Відповідь: Не будь байдужим!!! а шичас воно так і є.... звідки ваша думка щодо одного чи іншого питання?.... 1. батьки в дитинстві розповіли... 2. у школі почули.... 3. вназ.... 4. робота, сусіди... і! 5. телебачення, газети, радіо (пропаганда).... у вас було не так?..
Відповідь: Не будь байдужим!!! Степаничу,що і з чим Ви порівнюєте? За оцю статтю І.Дзюби "Інтернаціоналізм,чи русифікація"(за наявність) автоматом давали 5 років строгого режиму. Я ще пам’ятаю обшук в хаті(мені було 5,чи 6 років),коли кагебісти шукали якраз оцю статтю. У Вас зараз є проблеми такого роду? Вас,чи Ваших знайомих переслідують за політичні переконання? За національну приналежність?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Вы говорите о формировании мировосприятия? Так оно формируется аналогично - и у тех, кто хочет 2 госязыка, и у тех, кто выступает против.Я же обращаю внимание на другое - когда мнение большинства совпадает с нашим - это правильно - "народ скаже — як зав'яже";не совпадает - тогда по словам уважаемого форумчанина - "це вже просто "паскудство""....А майдан - знаете - он доказал, что можно не идти послушным стадом, куда гонят "добрые пастыри", а отстаивать свой путь. Я отстаиваю права русского языка - а вот никто из форумчан не спросил - а чего ты молчал такой настырный раньше - ведь Конституцию принимали не сегодня, и не 4 года тому...Вот тогда было именно то состояние - приняли? новую? ну и ладно....
Відповідь: Не будь байдужим!!! Державній мові надається лише 75%-ний ПРИОРІТЕТ!Та й то повсякчасно він не виконується. За час СРСР практично всі МІСТА були русифіковані, бо будь-яке виробництво було пов"язане ЛИШЕ з російською мовою як з офіційною державною. Зараз державна - українська.25% за знайдений скарб чомусь досить, а для мови нацменшини - мало...Інша справащо російське населення України вважає для себе образливим називатися нацменшиною. "Мы кормим этих бандеровцев и мы - н ацменьшинство?! Это они - националистическое меньшинство!!!" Практично в усіх республіках колишнього СРСР була аналогічна ситуація з мовою. Але саме велика спорідненність наших мов ( української і російської) робить процес українізації НАШОЇ УКРАЇНСЬКОЇ (масло масляне) держави таким важким. Ніхто ПОВНІСТЮ не забороняє ЖОДНОЇ мови, а тим більше російської.Анотація на ті ж самі ліки, вироблені в Україні,іде ДВОМА мовами.Зменьшення кількості газет і журналів російською я у Києві не помітив. Багато разів пересуджений 5-й канал щонайменьше один раз дає новини російською (хоча раніше я такого не помічав).
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ну вот чо Вы все врете то????? :cowboy: На предприятиях союзного подчинения,документооборот шел на русском языке,а республиканского ,на местном!!! Вы сами то в каких городишках других республик то бывали-с,при СССР? Я был во многих городах.Бывало идешь по городу и русского слово то не услышишь,а только на работе! А уж скольким нациям то после революции 1917 года была дана письменность и развитие,пальцев на ногах и руках не хватит пересчитать!!! Во ВСЕХ союзных республиках,автономных, местное радио и телевидение работало на местном языке!В школах все предметы изучались на местном языке.Видал людей ,которые то по русски только два слова знали. И нафиг им был русский язык!Кончил национальную школу кое-как и пошел работать.И по хрен ему нужен был русский язык.:cowboy:
Відповідь: Не будь байдужим!!! Точно-точно! Львів'янам псевдособор влаштували... Практично, на халяву.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Не пишите загадками... не все же тут коренные Лвьовяне..:cowboy: А уж если хотел иметь высшее образование,тогда и приходилось учить русский язык!И между прочим,для не русских национальностей,во всяком случае в РСФСР,были льготы при поступлению в ВУЗ. Ну и что?Все выпускники школ в СССР шли в ВУЗЫ???:cowboy:
Відповідь: Не будь байдужим!!! Майдан... Для багатьох дійсно подія. Бував там. Вонюче стойбище. Бомжі, обпісяні під"їзди... Хоча були і нормальні люди.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Не погоджуся! Майдан - подія не для групи людей, а ПОДІЯ! Оскільки впереше за багатолітню історію громада вчинила СПРОТИВ. А бомжі і запахи..? Хто що шукав очима...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Вообще то я далек от тонкостей религиозных вопросов.:cowboy: А что?Людей палками загоняли в новую веру? Я своим умишком думаю - есть прихожане,есть Церковь!Нет прихожан,нет Церкви! (может я и не прав)
Відповідь: Не будь байдужим!!! Хм...:cowboy: "...Толпы людей, собравшиеся по предварительному сговору, имеющие заранее определенную цель, сходные по социальному или профессиональному признаку не подпадают под определение бараньей толпы. Поэтому жильцы дома могут прекрасно митинговать перед горисполкомом, а шахтеры перед Верховной Радой - они знают друг друга, знают чего хотят и знают чего нельзя переступать. Майдан - это стихийная толпа собранная одними лозунгами. ..."
Відповідь: Не будь байдужим!!! Немає в цьому питанні жодної релігійности. Це ж РПЦ, авангард КПРС для нечленів. Додано через 3 хвилини Тепер розумію. Я - про зимовий Помаранчовий Майдан, холодно було, то й запахи не відчувалися. А Ви, очевидно, про блакитний..?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Нє-нє! тут питання не мовне, а, радше, географічне... Знову напрям до моря шукає Степанич...