Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Відповідь: Не будь байдужим!!!

Закарпатці є? Хто б уточнив, що малося на увазі? Українську в угорськомовних школах вчили так само як там, де її після школи не знають і знати не бажають, чи взагалі не вивчали, як дехто тут запідозрив?

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Прочитал интересную статью....
    "На волне хрущевской оттепели и связанных с ней общественных надежд в 1956 году был основан украиноязычный «Український фізичний журнал». С 1964 года (оттепель заканчивалась, в воздухе ощущались заморозки) «по просьбе трудящихся» журнал начали издавать также на русском языке. В 1979 году (преследования украинской интеллигенции достигли апогея) украинский вариант журнала закрыли. На протяжении следующих десяти лет профессиональные статьи по физике на украинском языке (как и по всем другим естественным и техническим наукам) печатать было, по сути, негде.
    В апреле 1988 года (обороты набирает горбачевская «перестройка») редакционно-издательский совет АН УССР разрешает печатать в русскоязычных журналах отдельные статьи на украинском языке — по требованию авторов. И уже с первых чисел 1989 года украинский язык понемногу возвращается в «Украинский физический» — не благодаря какой-то инициативе «сверху», а по воле самих ученых. С провозглашением независимости журнал снова меняет обложку на «Український фізичний» (хотя часть статей в нем печаталась, по желанию авторов, на русском, а со временем — также на английском языке).
    Наконец, в декабре прошлого года вышел последний номер «Українського фізичного журналу» — самого старого и известного профессионального журнала НАН Украины в сфере физических наук. С января этого года журнал изменил название, а самое главное — язык своего издания. Провозглашено, что отныне «Ukrainian Journal of Physics» будет выходить только на английском языке..."
    Это, надо полагать - наше "свiтле майбутнє"?

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Аби не москаль... (с) :)

А що ж Ви "ключову фразу" не зацитували?
    Цікаво, оцей Бродін - українець? Гамериканець??? :)

ЗІ: провокація - хороша штука, але іноді зле пахне.

• Подобається Подобається x 1
  4. Дальневосточник

Провокация, говорите? Как только намек на "гамериканского пана" - так сразу "враг народа".... :)
    Не стоит лбом-то перед гамерикой бить...Не стоит....
    Бродин Михаил Семёнович — академик Национальной академии наук Украины. До 2006 года директор Института физики НАН Украины. Заведующий отделом нелинейной оптики Института физики НАН Украины....
    Со своей стороны - спрошу - а академик Амосов - "...українець? Гамериканець???"..... ;)

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я ТАК сильно підозрюю, ще не Міхаіл і не Сємьоновіч... :)
    Сімоновіч? Мойша?..
    А винні українізатори... :)

6. Дальневосточник

Пусть и так - главное, что не Майкл и не Сэмович... :)

7. Niemand

Niemand Active Member

Навмисно заставляти когось перейти на іншу мову спілкування тупо.Я особисто нічого немаю проти російської мови,але маю проти російської,як другої державної.."Україна у нас одна"-як казали.І нашу мову,яка б мальовнича вона не була б,ні за що не візьме,як другу державну,жодна країна..Чому ж ми повинні вводити собі якусь іншу.Кого не влаштовує наша рідна мова??Мені наприклад приємно спілкуватись українською мовою..Вона гарна та мальовнича.Має безліч гарних слів та нею,якщо правильно висловлюватись тамати великий мовленнєвий запас,можна вбити людину на повал.Не раз мені дивуються,що я спілкуюсь так.Декілька разів таксисти навіть кошти за проїзд скидали.Приємно було.І все завдяки тому,що я гарно нею спілкувалась=).Це гарно,але ніяк не модно..Ненавиджу коли люди роблять з цього моду.Я україночка,в мене так в паспорті написано,тому і спілкуюсь нею.А не тому,що в Києві це вважають модою.=)

• Подобається Подобається x 6
  8. юстас

юстас Well-Known Member

а ник немецкий взяли...:)

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Вірменському радіо задали питання: - Яка у світі мова найважча?

- Українська - половина населення України ніяк її вивчити не може!

• Подобається Подобається x 3
  10. юстас

юстас Well-Known Member

Справжня українська мова,загалом лишилась в підручниках "Українська мова". Ні на ЗУ ні на Сході, літературної гарної української мови я майже не чув...Тому прошу пояснити вірменське радіо - яка половина не може ніяк її вивчити?

11. Romko

12. Niemand

Niemand Active Member

нік-це,як кажуть,відображення самої людини.От мені наприклад зараз саме так почувається.Але,якщо я напишу наприклад українською мовою це слово,то мене мало хто зрозуміє=).До того ж гарне слово.Можливо-це є моєю помилкою,але я так реєстрована на всіх сайтах та маю такий е-mail.Нічого з цим вже не зроблю.=)

13. mamatu

mamatu Well-Known Member

знати власну мову - це обов'язок кожної людини.
    а тим, хто не вважає уркаїнську мову рідною, не завадить для загального розвитку ще одну вивчити.
    дуже люблю українську мову, пишаюсь тим, що сама її вивчила (за радянських часів, у школі, була звільнена від предмету "українська мова", як від "додаткового" та "непотрібного" (!!!), щоб робити в цей час уроки з інших предметів та звільнити більше часу для зайнятть музикою).
    в сім'ї говоримо тільки українською.

14. Romko

Сьогодні згадав про оцю гілку.В нас,на базарі торгує отакий Ахмед.Підходжу до лотка,нема!Кличу:
    - Ахмед-джан,ти де?
    - Я ю’ тут!Шо’с хтів?
    Узбек,до речі...

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

як на мене це не дивно, і дуже просто пояснюється: людина буде спілкуватись тією мовою, якою спілкується ведуча/кермова частина населення, незалежно від того якої національності людина і яка мова в неї є рідною.

а тому в розмовах про посилення позицій української мови погоджуюсь з російськомовними громадянами про те, що силовим шляхом це не зробиш. Це треба робити природнім шляхом, запроваджуючи необхідні ведучі/кермові заходи в суспільстві, стимулюючи престижність вивчення і використання української мови. А навіть і не престижність, а необхідність

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Справжнє обличчя Росії.

А що, Росія ратує за введення російської другою державною? За це ратують перш за все УКРАЇНСЬКІ ГРОМАДЯНИ!

17. kYula

kYula Well-Known Member

А хто тоді в Росії галасує про "страшну націоналістичну" хвилю, яка виявляється і мові в т.ч?

18. Sandy

Sandy GRAND

Дивний світогляд у деяких українських громадян - їм здається, що ратування за другу державну мову це вкрай деструктивна позиція, яка несе в собі якусь дику загрозу Україні! Принаймні для мене це не є аргументом, який може підтвердити чиєсь зловмисництво. Навпаки, російська як друга державна мова - благо для України та її громадян!

Додано через 2 хвилини
    В Україні про це не галасують? Насправді, хвиля є, має місце. Навряд чи можна сказати, що страшна, в російських ЗМІ перебільшують, але все це скоріш для їх власного внутрішнього споживання.

19. Danilo

Danilo Well-Known Member

Не маю слів!

20. kYula

kYula Well-Known Member

Галасують триколорні з Вітрєнкою, а камуністи підгавкують...

і чому це благо?..
    Перш за все треба відродити і зберегти своє, яке століттями руйнувалося державами-окупантами..

+1

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)