не віддам дитину в школу

Тема у розділі 'Діти', створена користувачем Гелена, 8 чер 2009.

?

нужно ли ходить в школу?

1. да, обязательно!!! а как иначе ребенок вырастет нормальным???

31 голосів
    60,8%
  2. нет, знания и общение есть в других, лучших местах!

13 голосів
    25,5%
  3. еще не знаю, вы поспорьте, а я подумаю об этом :)

7 голосів
    13,7%
  1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ви про яку освіту? давайте, конкретніше :)
    ви про що?
    дитина вчиться без школи, здає регулярно істити і все
    чи її вчать батьки, ви репетитори, чи вона сама вчиться - це не є сутєєво
    головне, що дитина здає іспити і отримує атестат. в звичайній школі

яка акредитація хоумкул? хто і що акредитує? який документ про освіту в хоумскул?

о_О
    я вообще-то не планурую окончания ребенком школы в 12 лет и типа того

дома ребенок может учиться как удобно ему и родителям
    по удобному графику или без него
    хоть месяц только физику, хоть за месяц полугодие и сдать екзамены
    в остальньное время может учить другое
    а может учиться каждый день по 2 часа
    да как угодно :)

2. Гелена

:rolleyes: да о чем вы? это слова мамы, которая учит своих детей дома
    кто заинтересован в точ чтобы мой ребенок учился дома? парочка репетиторов?

какая реклама? где? от кого?

и потом - разве там написана неправда? обоснуйте!

3. Luna

Luna Guest

Вибачте, що я про що?:) Здається, я пишу простими словами відомі речі...Що про що Ви мали на увазі?))
    Як не суттєво??? Це головне питання - для мене важливо, щоб з дитиною працювали Професіонали.
    о_О Ви намішали святе з правідним. Маєте на увазі екстернат? Хоумскул (в нашому місті є приклад - школа Софії Русової) має ДЕРЖАВНУ акредитацію, ДЕРЖАВНІ навчальні програми, чіткий розклад занять і канікули і видає свідоцтво про освіту ДЕРЖАВНОГО зразку. Те, що описуєте Ви, не має ніякого відношення до цієї форми навчання. Можливо, ще раз спитаю, Ви наводите приклад екстернату?
    Это как это "не планирую"? Вы же выше написали, что Ваше чадо освоит 12-летнюю программу за пару лет. Сформулируйте четко, пожалуйста - в каком возрасте начнете обучать и к какому планируете получить аттестат. А то нипанятна:)
    Все остальное - ноу комментс[OFFTOP]:) Месяц только физику...Потом ещё месяц будем вспоминать, что из математики учили ДО месяца физики и благополучно забывать физику.Нет уж. Всё должны делать хорошо обученные люди, а не парочка репетиторов.[/OFFTOP]
    МАМЫ??? Да бросьте...[OFFTOP]А я считаю, что оперируя аппендицит необходимо делать разрез исключительно слева направо. А если наоборот, то хирургу необходимо трижды подбросить вверх шапочку и сплюнуть в маску. [/OFFTOP]

4. Гелена

Luna
    шановна, Luna, я давно вивчаю це питання і нічого не плутаю.
    я говорю про домашнє навчання, а не про школу.

в сша, канаді австралії - це homeschooling, в росії - семейное обучение
    в україні на законодавчому рівні домашнє навчання взагалі не прописане
    але можливе у формі екстернату

а про що говорите ви? про акредитований навчальний заклад? тоді ми говоримо про різні речі.

5. Гелена

в тому то і річ що вам "все нипанятна" :))
    перечитайте ще раз. можете з першої сторінки :)

а про те, які знання дає школа дивіться тут

ЦЬОГОРІЧНА СТАТИСТИКА:

Більше 70% випускників України не знають, навіщо теорема Піфагора

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) заявляє про недостатній рівень знань випускників 2009 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі УЦОЯО, про це йдеться в «Офіційному звіті про результати зовнішнього оцінювання знань випускників загальноосвітніх навчальних закладів України 2009 р.».

(...)Зокрема, привертають увагу результати зовнішнього оцінювання з математики. Психометричний аналіз свідчить, що тест із математики був нескладним. Однак учасники зовнішнього оцінювання показали незадовільні знання: лише 25% учасників виконали завдання з найпростішим тригонометричним рівнянням, 16% – змогли знайти об’єм кулі, 9% – розв’язали завдання на застосування властивостей функції, 8,6% – практичну задачу на обчислення витрат фарби для фарбування кімнати, що має форму прямого паралелепіпеда. Більше 70% учасників зовнішнього оцінювання не вміють на практиці застосовувати теореми косинусів, Фалеса та Піфагора.

Не кращими є знання з історії України. Лише 41% учасників зовнішнього оцінювання визначили чинники, що зумовили виникнення українського козацтва у XV–XVI століттях. Вірно назвати подію, з якої розпочалося визволення України від нацистської окупації, змогли 29% тих, хто складав тести з історії України. Лише 46% учасників тестування знають про державотворчі процеси в Україні початку 90-х років XX століття. Усього 38% майбутніх студентів змогли правильно вказати дати прийняття Конституції незалежної України, схвалення Декларації про державний суверенітет, Акту проголошення незалежності України.

Крім того, аналіз матеріалів, наведених у звіті, свідчить про те, що далеко не всі загальноосвітні навчальні заклади підтверджують наданий їм статус ліцеїв, гімназій, спеціалізованих закладів. Так, в одній зі шкіл м. Києва, яка спеціалізується на вивченні французької мови, її для складання тестів вибрали лише 7 осіб. Але жоден із них не показав результат вищий за 172 бали. Аналогічною є ситуація в одній зі столичних шкіл із поглибленим вивченням української мови та літератури. Лише одна особа із 25 випускників цього закладу отримала результат в межах 173-183 балів. Жоден не набрав 200 балів.

6. Luna

Luna Guest

Я говорю про навчання на дому. Можливі варіанти в Україні: 1) індивідуальне навчання (для дітей з особливими потребами), 2) екстернат. 3) Навчання в закладі альтернативного типуґ. який пропонує як послугу навчання вдома. Це вариіант № 1, але без медичних довідок. Така школа в Одесі є, не знаю про Львів. І це - справжня хоумскул. Вона має державну акредитацію, інакше заберіть слово "скул", залиште "хоум", та грайтеся з прокуратурою відносно питання невиконання батьківських обов"язків щодо забезпечення дитині середньої освіти (це я не Вам особисто, взагалі).
    Давно вивчаючи це питання, Ви не можете цього не знати. То які ще варіанти я могла розглядати? Чи Ваші пости - це просто фантазія?[OFFTOP]Я непогано бачу:)[/OFFTOP]

7. Luna

Luna Guest

:rolleyes: Я білявка))) Ще раз ввічливо Вас прошу - не переходьте межі. Звичайно "нипанятна" - у Ваших постах немає серйозних аргументів, крім емоцій.
    Якість шкільного навчання - тема для окремого обговорення. Якщо поруч Ви запропонуєте результати дослідження якості навчання дітей вдома , за програмою "місяць фізика - потім подорожі", я буду Вам вельми вдячна;)

8. Соло

Соло Рыжая до белого каления

Гелена...вы просто может не в курсе..за последние полтора два года система оценки знаний ужесточилась до полного дебилизма..задание для четвероклассника..по математике..за отсутствие точки в конце предложения снижают два балла..кто то же должен нести бабло?? и ваши хоум скулеры будут сдавать те же экзамены и платить тем же людям..а цель всего этого не перекрыть кислород приемной комиссии университетов и институтов..о том какими суммами ворочают там я вообще помолчу..Знания тут дело десятое..не забудьте вы не в Америке

9. Luna

Luna Guest

:) Соло, а ведь это не так...Критерии оценки смягчились. Ужесточают их конкретные люди...А сами критерии доступны в инете - прочти на сайте МОНУ. И убедись...А хоумскул в Украине просто единицы. Всё, о чем говорит так понятно Гелена - фантазии, увы. Или единичные очень дорогие школы. Хорошие, знаю. Только качество знаний у детей ни на грамм не выше - убедиться у меня есть возможность.

10. Соло

Соло Рыжая до белого каления

я в этом уверена..причем учителя беспомощно смотрят как комиссия закрывшись на пять замков гробит результат четырехлетней работы...я в шоке просто...

11. Luna

Luna Guest

Выбирай ШКОЛУ. Всем советую...Не всюду так.

12. Гелена

Luna , я тисячу разів казала що пишу про домашнє навчання в формі екстернату
    тільки так для здоровї дитини в україні можливе домашнє навчання

в цілому світі під домашнім навчанням розуміють ...домашнє навчання
    а не школу :)

homeschooling
    home - домашнее
    schooling - обучение

прочитайте англомовні сайти. про homeschooling

в києві є школа екстернів - там діти, які вчаться вдома отримують консультації і проходять атестацію
    така ж школа є на базі 31 cімферопольської школи
    більше я не чула про подібні в україні.

але ці школи лише сприяють екстернам, не вчать їх
    інакше це вже була би звичайна школа :rolleyes:

це в сша - homeschooling, домашнее обучение
    а росії домашнє - семейное образование. так воно закріплене в законі
    щоб ви зрозуміли про що мова, от вам витяг з Закону про освіту РФ:

Статья 10. Формы получения образования
    1. С учетом потребностей и возможностей личности образовательные программы осваиваются в следующих формах: в образовательном учреждении - в форме очной, очно-заочной (вечерней), заочной; в форме семейного образования, самообразования, экстерната.

Допускается сочетание различных форм получения образования.
    Статья 50. Права и социальная поддержка обучающихся, воспитанников

3. Граждане, получившие образование в неаккредитованных образовательных учреждениях, в форме семейного образования и самообразования, имеют право на аттестацию в форме экстерната в аккредитованных образовательных учреждениях соответствующего типа.

13. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

давайте...
    для початку основи: математика, українська та хоча би одна іноземна мова, література українська та закордонна...
    це тільки молодші класи...

14. Luna

Luna Guest

Гелено, до чого мені законодавство Росії??? Ми з Вами говоримо про Україну, чи не так? І якщо Ви , підкреслюю, дійсно ВИВЧАЛИ це питання, не моги не помітити деяку відмінність у законодавстві. Прошу: до зарахування на екстернат допускаються громадяни, які:

з будь - якої ПРИЧИНИ не мають змоги відвідувати навчальні
    заняття в загальноосвітньому навчальному закладіпричину треба довести - це правда.
    - навчаються за індивідуальною формою - тут необхідна довідка;
    - отримали документ про відповідний рівень загальної
    середньої освіти за кордоном;
    - прискорено опанували програмовий матеріал відповідного
    класу, ступеня навчання оце - легко, є багато таких випадків, коли діти переходять "через клас". ;
    - не завершили навчання в навчальному закладі системи
    загальної середньої освіти;
    - є іноземцями та особами без громадянства, що перебувають в
    Україні на законних підставах.

Вибачте, але Ви на протязі багатьох постів пишете і про екстернат, і про хоумскул (Ви знову помиляєтесь - не неконтрольоване "комурукукомуногу" мають на увазі в усіх странах:) А чітко спланований та організований процес). Форма екстернату також має умови. Тож Ви недостатньо вивчили тему, і не поспішайте з натяками про нестачу розуміння від співрозмовника.

15. Гелена

у кожного межі свої :)

в принципі я досить терпляче слухаю те, що ви говорите про домашнє навчання, хоча ви весь час пишете що я фантазую і нічого не розумію
    і на основі чого ви це пишете?

:) я спілкуюся в жж з купою батьків з росії, ізраїлю, і навіть є мама з австралії які розповідають мені про навчання вдома
    так що я знаю про що кажу, на відміну вас, очевидно :)

от історії домашнього навчання:

Реальний досвід ДН:
    1. http://ridnazemlya.org.ua/school/whoschool.htm
    2. http://posobie.info/forum/viewtopic.php?t=8310
    3. http://papakarp.ru/moy-opyit-semeynog-obucheniya-2/
    4. http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-21729/
    5. http://nikadubrovsky.livejournal.com/442302.html, интервью з О.Мільцовим
    6. http://digital-geda.livejournal.com

Історія, статистика, якість домашньої освіти.
    http://www.rol.ru/news/misc/news/02/12/19_023.htm

http://news.bbc.co.uk/hi/russian/in_depth/...000/5336996.stm

http://www.pravoslavie.ru/jurnal/1385.htm

http://magazines.russ.ru/novyi_mi/2001/7/osher.html, HOMESCHOOLING И ЕГО УРОКИ,
    В.Ошеров

http://pedsovet.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,2659/Itemid,118/ ,Антон Зверев. Образование с доставкой на дом.

я не буду вибирати лінки, даю гуртом :)
    хто знає англійську - може всю інфу знайти в неті

16. Luna

Luna Guest

І знову , вибачте, сметанка. Приймати іспити в екстернів та надавати їм свідоцтво про базову освіту може будь-який загальноосвітній заклад. Я Вам раджу читати першоджерела - закон України "Про загальну середню освіту":)

17. Гелена

вай :) і по всьому вища освіта?
    ви мабуть давно підручників не бачили :)
    як свідчить досвід інших, все не так страшно як ви собі думаєте :)

18. Luna

Luna Guest

:) Жодного натяку про Ваші розумові здібності від мене не було. Дякую за терпіння, але ...назву іншим словом - некомпетентість. Оце мене дійсно дивує. В будь-якому моменті, стосовно екстернату, оцінювання та, головне, організації навчального процесу - Ви припускаєте суттєві помилки і навіть Закон Вам не підказка. То вибачте, ЖЖ - дійсно цікавий варіант для здійснення вибору щодо власної дитини.
    :good::yahoo:

19. Luna

Luna Guest

:) Клас!
    Я не критикую домашнє навчання. І прибічник його в окремих випадках, але такі аргументи...ммм....))))))
    Я мабудь також підручників давно не бачила:scratch_one-s_head:

20. Гелена

дякую за пораду, я давно їх читала і давно про це писала в двох своїх блогах і на інших форумах :)
    будете звіряти дати? ;)

що ви хочете довести? все давно зрозуміло і все просто
    в україні не ходити до школи можна якщо дитина вчиться екстерном або на перебуває
    інд. формі навчання

за статистикою зараз до школи не ходять приблизно 31 000 дітей
    це індив. форма навчання + екстернат

частина з них має причину (хвороба, спорт тощо), а частина батьків просто таким чином маскує бажання вчити дитину вдома
    це домашнє навчання в україні - приховане так би мовити
    просто люди хочуть вчити вдома і роблять документи на екстернат

до 1997 року право на екстернат мав кожен бажаючий, принаймні згідно законодавства
    а зараз - лише певні категорії, бо законодавство змінилося

так хто з нас не знає законодавства? :) просто я ще практикою цікавилася :)

а де твій аватар? :)