Ні, я, нажаль, поки що ближче до першого досвіду . Міра у кожного своя . Головне відчути межу..... Напевно, вона настає тоді, коли гроші перестають бути лише можливістю і засобом, а стають метою.
думаю купити можна все. справа в ціні і наскільки вам це потрібно. І якщо не в одному то в іншому місці вам продадуть те що ви хочете. Якщо добре пошукати завжди є "зговорчива" альтернатива.
а якщо те, що я хочу купити є в одному єдиному екземплярі...ексклюзив??? мені ж не потрібні підробки, які продає хтось інший...
Для Mavpysuk Дозволю собі прокоментувати ваш підпис. Диво можливе. Це факт. Але хтось таки повинен його для Вас зробити... P.S. Приємно чути, що є ще люди, яких цікавлять такі питання, яке Ви підняли...
Цікаво. А з позиції якого досвіду говорите Ви? А от я собі подумала. Так може проблема у тому, що Ви не знаєте про існування інших оригінальних виробників? З.І. Хоча розмова на рівні алегорій дуже швидко ризикує зайти у тупік
Якщо річ ексклюзивна..то знаходиться точно в одному примірнику...і водного єдиного виробника... п.с..розмова і справді заходить в тупік
Ми ж говоримо про купівлю реальних речей, а не примарних. Ви б ще сказали, що не можна привида орендувати... А як тільки винайдуть спосіб стати безсмертним - він буде продаватись ( і не за маленьку ціну )
Реальні речі буз продавця Ви теж не купите. Річ не можна купити (не реальна річ), коли нема продавця.
Річ є, а продавця нема? Продавцем буде будь-який власник речі. Адже ми говорили, що треба лише знайти відповідну ціну. Якщо ж нема власника, то річ і не треба купувати, її просто можна взяти. Так що описана Вами ситуація просто нереальна. А наведений Вами приклад про безсмертя скоріше з розряду "речі нема, і ми її купити не можемо"
Філософія почалася.... Вона належить відкривачу Якщо Ви відкриєте якусь нову зірку, то зможете назвати її, як заманеться і вона свого роду "Ваша". А загалом, те що Ви не можете її взяти в прямому сенсі цього слова, то вже технічне питання. Не виключено, що через сотню-другу років...
А таки ризикну ще одну ідею висловити. Ще один можливий вихід - змінити мету. "Изменить мечту, не изменяя мечте"
Власник є, але він не хоче продавати. Як ви думаєте, чому ще ніхто не купив картину Леонардо да Вінчі – Мона Ліза. Власник цієї картини є. Покупці теж знайдуться. А продавець?
Тому що ніхто не запропонував потрібну ціну. Як уже говорилося вище не обов'язково в грошовій формі. Це може бути не менш цінний предмет мистецтва, якісь послуги і т.д. От, припустимо, у власника хвора дитина. І найкращий хірург у світі по цій спеціалізації забажає цю картину за свої послуги... Як вважаєте, вона буде продана? )Це просто примітивний приклад. Перше що в голову прийшло.) Все залежить від обставин. Ціна є завжди.