не віддам дитину в школу

Тема у розділі 'Діти', створена користувачем Гелена, 8 чер 2009.

?

нужно ли ходить в школу?

1. да, обязательно!!! а как иначе ребенок вырастет нормальным???

31 голосів
    60,8%
  2. нет, знания и общение есть в других, лучших местах!

13 голосів
    25,5%
  3. еще не знаю, вы поспорьте, а я подумаю об этом :)

7 голосів
    13,7%
  1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

я рада, що вам весело :)

але ви вважаєете, ви не зможете дитину навчити вдома за програмою 1-3-6 класу, то сміятися мабуть не вартує :))

2. Luna

Luna Guest

Я? Ні, не зможу. Бо набагато легше навчити початкам аналізу та основам логіки підлітка, ніж правопису першо-другокласника. Це відома істина, аксіома... І щоб не плутатись далі у взаємних "сама така", я спробую свою незгоду з Вашою думкою чітко і послідовно виразити. по пунктах:)
    1. Вы пишете об экстернате, для прохождения которого нужны обоснованные причины. Пишете, мотивируя "не хочу".
    2. Вы критикуете качество школьного образования в Украине, не имея данных о качестве домашнего обучения в Украине.
    3. Вы не владеете инфой о том, как именно организовывается обучение экстернов в Украине и какой программный материал, и за сколько лет должны усвоить дети. Из -за этой неразберихи Вы пишете "то, что учат за 12 лет мы пройдём за пару" , при этом избегаете ответов на вопрос - с...и по....будет учиться Ваш ребёнок. И совершенно не в материале, кто и как может провести аттестацию.
    4. Вопрос социализации Вами изучен на примере ЖЖ и представляется здесь как истина в первой инстанции.
    5. Ссылки на законодательство Украины Вами в расчет не принимаются и как контраргумент - ЖЖ.

Сорри, но...по-чесноку - Вы кроме болталок ничего и нигде не изучали.

3. Luna

Luna Guest

:) Які блоги та форуми можуть бути аргументом??? ЩО звіряти - Ви плутаєте тут, інші Ваші дописи на будь-яких форумах я не читала і не думаю, що ТАМ щось інше))
    Остання фраза - пісня. Нагадую про хірурга - не слухаються, негідники, ріжуть, як хочуть)))

4. Luna

Luna Guest

[OFFTOP]Гелено - я розумію, що Ви - спеціаліст в даній темі, на відміну від мене:), і на мінуси в репутацію мені відверто начхати, але Ви даремно берете на себе модераторські функції. Флудити в темі я і не намагаюсь, але знаючи дійсно законодавство України про освіту - не можу пройти повз відверте дилетанство дипломованого спеціаліста [/OFFTOP]

5. Гелена

ви і справді блондинка :)

1. для екстернату потрібні поважні причини, а я домагаюся права на екстернат для всіх, а не лише для тих в кого є поважні причини, поважність яких визначає розмір хабаря, бо нема ніде визначено офіційно

2. та мені всеодно як вчить дітей вдома якась Таня чи Вова, я думаю що я справлюся і надіюся на себе, а не на статистику того як вчать

3. хоспаді, дай терпіння пояснити вкотре...
    дитина може вчитися хоч всі 12 років на екстранаті, хоч проходити рік за 2
    це за бажанням
    я не бачу причини закінчувати школу офіційно в 12 років, хоча шкільну програму до того часу можна пройти. це ж ясно як божий день що мається на увазі

чого я уникаю, гггг ? сказати, що моя дитина буде прикріпена до школи як всі - і 6 або 7 років?
    так, це є страшна таємниця. тому і боюся сказати :))

4. ні. я просто всію МИСЛИТИ незашорено і нестереотипно

5. ваші зсилки я не приймаю, бо сама юрист і в курсі що пише законоадвство
    я вам все докладно описала, ви не осягнули?

ось я писала про це раніше: тут і тут

і читаю чужий досвід в жж, в числі іншого. не бачу причини цього не робити :)
    я вам дала лінки, ви ж просили чужий досвід показати. чого ж не читаєте?

6. Luna

Luna Guest

:o Я ніколи не брешу...Майже:p
    То домагайтеся собі - хіба я проти? Ми вели розмову про цей час, а не про взагалі.

А, так Ви самі вчити будете? Знати і вміти навчити - такі різні речі...Ні - хай вже краще з хабарем, але я проти неконтрольованого навчання.

То може краще водички холодної? Рекомендую:) Не тре мені поясняти вкотре, самі сказали - те, що за 12 років, ми пройдемо за пару - а тепер відбрикуєтесь та ще й обзиваєтесь))))))

))))))) Це не мої зсилки. Це Закон України. Але, звичайно, ЖЖ....:good:

7. Luna

Luna Guest

Гелено - дуже Вас прошу ВТРЕТЄ, припиніть натякати на безтолкових співрозмовників, у Вас крім ЖЖ та диплому в руці жодного аргументу. Заспокойтеся, будь-ласка, та перепочиньте:)

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

та яка там "вища освіта", це тільки для початку... :pardon:
    я допускаю таке, що й батьки будуть вчитися...
    наприклад, моя тітка -- педагог з великим стажем, коли звільнилася з роботи (школа для дітей з вадами), то разом з онучкою вивчила розмовну англійську...
    (крім цього володіє французькою, розмовною грецькою і таке інше)
    тобто має хист до навчання...

ви, пані гелено, скількома мовами володієте?..

9. Luna

Luna Guest

Я прочла материалы ОДНОЙ ссылки. Ощущения гадостные. Школа - полный мрак, маразматики - педагоги и мамы "с виду нормальные" за детскими партами. И ребёнок, искренне не понимающий, зачем ему ходить в школу...М-да уж. Я вот все думаю - как же повезло той районной школе, что она вовремя была лишена столь воспитанной мамы.

10. Гелена

Luna, заспокоїтися варто вам :)

і вкотре прошу - припиніть натякати, що я не знаю законодавства, бо я знаю його добре :)

11. Соло

Соло Рыжая до белого каления

а на мой взгляд Луна спокойна как танк...я вот так не умею..респект :good:

12. Luna

Luna Guest

Хіба в мене емоційні повідомлення?
    Я не натякаю - я Вам кажу прямо і відверто, Ви не знаєте законодавства. І довела це трохи вище. Але на ці пости Ви не відповідаєте...Чомусь:)
    Викладені Вами "зсилки" меня нагадали радянскій мультфільм про курча..."Тільки такого-такого як я на світі нема":)

13. duncan

ну та звісно, що так...
    коли людина щось фанатично пропагандує, то відкидає усе хороше, що є у конкурента...

достатньо подивитися рекламу януковича та тимошенко -- один одну брудом поливає...
    і крадуть опоненти, і до ручки опоненти країну довели, а це тільки у мене хорошого у всіх буде рай та ковбаса за 2.20... :wacko:

14. Luna

Luna Guest

:rose: Спасибо, дорогая. Я детский психолог. Выслушала внимательно несколько лекций юриста о том, что такое социализация. О законодательстве об образовании. Об обучении. О том, какой у Гелены диплом (а при чем тут, собсно, диплом? У меня есть диплом учителя нач. классов, но нет практики. Красный, да....Но это не делает меня учителем нач. школы, никак.)
    Я в Политике честно пишу - ребята, я дилетант. ЭТО не стыдно - быть дилетантом, если при этом ты не оглашаешь округу криками "Стоп!!! У меня ПЯТЬ в дипломе по политологии и т.п.!!!"

15. Luna

Luna Guest

:rose: А даремно...

16. Гелена

пупере, іноземної мови дитину навчатиме репетитор
    а ще відео, фільми, музика, подорож в країну носіїв мови і т.д.
    то ж чи є проблема? ;)

до речі, якраз зараз на Дівочих посиденьках Ліля Романова написала, що знає багатьох хоумскулерів і вони цілком соціалізовані і навчені :))
    маєте підтвердження з реалу ;)

17. duncan

а в мене нема жодного диплома про вищу освіту... о_О
    всьо, не маю права виховувати свою дитину вдома!.. о_О
    [STRIKE](ця я іронізую сам над собою)[/STRIKE]

18. duncan

у нас така політика, інакшу люде не зрозуміють...
    ну то файно, але чи вам не видається, що це вже не буде повноцінний хомскуль (чи як там правильно вимовляється, пардонтє -- англіцькою не володію, тільки по-французьки)....
    а ви переконані, що фінансово зможете задовольнити такі потреби?
    а це я скільки разів мав змогу спілкуватися з лілією_романовою в реалі, щоб переконатися, що маю підтвердження з реалу? о_О

19. Luna

Luna Guest

:rolleyes:Давай її до нас - море, сонце, і вища освіта гарантована))))

А я б не наважилась самостійно...Бо знаю не по-ЖЖ, скільки проблем та підводних каменів...

20. Гелена

та припиніть ту пилораму. нецікаво, їй-богу. я юрист і вмію тлумачити закони
    ви наплутали з термінами, тепер хочете взяти реванш? :rolleyes

про законодавство я вам відповіла - я його знаю добре і не раз вам дала це зрозуміти
    і якби не знала то не виклала би витяги на свій сайт на який я дала лінк

і петицію я написала, і не один юрист її бачив: http://www.petition.org.ua/?action=view&id=228020

так що заспокойтеся врешті, змініть пластинку.

а де твій аватар? :)