який цей закон? Луна, вчора ви так і не зрозуміли, що насмішили мене тим, що ви писали про ПОЛОЖЕННЯ про екстернат :rolleyes: а називаєте його Законом України "Про освіту". довго і завзято. і помилково. я нижче даю ваші дописи де чудово видно ваші помилки. ви їх тепер бачите? і ще раз скажу: в Україні умови і порядок навчання і т.д. на ідивідуальній формі навчання або у формі екстернату визначається двома Положеннями. я вам дала з них витяги. а ви не знаєте про існування цих нормативних актів, ви думаєте що це Закон "Про освіту "хоча стверджуєте що добре знаєте законодавство про освіту і даєте мені "кваліфіковані поради" ) бачите? це Положення про екстернат. а не Закон "Про освіту" я це чудово знаю. отже, ви зробили кілька помилок: 1. сплутати два різних положення з законом про освіту 2. замість 2 форм індивідуального навчання (в індивідуальній формі і в підвид - навчання у формі екстернату) які ЧІТКО визначені в законодавстві ви називаєте 3 форми 3. третьою формою індив. навчання ви називаєте навчання в альтернативному навчальному закладі, який якраз і називаєте домашньою школою, тим самим хоумскулінгом чи домашнім навчанням ось: хто вам сказав що це і є домашнє навчання? на яке законодавство ви посилаєтеся? ви ж весь час наголошуєте, що добре знаєте законодавство то прошу сказати - де пише що такий навчальний заклад = домашнє навчання = хоумскулінг? буду вдячна за чітку і конкретну відповідь. ну і кінець-кінцем завзято доводите мені що ви знаєте законодавство, а я ні ви в цій темі вирішили самоствердитися? вибачте, не вийшло :rolleyes: мені і справді шкода коли доводиться так когось обламувати - я довго не хотіла цього робити. але ж ви вперто гнули свою лінію і намагалися дискредитувати мої знання. так що отримали що заслужили
Пані Гелено, сподіваюсь - сьогодні Ви прочитали Закон? Ще раз підкреслюю - саме ЗАКОН України про освіту, стаття 36, п. 7, 8 Саме на цей нормативний акт я посилалась. Там чітко сказано, що при загальноосвітніх закладах створюються умови для прискореного навчання учнів та екстернату. Мені дуже шкода, що дипломований юрист при тому, що я ТРИЧІ вказала, на який нормативний акт посилаюсь, так і не зміг знайти самостійно ці пункти. Вибачте, що не привела їх вчора - справді, Ваші дописи про "ги-ги" та чоловіків підказували, що краще дати Вам можливість дійти до рівноваги Ні в якому не бачу))) Ви звичайно могли посилатись на Положення, яке я вивчила вздовж та ще раз вздовж за родом професійної діяльності, але , на жаль, воно не виключає всіх можливих випадків. Ви можете цього не знати, я припускаю, бо не є практиком в освіті. ТРЕТІЙ варіант, я ВТРЕТЄ підкреслюю, є різновидом першого - ну я ж про це писала одразу. В першому випадку (індивідуальне навчання) , необхідно надати спеціальні медичні довідки. Третій варіант, про який НІЧОГО не сказано в Положенні, але який припускають Закони України "Про освіту" та "Про загальну середню освіту" - це варіант індивідуального навчання за бажанням батьків. Поки що в Україні так працюють поодинокі експериментальні заклади - я наводила Вам приклад вчора, але Ви його вперто ігноруєте, хоча для Вашой родини він - найкращий, не доведеться брехати про стан здоров"я власної дитини. 1. Ні в якому разі. Ще раз раджу - не зациклюйтесь на Положенні, Закон має силу і дає право відкриватись таким закладам, як одеська школа Русової і без петицій. 2. Я чітко прописала двічі, тепер ще раз повторюю - третя форма навчання є різновидом першої, але без медичних довідок. Невже в мене письмова дикція страждає?:rolleyes: 3. Вінегрет. Не знаю, що відповісти, бо гадаю - Ви самі не зрозумієте, що спитали Та ні в якому разі, я в цій темі вже давно непогано "самоствердилася":rose: :girl_in_dreams:Облиште - це вже насправді дитячий садок Отут я з Вами згодна - ми отримали, що заслужили. Тобто, Ви самі дискредитували свій ДИПЛОМ. Адже знання можна тільки довести, чого на жаль я не побачила. Ви, дипломований юрист, даєте на форумі абсолютно некваліфіковані поради та вільне тлумачення закону, натякаєте на мозок опонента, чоловіка (ів) в його житті - скажіть, навіщо ще комусь щось дискредитувати?
що ж, Luna, мені вас щиро шкода, що ви так і не можете змиритися з тим що помилилися і нагородили дурниць з дуже розумним виглядом відповідати на ваші кілометрові дописи мені жаль часу. і не бачу потреби для себе хто з форумлян слідкував за темою зробить свої висновки в мене все
вот меня всегда интересовало..что главное в дискуссии? зерно истины или за кем последнее слово останется? что в этом вся прелесть??
Та я взагалі-то виглядаю непогано - дякую, що помітили.:rose: А стосовно дурниць - Ваша справа, Ви вирішуєте майбутнє своєї власної дитини, ніби-то цікавитесь, яким чином влаштувати навчання на дому - і при цьому навіть не вивчаєте досвід того, як це організовано у нашій державі. Не треба апелювати до форумлян, це вже схоже на "сама дура". Припиніть - Ви мати, тож шукайте краще для своєї дитини, адже Вам не хизуватись дипломом потрібно, а дійсно відповісти на питання - яким чином можна вирішити актуальне питання. У Вас все вже давно, з першого опонента, якому Ви сказхали - Ви не розбираєтесь. З цього моменту у Вас - все. То не пошук кращого, то самомилування. Салют, песетос і амор:rolleyes:
Именно это меня и удивляет...Кажется - ты можешь решить для себя реально существующие вопросы, ан нет, ответы-то никому и не нужны
неможливо говорити з людиною, яка чує лише себе. це я про Луну а вам теж здалося, що я не знаю законодавства про освіту? мені цікаво, чи я аж так незрозуміло висловлююсь чи що )
я не склонна думать что общение в таком ключе может быть продуктивным..мне не показалось забавным ни отправка пилить мужа,ни комментарии по поводу блондинок,ни высказывания вроде позорите диплом...и на мой взгляд где то посередине разговора резко заело пластинку..смысл уловить уже просто трудно,захватывает сам эмоциональный накал.. еще труднее понять чем он вызван? ведь не хоум скулом? скорее тут уже пошла жара на предмет кто умнее среди здесь В принципе у меня не было намерения комментировать,но вы спросили,я ответила...без обид
угу... заїло пластинку. тому мені і надоїло слухати одне і те ж я люблю говорити коротко і ясно а тут є бажання писати кілометрові дописи до кожного слова я не маю на це ні часу, ні бажання, це нудно кінець-кінцем... о, до речі. кому цікаво - я можу скинути в пп лінки інших обговорень цього питання в інеті там видно хто добре знає закони і які вони насправді :rolleyes: ось цей лінк наприклад: http://community.livejournal.com/zdorovi_dity/8696.html тут я пояснила, яке в нас з-во про освіту. з коментарями. для того щоб пояснити треба знати. правильно? мій нік - gelena_lviv а людина мене завзято переконує, що вона закони знає, а я ні хоча явно вона їх плутає і неправильно трактує, терміни вигадує і не може пояснити де вона їх взяла :rolleyes: але кричить голосніше всіх, образно кажучи, то лише її і чути :rolleyes: ну то на нащо мені така розмова? я краще посплю собі ) але то не лише мене стосується, це дезінформація для тих хто читає
да, вот еще http://community.livejournal.com/home_studying/37580.html тут вышел спор, потому что мама которая учит детей дома не знала что изменилось законодательство об екстернате. а оно изменилось. раньше можно было всем желающим, теперь нужна причина вот часть моей записи недавней: "зараз діє нове Положення про екстернат, згідно нього причину вказати необхідно а за старим положенням, яке діяло до 2008р. право на екстернат дійсно мали всі бажаючі МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ УКРАЇНИ ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства освіти України 01.07.93 N 230 ( z0098-93 ) Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 липня 1993 р. за N 100 ( Положення втратило чинність на підставі Наказу Міносвіти N 87 ( z0151-97 ) від 27.03.97 ) ПОЛОЖЕННЯ про державну атестацію (екстернат) для одержання документів про загальну середню освіту 1. Відповідно до Закону "Про освіту" ( 1060-12 ) право на державну атестацію (в тому числі складання екзаменів екстерном) для одержання документа про загальну середню освіту має кожен громадянин України незалежно від статі, расової, національної приналежності, соціального й майнового стану, роду та характеру занять, освітнього рівня, віросповідання, світоглядних переконань, стану здоров'я, місця проживання та інших обставин."
Гелено, Ви не могли б зробити всім велику послугу та нарешті заспокоїтись? Це неприємно. Я не буду з Вами сперечатись, це даремна справа - але якщо ми вже домовились закінчити розмову, то вже будьте ласкаві, розповідайте про "неї" в третій особі вдома, існуючому чоловікові. Бо всілякому терпінню буває край. Я знаю, про що кажу, і мені особисто цього достатньо. Істерики з "ги-ги", "га-га" та іншими змістовними словами - не моє. Тому будь ласка - просто ігноруйте. ЖЖ - велика річ, розумію:rose:
Так воспитание.... А это сейчас проМблема номер 1.... А я вот не знал такого внимания, родители - колхозники, с утра до позднего вечера в кузне, в поле.... Вот поэтому и получился всего лишь полковник, а не Енерал или маршал.... )
та ви власне і продовжуєте суперечку. чому б вам не заспокоїтися? я з вами розмову припинила, бо до вас як горохом до стіни я ж не вам писала останні повідомлення. то нема чого відповідати мені особисто чи то ваша персональна тема?
Я очень сильно извиняюсь, что вмешиваюсь, а может перестанем меряться косичками, или эту песочницу закрыть ? ) на санитарный день ?
Я не стану этого делать, по одной простой причине, мне эта тема интересна , но заметте, только тема, без ссор и выяснения отношений :rose:
Та ні, звичайно. Просто коли Ви обговорюєте людину в третій особі , знаючи, що вона це читає - вибачте, краще б звертались саме до неї. Милена - я согласна, для спора нет оснований. В Одессе есть возможность обучать детей на дому и без мед. оснований. Стоит єто прилично, форма обучения - индивидуально-групповая и - не на дому у ребёнка, а на дому у учителя(-ей). При всем своём настороженном отношении к частным школам, могу точно сказать - знания дают неплохие и оценки не малюют. Школа Русовой и школа "Астр", можешь посмотреть в инете. Сайт у них есть - на рекламный не похож, скорее - информативный.