Так, якщо ця думка буде стійким переконанням великої кількості людей, навіть сталим стереотипом, то, звісно, засумніваюсь.
ну..не забудьте про евреев и стойкое мнение большого количества людей немецкой национальности об их вредоносности)
По-перше, німці у часи до другої світової війни до євреїв ставились не гірше ніж інші, у тому числі росіяни, просто їх очільники зайшли дальше, ніж керівники тієї ж царської Росії, які знищеня євреїв за практичну мету не мали, просто прихильно ставились до чорносотінців і патронували їх діяльність. По-друге, думка о вредоносності євреїв має глибокі історичні коріння. На мій погляд вони ніяк не пов'язана з тим, що вони насправді вредоносні. Причини інші, і я міг би про них поговорити, але не тут, бо тут мова йде зовсім про інше. Тож, якщо ти не погоджуєшся з думкою, що росіяни, як нація, погані, ти маєш детально обгрунтувати, чому ж така думка про них склалась, і чому вона не відповідає дійсності.
да нет...рассуждения о плохих и хороших нациях это не ко мне..это к своим единомышленникам..мне как то не близко рассуждения на кухнях о жидомасонском заговоре,паразитизме украинцев и пьянстве и склонности к зверству русских..и обосновывать порождение болезненного ума это тоже не ко мне. человек сам в состоянии решить быть ему человеком или быдлом..от национальности это не зависит..от наследственности возможно..но покажи мне плохого русского я тебе тут же найду аналогичного украинца..эх..заскучала..
А чому ж тоді так горячо почала тут захищати націю росіян він автора поста, всю, це ж не про тебе, не про твою окрему особистісь, яка не залежить від етнічного походження і приналежності до якихось там росіян, чи руських, як ви самі себе називаєте ?
ну да))) старая история) я должна доказать тебе что я не защищала)) и доказать что русские не дауны-пьянчуги))) думай как желаешь..почему я буду этим бессмысленным делом заниматься??)))
нельзя)доказывать нет..но и соглашаться тоже нет. ты предлагаешь спор потому всегда приятно посмаковать рассуждения о том какие русские бяки..а я отказываюсь от такого разговора потому что вижу к чему ты клонишь)) вот и атмосферка разрядилась..надолго ли..
Московщина і московство вічна тема. Прочитайте Астольфа де Кюстіна (маркіз) "Росія в 1839 році". Те ж саме тільки в 5-ти томах і більш розлого. Кюстін їхав до московщини переконаним монархістом-фундаменталістом, з метою перейняти від московщини для своєї любимої франції ті рецепти успіхів імперії про які тоді гомоніла вся осліплена Європа. І вже через три місяці до франції повернувся маркіз Республіканець - ліберал Астольф де Кюстін. Його книжка пережила дуже багато перевидань, а він особисто витримав травлю організовану Ніколаєм Палкіним (так він прозвав тодішнього імператора Ніколая 1). Кому цікаво почитайте. Дуже цікаві спостереження , і в такому дусі як думка цього юнака із московщини.
та шо там балакати? молодець містер Блік, пора вже й мову знати.....а то па русски да па русски...:rolleyes: