Та навіть не потрібно ходити так далеко. Ось наведу Вам приклад із сучасних лвів’ян-рагулів. Сиджу десь роки два назад в єдному барі. Познайомився з кокимсь "львівянином" (на хвилю з ним побалакав). Потім сів за стійку до двох кобіт - самі запросили. Раптом бачу летить "лвів’янин" до нас застіл щей з другом. Перебивають мене раптом. Я встав і вийшов. Думаю хлопці молоді їм більше тре. Вертаюсь в інший день. Зустрічаю теж галицьке чмо - воно зімною не хоче навіть говорити. Надулось від власної абориґентності. Ну думаю чорт з ним. Познайомився з трьома кобітами-одна із племені Черокі. Сиджу з ними за столом і цілуюсь із трьома в засос - язики порівнюєм. Раптом вижу це галицьке чмо яке зі мною ще півгодини не хтіло говорити біжить до мене за стіл розпустивши свої кабанські вуха і по свинськи повизгує. Я тільки подививсь на него і похитав головою щоби і не мітилось. Знаю абориґенів із Папуа - Нової Ґвінеї, там таких рагулів нема. (до речі не стосується тільки до українських рагулів, в Україні на жаль предосить і інших з польською, російською ітд кровю. Загальна картина на жаль. Я б хотів щоб було інакше.
Я за Европейские стандарты и стремление Украины присоединиться к Европе, но вижу как недалёкие политики там, сами не могут решить цивилизовано вопросы (вызовы) современности и тем самым тормозят весь процесс, в том числе и Украинский тоже. Заигрались ребята в двойные стандарты и тем самым, не давая шансов никому. И если кто-то в этом видит позитив... то и нечего рассчитывать на то, что латентные шовинисты могут перевоспитаться и стать действительно демократами и решать проблемы всех, а не бесконечно демонстрировать своё убожество и двойной стандарт.
Знаєте то так само можна легко наїжджати на штат Арізону що вони дозволили собі впровадити той закон який вже давно був прийнятий на державному рівні але ніколи не виконувався ані федеральним урядом ані ніяким іншим. Треба пожити в Арізоні і пережити експансію тих месіканців і нарко-трафік який існує в тих штатах а потім нити що он які вони погані і аполіткоректні. А Франція запізно злапалась за д... треба було думати ще до того як ту країну заполонили мусульмани які не планують бути французами а приходять в чужу хату зі своїм уставом.
Стоп. Саркозі не виганяє ВСІХ циган. Депортують тільки нелегалів, які будують НЕЛЕГАЛЬНІ поселення. Вас це обурює, бо ви іммігрант? Але ж жодна з розвинутих країн не може не обмежувати імміграційну політику, тому що не в стані забезпечити всіх бажаючих іммігрантів тими соціальними благами (висока зарплатня тощо), які мають громадяни цієї країни. Тому встановлюються такі закони і правила, які в першу чергу, повинні захищати ДІЙСНИХ громадян країни, а вже потім (по мірі можливості), надавати такі послуги і гостям, в обмін на те, що вони будуть виконувати закони цієї країни. А якщо НЕ ВИКОНУЮТЬ, то що з ними робити? Треба сказати їм "До побачення". А як ще!? Є ще одна неприємна, але реальна річ - це світова економічна криза. Вона якраз і обмежує економічні можливості країни по утриманню іммігрантів, по збільшенню витрат на поліцію тощо. Раз економіка "гальмує" - то країна в першу чергу має захищати СВОЇХ громадян, і зменшує допомогу існуючим іммігрантам, а також обмежує приплив нових. І чому ж це раптом фашизм!?
А Америка запізно злапалась за д... треба було думати ще до того як ту країну заполонили греко-католики які не планують бути американцями а приходять в чужу хату зі своїм уставом.
Того гостя, який прийде в мою хату та нахабно буде встановлювати у мене свої порядки - буду гнати сраною мітлою, без жодного жалю, і без погляду на те, чи потребує він допомоги, чи ні. Це моя хата. Я важкою працею дістав її. Я зробив добро і прихистив тебе. Працюй, май їжу та дах над головою. Якщо ти лізеш на голову - пішов геть, шукай щастя деінде. Що тут не так?
Мене обурює це Бо під звуки "погані цихани" саме це відбувається і в Євросоюзі і в північній Америці нині. Вас не обурює. Добре Ви позиціонуєте себе як поляк. Я також є частково поляк. Пам’ятаю як колись моя хресна мама Ірина Калинець мені сказала то зачувши - то їдь до Польщі - там тобі буде краще. Пропоную її словами Вам також поїхати до Польщі - там Вам буде набагато краще. Ще навіть не дожили до рівня мого хресного батька В.Чорновола? Все і далі молитесь на Кравчука? Моліться і далі. Будете мати те що будете мати. Ну як поляку Вас потрібно відділити від вашої сім'ї і назад переселити до Польщі. Тільки ніяких обурень. Чому ж це раптом фашизм!? ---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 20:58 ---------- Я приїхав по запрошенню президентів Картера і Рейґена в також конґресу США між 72 і 85 роками. Ви народились в Україні без будь яких запрошень. Будь ласка спакуйте валізи і їдьте до Польщі. Па-па
Мене обурює ваше неспровоковане хамство, і мені немає діла, хто у вас хресний батько і кому ви тітка. Я народився на території, яка тепер є Україною. На цій землі народилися мої батько і мати, дідусі і бабусі. Я маю право, як громадянин України, Декларацію про Незалежність якої підписав Президент Кравчук, жити тут і працювати, бо я виконую всі закони України, навіть якщо вони мені не подобаються, і сплачую податки.
Мене ще більше обурює Ваше неспровоковане хамство до циган і Ваші похвали фашисту СаркозІ. Мені ще менше діла до того що Ви український поляк і де Ви народились і що Ви робите на львівському форумі із Києва. До дупи. Мої теж і я навіть. Ну і що? Чорновіл написав конституцію. Хоч зрештою Вам то десь Всі сплачують податки - навіть іноземці, в будь якій крамниці, ну і що? Але ура еврофашизму і не можна мене назад до Польщі сплавити? Зветься подвійні стандарти. Неподобається? А мені все одно що на цій землі народилися Ваші батько і мати, дідусі і бабусі і тим більше мені наплювати на Ваше право від Президент Кравчук. Зрештою які у Вас є права? Незалежний присяжний суд за який Ви боролись? Ніби ні. А є право кричати Ющенко дурак, Янукович дурак, фашист СаркозІ ура! Прекрасні права. Доречі багато циган традиційно кочують між країнами. Наприклад між Україною і Румунією. В них такі ж права як і у Вас. Але звичайно краще покричати про свої бо на іншу перспективу інтелекту не вистачить. П.С. Не сподобалась політика СаркозІ стосовно Вас персонально? Але підтримувати її до інших, правда подобається? ---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:58 ---------- До речі в Ню-Йорку багато саме поляків-бомжів із червоними носами. Побутує синонім слова дурень - поляк. Не даремне уряд США виганяє поляків-НЕЛЕГАЛІВ, які НЕЗАКОННО щось будують на ТЕРИТОРІЇ США, не дотримуючись ЖОДНИХ санітарних, епідеміологічних, будівельних і інших норм. От і все.
Так, серед поляків трапляються й дурні з червоними носами. В тому числі вони трапляються й серед "часткових поляків".
На жаль здебільш із чистокровних. Не даремне був відомий аніґдот із 1910 в Ню-Йорку - скільки поляків бере щоб закрутити лямку - 41 - один щоби тримати лямку - сорок щоб обертали стіл. Пригадав одного свого знайомого із Кракова який попав в Америку опісля "визволення" совками. Раз в Польщу і Україну в 90-тих поїхав і після того говорив - одне гімно із різними назвами. Погоджусь не зовсім одне але якщо подивитись на одні і тіж роздуті похабні червоні морди із Польщі і України із "цепочками" на шиї і матюками через слово то цигани, перепрошую виглядають в стократ краще. (А таки дістало коли поляків додали до списку, як були тільки цигани то все було добре. )
Жаль, що навіть цього часу людині не вистачає, щоб набути розум. Зате іноді вистачає півгодини, щоб його втратити.
Ну я тільки частково поляк. Чистим полякам тяжче. Як каже інший Ню-Йоркський аніґдот (все ж таки моя родина в Ню-Йорку із 1880-тих). Чому поляк не може їсти огірки із банки а тільки із бочки? Бо йому голова в банку не влазить. Головне справді гірших алкашів і бомжів чим поляки на весь Ню-Йорк тяжко знайти. Ні неґри, ні росіяни, ні ні хто, і тим більш цигани, навіть близько не дорівнюють. ---------- Додано в 02:08 ---------- Попередній допис був написаний в 01:23 ---------- До речі справді чому, в Ню-Йорку живуть всі народи світу і тільки поляки так відзначились. Мгг. Цигани то кралі в порівнянні.
Це було якось миттєво...... Шум по ТБ - майже в кожних новинах про це як чехи їх "бють" , плачі , покази синяків, група адвокатів які на халяву від legal aid могли би заробити гроші....ще кілька депутатів від NDP (ліва партія яка "всіх любить") заступилися.... А дальше тишина.... І вже від ВАС я дізнаюся про візовий режим з Чеською Республікою. І ні одного цигана в Канаді.Як корова язиком злизала..... Тут вони були би такі як і всі решта. І ніякі "дискримінаційні закони" не поможуть. "Снєжхождєніє" мають тільки Індіани і Ескімоси. І ТО як що вони живуть в своїх резерваціях.А якщо в місті серед інших , то такі як всі.
В ВАС ТАК САМО ІНДІАНИ І ЕСКІМОСИ Або якщо бути politically correct то це native americans і inuits. Вони мають автоматично подвійне громадянство США-Канада і можуть жити де хочуть. Ескімоси між Аляскою і канадським Юконом (про який писав Джек Лондон)
Так я ж в нижніх 48-ми а тут тільки індіанці і поляки, ескімосів нема. Якщо політкоректно то не poles (патики) а polish. Але американці щось на відміну як то до індіанців або циган політкоректності до поляків так і не навчились і далі їх звуть патиками. Чого би то? Напевне дурні, як і цигани бо не розуміють "просвіщонної мислі" Хоч мушу зазначити в Ню-Йорку дуже багато польських нелеґалів які не дотримують ЖОДНИХ санітарних, епідеміологічних, будівельних і інших норм. От і все. Головне більше по кількості чим будь які народи планети. Куди там скромним циганам. От і все.
Провели объединение, а теперь часть этих присоединений гоняют по Европе под прикольными шовинистическими "законами". ---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:18 ---------- И я тоже? Или меня... - еврей, кого-то... - просто человек видящий возрождение политшовинизма и т.д. ---------- Додано в 12:23 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ---------- Типа: - сиди тихо, а то и нас погонят? Погонят, погонят, вот с одними разберуться, повысят "нормы санитарии", войдут в раж и погонят... ---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ---------- Сами себя почитайте..., мы говорим о гражданах объединенной Европы, а Вы о чем? Беженцах из Румынии...?
Якось вибірково. Говоріть тоді про всіх, і про тих, котрі з цими Вашими "потерпілими" змушені жити. Дуже легко бути толерантними на відстані.