Відповідь: Я не панімаю тваево маларасійскаво нарєчія Та я би і на англійській з задоволенням!Но доцент был тупой....
Відповідь: Я не панімаю тваево маларасійскаво нарєчія Так залишає, тов. Карабас. Я колись там проходив курс психіатрії і уявіть, здав на відмінно. По-друге, я довгий час жив напроти цього закладу, трохи ближче до тодішньої Терешкової. А ситуація, про яку я згадав в попереднтому дописі в Англії називається "learning disabilities". Я не осуджую, може це справді якийсь стан такий, вибірковий.
Відповідь: Я не панімаю тваево маларасійскаво нарєчія ета так тіпічьна па-рускі - прійці в госці і насвінячіць... дякуючи Богу, є ще російська інтелігенція.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Хм... Об Одессе и языке на Львовском форуме:rolleyes: Кстати Львов оч понравился! Оперный на наш похож Люди приветливые, кроме одного... Я, будучи во Львове, общался в основном на украинском. Так, як спокійно можу розмовляти українською. B один пожелой человек мне с усмешкой говорит: А вот колись мені один одесит кричяв "Не будет Одесса говорить на украинском, да и на русском не будет - у нас свой язык есть. Не даром ведь есть выражение "Как говорят в Одессе.."". От він програв мені - бо Одеса майже вся розмовляє вже давно українською... Чесно говоря я очень удивился... Да, например моя мама, из села, по телефону со своей сестрой говорит.. на суржике... Хотя на украинский этот язык не похож так же как и на русский:D Есть несколько людей (не Одесситы), которые специально говорят на украинском и не только дома...И детей отдают в украинские школы.. И даже пытаются следовать украинским традициям. И есть такие, которые печатают статьи и сидят в инете.. Порой высталяясь русскими и печатая всякие глупости... Зачем им это? Лично мне приятно, что во Львове говорят на украинском - это родной язык. А для Одессы родной язык русский (не Российский). Так уж сложилось... Не знаю как там в донбассе и т.д. Одессу знает все СНГ как минимум.. И улицы, и достопримечательности и колоритность жителей. Всем доброты и чистоты!!! Давайте жить дружно и не надоедать один одному! А то что Одесса заговорит на украинском, так это такая же нелепость, как то что Львов заговорит весь на русском:p На украинском у нас говорят приезжые в основном и их никто в этом не укпрекает. А говорить, что для Одессы родной язык украинский...так это глупо...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Цілком з вами згоден! Але наразі, ви коментуєте слова мого опонента а не мої. Він таким чином викривив, те що сказав я, що вийшло ніби я стверджував, що Одеса україномовна і взагалі це її рідна мова. Єдине про що я казав, це про те, що одесити не всі російськомовні, а є ще немало україномовних. І це дійсно правда. Просто в публічних місцях ми розмовляємо звинайною для городян, загальноприйнятою російською мовою! Та й не нав`язує ніхто нікому мову спілкування. Меня абсолютно байдуже, як зі мною будуть розмовляти, російською чи українською і до українською я ніког не силую. Просто так вже сталося, що воня є моєю рідною мовою, а я являюся одеситом. І подібна ситуація є типовою для немаленької кількості людей в місті. зи. респект, за вашу виважену і миролюбиву позицію, але карму змінити не можу, бо боюся зробити навпаки. ))) Що треба натискати в таких випадках, зелений мінус, чи червоний плюс? )))
Відповідь: Не будь байдужим!!! Нажимайте что хотите, главное, в открывшемся окошке не забудьте отметить нужный пункт "схвалюю" - "не схвалюю".
Відповідь: Не будь байдужим!!! У дописі #62 на цій гілці обіцяла п. Монархіст дізнатися про періодику українською в Одесі. Спроба сконтактувати електронною поштою із знайомим одеситом-українцем (так і згадується класика з кінофільму "Формула любви": "не по пачпорту как Вы изволились выразиться.." ) завершилася телефонним дзвінком і його обіцянкою дізнатися про ситуацію з українською періодикою та написати докладно пізніш. Але оскільки вже минув тривалий час, то дозволю собі поки що передати його першу, телефонну, реакцію: в Одесі з вартісних українських періодичних видань за його словами є лише дві газети: двомовна (укр.- рос.) у котрій він і працює і ще одна муніципальна якась. М-да.. наразі видно шалені темпи українізації в місті.. Тим не менш. Такими є факти.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Не, такими есть оценки Вашего знакомого. Тем более, что народ в массе своей читает газеты, которые у сотрудника редакции "приличной" газеты приличными назвать язык не повернётся Так у нас, по крайней мере. Сомневаюсь, что там сильно по-другому
Відповідь: Я не панімаю тваево маларасійскаво нарєчія Моя перша зустріч зі Львовом: 4 ранку, Городоцька, купка людей з пивом і конкретна московська лайка. Моє вражіння: опа! А де бандерівці? 11 ранку, зі знайомою заходжу до магазину, лунає російська попсня. Я спантеличений. А що це з неї досі борща не зварили? 19 година, маршрутка, звичайно - шансон. Мені починає здаватися, що я в Харкові. Моя друга зустріч зі Львовом: 5 ранку, Личаків, двоє чіпляються фразами тіпа ей ти іді сюда. Все-таки вдалося втекти. Ну а який порядний львів"янин буде вештатись о 4-5 ранку вулицями? Доволі часто у Львові чув русизмию. Львів"яни, стережіться суржику!
Відповідь: Я не панімаю тваево маларасійскаво нарєчія А в Харькове тем временем митинг - Добкина с его тарифами посылают, правда в основном не на том языке, тут промашка вышла, ну, так уж получилось...
Відповідь: Я не панімаю тваево маларасійскаво нарєчія Ну чогож, ми кричали "Добкіна геть", "ганьба". А "НУ" і БЮТ таки справді російською гасла писали. Але який приклол вийшов! Ми подавали заявку по мовному питанню, але не отримали підтримку з боки КУНу, Пори, та ін. і не стали розгортати плакати за мову (кілька штук роозвернули і невдовзі звернули). А регіонали, дізнавшись про мовну заявку, прислали свою артилерію і вони розпиналися за русский язык. Ні в тин ні в ворота! Ми за тарифи, а вони за язык. І всі побачили звичайну спекуляцію.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Привіт всім! Я - новачок, але в цій темі бачу що, кожний тягне ковдру на себе. Як би ви там всі не розмовляли, хоч по китайськи, чи на мові племені папуа, та в Україні мова українська є державною і її треба знати. Навіть слово не те - треба, правильніше буде - її престижно знати всім, хто проживає в Україні і поважає Україну.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Новачок то новачок, але сказав дуже мудру, хоча й очевидну річ. Дивно, що цього не розуміють як прибічники "російськомовності", так і "україномовності". Перші - на мою думку як мінімум тому, що цього не розуміють, як максимум - дійсно не поважають державу, у якій живуть. Другі - тому що як мінімум не розуміють, що "престижність" мови законодавством не забезпечиш, як максимум - ненАвидять усе російське. Але, як на мене, таких радикалів і там, і там абсолютна меншість.
Відповідь: Не будь байдужим!!! И тут украинизация!Да знаем мы украинский, но хотим говорить на РУССКОМ!!!Чего не понятно?
Відповідь: Я не панімаю тваево маларасійскаво нарєчія Ну почему же про Львов забыли, это ж не закрытый сайт!Хотя хохлы всегда ноют!Приятно? Еще раз повторяю я украинка, просто не понимаю таких как ты!Мы же постоянно проводим опросы по поводу украинского языка почему бы не провести по поводу русского? Ну как же не называть вас националистами когда Вы так реагируете:москали закопали ридну мову!Да как же ее закопаешь? Тебе запрещают на ней балакать? нет!!!Ну и успокойся
Відповідь: Я не панімаю тваево маларасійскаво нарєчія Так и Вам не запрещают на русском "апщатса", чего Вы нервируетесь?
Відповідь: Я не панімаю тваево маларасійскаво нарєчія Бідна людина.... Що ще можна сказати? Ана украінка, для нєйо радной рускій, а ви балакайтє на сваєй мовє.....
Відповідь: Не будь байдужим!!! Непонятно кто вам именно мешает? Чё зря хотеть-то? Хочется, то ГОВОРИТЕ, ГОВОРИТЕ... Господи, какая проблема у человека:confused: :eek:
Відповідь: Не будь байдужим!!! Другі не ненавидять всього російського, а хочуть, нарешті, в своїй хаті жити і розмовляти по-своєму, а не щоб їм диктували, як це має бути.