не віддам дитину в школу

Тема у розділі 'Діти', створена користувачем Гелена, 8 чер 2009.

?

нужно ли ходить в школу?

1. да, обязательно!!! а как иначе ребенок вырастет нормальным???

31 голосів
    60,8%
  2. нет, знания и общение есть в других, лучших местах!

13 голосів
    25,5%
  3. еще не знаю, вы поспорьте, а я подумаю об этом :)

7 голосів
    13,7%
  1. Luna

Luna Guest

Я помічаю, що піар будується на вимазуванні багнюкою опонента. Тому й маємо...що маємо.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

нам неоцінено допомагає моя мама (також педагог з багаторічним стажем, як і тітка моя)... :)
    так що у нас майже типовий хомскуль, про який розповідає пані гелена... :)
    чи як там [STRIKE]по-буржуйськи[/STRIKE] по-мудрому називається дошкільняцьке виховання?...

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ага... :))
    маємо політиків-переможців, які вимазані багном трохи менше, ніж ті, кого вони переграли... :)) :rolleyes:

4. Luna

Luna Guest

:rolleyes:То прочитайте його)))

о_О Отакоє...Я наплутала? Де саме??? Це ВИ, шановна, змішали докупи всі види індивідуального навчання - це ж видно неозброєним оком.
    Кхм...))) ЖЖ?:rolleyes:
    О, оце переконливо!!! А СКІЛЬКИ юристів її бачили? і, головне, що вони про неї сказали? Ну, ті, інші юристи...Які її бачили)))

Я спокійна, чесне слово. А пластинку не можу - бо пишете тільки " так правильно, бо я ЗНАЮ чи я ЮРИСТ", а мене вчили довіряти майстрам своєї справи)))

5. Luna

Luna Guest

:good: Так і називається - дошкільне. А по-буржуйському - хоумдоскуль)))

6. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ну, пупере, а хто казав що вчити мають лише батьки?
    ніхто не боронить наймати репетиторів, вчитися в групі з іншими хоумскулерами тощо

до речі, знаю ще 2 хлопців віку мого малого батьки яких планують ДН
    в Львові :)
    так :)
    :) я про те що ви знаєте Лілю
    в мене нема причин їй не вірити

7. Гелена

Luna, ідіть попиляйте якось чоловіка :)

8. Luna

Luna Guest

Дякую за побажання жіночого здоров"я:rose::rolleyes: Але ж навіщо "якось"? Ні, я дилетанства взагалі не виношу (то ж підготуватись до дискусії треба було, а не позорити диплом).

9. Гелена

навчання в закладі альтернативного типу - це не є домашнє навчання, не є хоумскулінг

де ви в нашому законодавстві знайшли термін "домашнє навчання" в значенні "homeschooling"?

в нас можливе навчання:
    1. в індивідуальній формі на дому учителями
    2. екстернат - самостійне вивчення шкільної програми

10. Luna

Luna Guest

Вибачте, знову ляпсус. Альтернативи бувають різні. Один з варіантів - надання родині послуг вчителів на дому, як різновид ІНДИВІДУАЛЬНОГО навчання. Приклад - Школа Русової в Одесі.
    В тому-то і справа, що ніде....І не треба цитувати мені те, що я сама Вам приводила як аргумент. Перечитайте мою цитату - там так і написано - варіант № 1 тільки без довідок.

11. Luna

Luna Guest

Гелено - Ви знаєте...думаю, якійсь львівській школі дуже поталанило:)
    Ви доросла людина. Тим більше - юрист. То коли дають кваліфіковану відповідь - Вам би союзників шукати та прислуховуватись, а Ви про білявок та чоловіків:) Смішно. Хоча - в кого чого не вистачає, це зрозуміло. Добраніч!

12. Гелена

та то ваш ляпсус, дорогенька :)

у цілому світі під домашнім навчанням мається на увазі навчання вдома і тільки ви домашнім навчанням називаєте школу, яка надає послуги

в україні вдома вчаться у формі екстернату або в інд. формі і тільки
    а хто надає послуги це інше питання. але не можна називати надавачів послуг "домашнім навчанням" бо хоумскулінг саме так перекладається :)

13. Luna

Luna Guest

:rolleyes:Ні, це таки цирк безкоштовний)))) Та про що Ви кажете - я ж привела Вам цитату з Закону, де по пунктах перелічені варіанти)))) Після цього Ви таки перечитали Закон і вирішили запостити ті самі його частини)))
    Я вже починаю розглядувати корені волосся:)

14. Гелена

смішно, що ви замість того щоб змиритися з помилкою довго викручуєтеся :)
    і постійно намагаєтеся мене чимось вколоти чи запиляти насмерть :))

але добре, що я брюнетка і маю чоловіка. тут мене важко зачепити за живе, ги-ги

і вам щасливо!

15. Luna

Luna Guest

:rolleyes: Я? Ви впевнені? Та назвіть жеж ту помилку, бо Ви мене цитуєте. у відповідь на мою цитату - знов жеж ті ж рядки викладаєте...
    :scratch_one-s_head: М-де....Ги-ги...

16. Гелена

ойойой, де ж є таке в законі? в котрому?

де ж то була цитата з закону? га-га-га
    Луна, витяг в студію! дайте № статті і назву саме того закону де таке пише як в вашому пості :))

дорогенька, це пише лише в двох положеннях, які законами не є, ги-ги
    ви забули чоловіка спитати що то є :))

от вам витяги:
    Наказ МОНу від 20.12.2002 N 732 Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах

1.2. Індивідуальне навчання в системі загальної середньої освіти є однією з форм організації навчально-виховного процесу і впроваджується для забезпечення права громадян на здобуття повної загальної середньої освіти з урахуванням індивідуальних здібностей та обдарувань, стану здоров'я, демографічної ситуації, організації їх навчання.

1.7. Право на індивідуальне навчання мають учні:

- які за станом здоров'я не можуть відвідувати навчальний заклад;

- яким необхідно пройти лікування у лікувальному закладі більше одного місяця;

- які мають високий навчальний потенціал і можуть прискорено закінчити школу;

- які проживають у селах і селищах (коли кількість учнів у класі становить менше 5 осіб);

- які не встигають протягом двох років навчання у школі I ступеня;

- які потребують корекції фізичного та (або) розумового (психічного) розвитку (у разі, якщо батьки або особи, які їх замінюють, відмовляються направляти дитину до відповідної спеціальної загальноосвітньої школи (школи-інтернату).

Наказ МОНу від 19.05.2008 N 431 ПОЛОЖЕННЯ про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах

1.1. Екстернат - одна з форм здобуття повної загальної
    середньої освіти, що передбачає самостійне опанування екстерном
    програмового матеріалу в обсязі, визначеному Державним стандартом
    початкової загальної освіти, Державним стандартом базової та
    повної загальної середньої освіти, або знань згідно з вимогами
    програмового матеріалу за певний клас чи з окремих навчальних
    предметів для отримання документа про відповідний рівень освіти (табель, свідоцтво, атестат).

1.3. Можливість пройти річне оцінювання за відповідний клас
    та атестацію за освітній рівень відповідно початкової, базової і повної загальної середньої освіти мають особи, які:

- з будь-яких поважних причин не мають змоги відвідувати навчальні заняття в загальноосвітньому навчальному закладі;

- прискорено опанували навчальний матеріал відповідного класу, ступеня навчання;

- не завершили навчання в навчальному закладі системи загальної середньої освіти;

- є учнями загальноосвітніх навчальних закладів з денною формою навчання та з не залежних від них причин не можуть пройти річне оцінювання та атестацію не більше ніж з двох предметів;

- є випускниками загальноосвітніх навчальних закладів попередніх років, які у свій час не мали річного оцінювання та (або) не пройшли атестацію з будь-яких предметів (кількість)
    предметів не обмежується);

- отримали документ про відповідний рівень загальної середньої освіти за кордоном;

- є громадянами України, які тимчасово або постійно проживають за кордоном і навчаються в Міжнародній українській школі за дистанційною формою;

- є іноземцями або особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах.

17. Luna

Luna Guest

Все, Гелено, на Вашому ги-ги сьогодні можна поставити крапку. Спати. Завтра розберемось - бо "гиги" мене вже лякає:)

18. Luna

Luna Guest

Гелено, я цитувала саме цей закон. І дуже рада, що Ви його таки перечитали. Добре, не хочете на ги-ги завершувати, давайте на гага, я вже згодна на будь-який варіант:)

19. Гелена

Луна, я копіюю свій власний запис зі свого сайту
    якщо ви кажете що слово в слово, то певно ви в мене взяли ту цитату

так я чекаю на закон, на № статті - ви ж цитату з нього дали, ню-ню :))

20. Luna

Luna Guest

У ВАС???? Це закон України "Про загальну середню освіту". Ню-ню - також варіант:rolleyes:

ВСЕ - спати, Гелено. Відпочіньте, завтра. Все завтра.

а де твій аватар? :)