ТРАНСПОРТНІ АЛЬТЕРНАТИВИ"

запрошують на одноденний тренінг

"Bicycle advocacy" / "Велоактивізм"

Тобі варто прийти, якщо ти

- користуєшся велосипедом для щоденних поїздок
    - і хочеш долучитися чи очолити Львівський вело-рух,
    - тому що мрієш перетворити Львів на місто, де їздити велосипедом приємно і безпечно,
    - і готовий ділитися ентузіазмом, конструктивними ідеями та робочим запалом

У програмі: закордонний та вітчизняний досвід ефективного велоактивізму, абетка велогромадської діяльності, практичні заняття.

Участь безкоштовна.

Адреса:

вул. акад. Богомольця, 6
    Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Задати всі запитання, отримати програму і анкету учасника можна
    за телефоном 8 050 430 20 91 (Тарас)
    або електронною поштою cyclingua@gmail.com
    Кінцева дата прийому анкет – 26 листопада

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Хочу ровер. Ось збираюсь купити якийсь вживаний недорогий. На що треба звернути увагу при купівлі ровера? Бо крім наявності коліс, що крутяться, я навіть не знаю що ще свідчить про його роботоспроможність :)))

10. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

http://www.giant-bicycles.com/ua-ua/bikes/ конечно он не подходит под категорию "дешевый" но это бренд,, оч.качественный, легкий, и в принципе думаю до 500 бакинских рублеусофф станет ... сам такой купил - весч ...

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Особисто я нічого не маю проти брендових речей і їх якості, навпаки - тільки ЗА! Але мій гаманець має іншу думку.. :sad:
    Вибрала першу ліпшу симпатичну модель, знайшла на сайті, де продаються нові та вживані речі:

Майже новий, 1350 злотих (~3400 грн). А в мене всього 300 злотих.. :sorry:
    Тому буду купувати на ринку вживаний. Так що питання не в тому, що вибирати, а на що дивитись і звертати увагу. Тобто як перевірити справність? Проїхатись пару метрів вистачить?

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Гм-м-м...
    Реклама від Практікера у Львові обіцяє ровер за ~1200 грн...
    Приблизно ТАКі ж ціни у невеличких магазинах.
    Невже на ґєлді не знайдецця ровера за доступну ціну? ;)

13. artobstrel

мой Вам совет пойти по моему пути, я год собирал на велосипед ..... если он Вам не для "раз в год проехаться" советую его взять ... остальное откровенное "г" в Практикере як ся пан казав велики дешевле, но они и соответственно рядом с Гиантом как табуретка с роялем .....
    если раньше не было велосипеда с изменяемой передачей (скоростями) и вообще давно не ездили то по началу будет не просто ... я на своем как купил проехал 3 километра думал вообще возвращать ... теперь не сгониш ) хотя поначалу опять же с месяц (первые 200 км) ходил как ооочень крутой ковбой .... ну а по-поводу денег ... наберитесь мужества, соберитесь с духом и начинайте .. клянчить у родителей, любимого и т.д. )))))

14. Andr

Andr Well-Known Member

При невеликих коштах можна купити совєцкий "Турист", тільки не зовсім вбитий за 300грн.("Ваш магазин" рулить). Співвідношення ціна/якість - унікальне

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ще раз скажу - знайдеться. Але я не розбираюсь на роверах і мені можуть підсунути неякісний, як перевірити його справність? Як от перевірити чи колеса рівні, ланцюг добре натягнутий? Останній мій ровер був "Тиса" 15 років тому. Після того якось раз проїхалась на ровері знайомого і от на днях каталась по селі. До роверів адаптовуюсь швидко, то без проблем.
    Не повірите, але я теж рік збирала :))) Але все були важливіші покупки.. А купувати дорогий навіть трохи шкода, бо можуть вкрати і тютю з ним..
    :haha: На жаль, совість не дозволяє..
    Дякую, але я проживаю в Польщі.

От знайшла польський роверек, новий на скільки розумію, за 300 злотих (600 грн).

Думаю. А знайомі кажуть, що на гіелді (ринку) можна буде знайти навіть щось дешевше і теж практично нове з Німеччини.. :scratch_one-s_head: Та і не хочеться через нет купляти, бо нема можливості спробувати посидіти, а може раптом моя дупця до сідла не буде пасувати? :)))
    Йой, забембалась..

16. Andr

Andr Well-Known Member

Взагалі-то для підбору ровера треба вказати де, скільки і як збираєтесь їздити.

Зауваження стосовно зображеного на малюнку :
    - а передачі не потрібні?
    - широке сідло - не ознака комфорту, швидше навпаки
    - підніміть та зважте в руках кожного кандидата на купівлю, вибирайте легший

17. illia

illia Well-Known Member

... просто шикарна фраза :good::good::good::haha:

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А навіщо? :shy:
    А якщо не пасуватиме, можна сідло замінити?
    Вам то смішно, а я за це найбільше переживаю :)))
    --
    Всьо, купила вже той через нет. Бо є гарантія на рік (а на раму - 2 роки).
    По місті 2-3 рази в тиждень.

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нірванко!
    Передачі - потрібні. А на ґєлду я б радив іти з роверистом (приміряти до дупці і технічну сторону справдити).
    Бувають екземпляри, котрі не надаються до ремонту. Це найважливіша пересторога. Важливо взяти стандартний, до якого все можна купити.

20. artobstrel

украсть могут любой ..... бросать его на долго да и на быстро низзя, если на очень быстро то все равно надо трос с замком, от целенаправленной кражи не спасет но от случайного перехватчика вполне ....
    в этом случае признак, это велосипед для очень спокойной езды, руль выше седла спокойно с прямой спиной на широком сиденье едеш стипенно и важно, передач нет - ацтой ...
    ездить легче особенно на горку,
    и не зря, спортивное седло практически пластмассове без амортизаторов эту самую д. набивает первое время ну оч. сильно, полнейший дискомфортъ

польский?

а де твій аватар? :)