не віддам дитину в школу

Тема у розділі 'Діти', створена користувачем Гелена, 8 чер 2009.

?

нужно ли ходить в школу?

1. да, обязательно!!! а как иначе ребенок вырастет нормальным???

31 голосів
    60,8%
  2. нет, знания и общение есть в других, лучших местах!

13 голосів
    25,5%
  3. еще не знаю, вы поспорьте, а я подумаю об этом :)

7 голосів
    13,7%
  1. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

спростовування цього ствердження така сама помилка як і саме ствердження, бо то все для кожного досить індивідуально
    дійсно, є діти, для яких така соціалізація тільки шкодить, але багато й таких, кому те необхідно

2. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

Кому саме це необхідно???

Якщо коротко, то соціалізація - це процес підготовки дитини до життя в суспільстві. Скажіть мені будь-ласка, яка дитина після закінчення школи готова до життя в дорослому спіспільстві? А кожен з нас мабуть знає таких, які навіть із кількома дипломами про вищу освіту не можуть знайти своє місце в цьому ж суспільстві.

• Подобається Подобається x 1
  3. Latana Royal

особистості

Щось Ви, пане парапсихолог, наплутали всі поняття у купу :)))
    До чого тут дипломи про вищу освіту?
    В процесі соціалізації особистість набуває змоги інтегруватися в суспільство і поводитися там адаптивно.
    Соціалізація поза колективом це теж саме, що навчання плавати без пірнання у воду.

• Подобається Подобається x 2
  4. Igor Fedoryshyn

А колективи бувають лише у школі? Чи школа єдине місце, де в дитини є можливість спілкуватися із іншими дітками?

5. manur

manur Well-Known Member

Кожна! Просто, РІВЕНЬ готовності в кожного різний.

А кількість дипломів тут абсолютно ні до чого. І, навіть, його наявність. Готовність жити в дорослому суспільстві - це, насамперед, вміти жити в колективі (робота, сусіди, спільники по хобі, друзі ets...).

Якщо дитина буде сидіти за височезним парканом і спілкуватися виключно з педагогами, які будуть до нього приїжджати, то ЗВІДКИ вона навчиться жити в колективі?

6. manur

manur Well-Known Member

Їй-Бо, пишучи своє, Вашого, @Latana Royal, допису ще не бачив:pardon:

7. Latana Royal

нє, не лише
    ще у підворітні є колективи...
    А може Ви знаєте альтернативу шкільному колективу? Назвіть, бо дуже цікаво.

• Смішно Смішно x 2
  8. Latana Royal

та то нічого, то не заборонено :)))

9. Igor Fedoryshyn

Не ходити в школу, не означає сидіти за "височезним парканом і спілкуватися виключно з педагогами". Навпаки, спілкування повинно бути, але не лише із дітьми одної вікової категорії (однолітками).

Між іншим, як показує практика, якраз діти з поганою поведінкою та невисокою успішністю в школі стають більш успішними в житті і саме вони більш адаптовані до життя в дорослому світі.

Якщо говорити про здатність знаходити спільну мову із іншими людьми (на роботі, з сусідами, спільниками по хобі і друзями) то тут першочергове значення мають наступні речі: здорова самооцінка, впевненість в собі та власних силах, любов до себе, з позиції прийняття себе такими, якими ми є. Так от, поясність як традиційна школа впливає на формування цього? А хочете я розкажу Вам, як школа негативно впливає на це все??

Цілком достатньо цього:
    • заняття в будь-яких секціях за покликанням (також з метою розвитку талантів, задатків і здібностей);
    • спілкування в "підворітні", чи на вулиці;
    • повноцінна сім'я з високими моральними принципами і адекватними батьками (до яких в хату приходять родичі, знайомі, сусіди, друзі різних вікових категорій).

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Latana Royal

Знову якийсь вінегрет. Вже аж не цікаво.

Не допусти Боже, щоб хтось послухався такого спеціаліста. :facepalm:
    Де Ви бачили школу з людьми лише однієї вікової категорії??
    А Ви хоч спілкувались з дітьми будучи вже дорослим, чи тільки на картинках бачили? Боюсь запитати - а з колективом дітей, а свїх виховували?
    Так от, із практики: в колективі дітей початкової школи, самими неадекватними (при тому що рівень підготовки за предметами може бути досить високим) є ті діти, що не відвідували дитячий садочок, навіть якщо вони займались у якихось секціях. Вони не можуть вписатись в колектив, а колектив не сприймає їх. Чому так - мені смішно навіть пояснювати людині, що вважає себе психологом.

Умови, які Ви наводите, то може бути лише як варіант для одиниць, але ніяк не правило для всіх. Чому для одиниць і для яких саме - мені теж ліниво розтлумачувати горе-психологу.
    Буває так, що діти з колективу також не можуть існувати в колективі, з інших причини. Але то вже зовсім інша історія. Бо гармонія повинна бути всебічна.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  11. manur

manur Well-Known Member

Десь колись читав таке (приблизно) :

Хто досконало володіє предметом - той сам активно працює в цій галузі.
    Хто більш-менш орієнтується в предметі - той його викладає студентам.
    Хто ледве орієнтується в предметі - той пише монографії.

Прикол, канєшно, але, якщо користуватися такою інструкцією, то нашому шанованому товаришу @Igor Fedoryshyn пора писати монографії.;)

12. Igor Fedoryshyn

Ваші молитви до Бога погано працюють, такого спецаліста слухають, при цьому досить багато. Тому Бог все ж таки допускає подібне)))

В школі навчаються діти різної вікової категорії, але 90% спілкування і взаємодії відбувається між однолітками.

Так, спілкувався. Як педагог якийсь час працював в гімназії, яка входить в ТОП-5 найкращих шкіл на Україні. 10 років досвіду роботи як практикуючого психолога (працюю також із підлітками). Крім цього, у своїй сім'ї виховую трьох дітей.

Цілком з Вами погоджуюся, всім це однозначно не підходить. Адже потім потрібно комусь працювати за копійки і бути рабом. Іншими словами, як я вже казав - бути "вінтіками системи". Як же інакше в сучасному суспільстві? Безумно в кожного тут свій вибір...

13. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

тільки не тут на форумі)) а то вже не то що вінігрет буде, ай олівє та фаршмак:)))

14. Igor Fedoryshyn

Ви трішки промахнулися, я "активно працюю в цій галузі"! Тому Ваші слова сприйматиму як комплімент)))

15. manur

manur Well-Known Member

По суті - сперечатися не буду, але :

- вінегрет

- а й

- олів"є

- форшмак

:tongue::tongue::tongue:

16. manur

manur Well-Known Member

Ото ж...;)

17. Latana Royal

це лише доводить рівень безграмотності мас

Маячня несусвітна. Бо 100% учнів щонайменше вчаться складати відносини з вчителями, але то таке, бо Ви, пане, з кожним новим дописом доводите свою страшенну некомпетентність.

Ще раз посипаю голову попелом і відправляю Вас до своєї колекції "портретів" невігласів, разом з
    - психологом з дитячого садочку, який на прохання допомогти і дати пораду не зміг нічого іншого вимовити, як лише "а що Ви про це думаєте самі?"
    - психологом із школи, яка поєднує свою діяльність з індивідуальними шкільними уроками по предмету, і яку довелось просити у адміністрації замінити на іншу, після першого ж заняття, бо шестирічна дитина втекла від неї на першому ж уроці
    - вчителькою молодших класів, яка має досвід роботи у школі більш 20 років, має вже своїх онуків, але не здатна дати ладу своєму класові вже на протязі трьох років. І вибравши собі дітей кращих із кращих (А клас, бо в Б зазвичай потрапляють "всі інші", та ще й школа для обдарованих дітей, куди потрапляють лише за конкурсом), не змогла зробити з них колектив, занизила загальний рівень їх освіти у поєднанні з початковим, з яким вони з дому потрапили до школи, кричить на дітей і лупцює ременем, бо не здатна надбати у них авторитету. І до всього цього настільки тупа, що коли вже самі батьки змушені були надати їй купу методичної літератури, провідних розробок сучасників та класиків з педагогіки та психології, то вона навіть тим не в змозі скористуватися.
    - і ще багато інших експонатів...

І з чим я точно можу погодитись, так це з тим, що дійсно, не варто віддавати дитину в школу лише через приведених вище "спеціалістів", разом з Вами.

18. Veselka alj

То де такий жах відбувається?о_О Бо ми теж йдем в перший клас, ого аж страшно стає!:scratch_one-s_head:

19. Latana Royal

Та ні, ви до Харкова не підете, та що не хвилюйтесь :))) Шукайте таких "індивідів" у себе.

• Смішно Смішно x 1
  20. Veselka alj

Та ми теж в "А" клас і теж вчителька як на мене строга та примудра, з 20-ти річним досвідом, але побачим як буде)

а де твій аватар? :)