Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: Не будь байдужим!!!

Вы уж сами решите, что Вы отстаиваете... :)
    То вы исключительно за национальные традиции, то уже - интернационалист... :)

2. zenyk

zenyk Well-Known Member

значить уточняю по буквах, раз Ви вже так вперто не бажаєте мене розуміти: я за державотворення на засадах виключно українських національних традицій, однак ніяким чином не проти того, щоб громадяни України інших національностей піклувались про свої національні традиції.
    Але я проти щоб таке піклування виявлялось в вимогах змінити український національний державний устрій!!!

....я вже і не знаю як ще точніше висловити свою позицію....

...ну що ж ще Вам не зрозуміло? де Ви ще протиріччя побачите?

п.с. ну як це буде виглядати, коли, доприкладу, кримські татари, чи інші національності, що сповідують мусульманство - будуть вимагати внести Рамадан в перелік національних державних свят, впродовж яких встановлюються вихідні дні. Чи навіть в межах регіону їх проживання??? виявиться, що Крим в певний період вихідний, а Вам треба в банку терміново платіжку провести, бо Ви працюєте, чи ше якісь потреби......а що ж тоді робити росіянам в Криму???

• Подобається Подобається x 1
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Мова до чого?

І пральна! Най податки платять! А вимагати зась!

4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Чи не помиляюсь? Людей в Україні, професійно зв"язаних з компьютерами, більше тих галасливих 17-відстоків, тому у наведеному жарті є лише частина жарту:
    Скажіть, чи підтримуєте Ви петицію 2006 року "Про оголошення HTML другою державною мовою"
    http://www.petition.org.ua/?action=view&id=85
    (знайшов у http://president.pravda.com.ua/internet/view_popular)
    Ну, як?

• Подобається Подобається x 3
  5. zenyk

zenyk Well-Known Member

....ой, Степанич....про спільну мову в окопах ми вже говорили переговорили....не може на Україні бути двох національних мов і не буде!

Бо Ваш Янукович спочатку дві мови державні проповідував, тепер зовсім з глузду з'їхав - другий кабінет міністрів організував! :D :D :D ..... і назвав як точно і самокритично: "ТІНЬОВИЙ"..... було б дуже весело якби не було так сумно від хворих на всю голову людей, які своїми хворобами пантеличать значну частину України....

а щоб на Україні податки не платити то є кілька виходів. На порядку денному два: або записуватись до "тіньового кабінету міністрів" януковича, або - "чемодан-...." ну Ви знаєте! :)

6. Дальневосточник

Вы часом Украину с Белоруссией не путаете? Это у батьки - в 19 часов все закрылось...А бизнесс - работает когда надо людям, а не когда чиновничество гуляет....
    О главном не написали - действовать в рамках демократических процедур, требовать строгого и неукоснительного соблюдения Законов Украины и исполнения принятых Украиной международных обязательств...Как, скажем, исполнения Европейской Хартии о языках...
    Как Вам такой выход? :)

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

бізнес, безумовно працює, а от наймані працівники - мусульмани, за умови запровадження на державному рівні вихідних на честь Рамадану - працювати не будуть!

Додано через 4 хвилини
    давайте про Хартію: вона, на скільки я по памяті можу згадати, допускає введення регіональною мовою, мову національної меншини, де така компактно проживає. Але як же може бути регіональною мовою руска мова, де рускі проживають разом з українцями, при цьому відсоток руских не дотягує і до 50% в обласних центрах, а в райцентрах та інших поселеннях - наближається до 0%. Якщо буде сформовано компактні поселення руских - прошу дуже!
    А так виходить, що введена деякими облрадами руска мова в якості регіональної - не дотримання Хартії, а якраз навпаки - грубе порушення!!!

п.с. та й зрештою: я цілком підтримую прагнення громадян України російської національності об'єднатись в резервації ;)

8. Дальневосточник

За подобное высказывание меня пан levandivka наказал (Мовне питання Донецкий погляд, №557).Посмотрим, насколько он принципиален. ;)
    А что до мыслей о Хартии - то Вы прочитайте ее - это не очень большой и вполне понятный документ, без двусмысленностей и словоблудия....

9. Степаныч

Ви в окопі? Від кого обороняєтесь?

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

....аааа....п. Степанич, не поводьтесь як то бідне дитя-каліка, яке з батьками на море приїхало....

11. Степаныч

" В ответ на вопрос: "Как жизнь?" он начал кричать, рвать на себе волосі, биться головой об стену, кататься по полу. В общем, от ответа ушел"(с).:)

12. zenyk

zenyk Well-Known Member

....ну чого я маю знову згадувати ту розмову з п. Дальневосточником, коли він стверджував, що добре мене зрозуміє перебуваючи разом в окопах, в разі необхідності стати до зброї....то він так у відповідь на те, що дві державні мови породять необхідність створювати дві армії, або як мінімум спеціальні російськомовні підрозділи, а накази командири будуть зобов'язані видавати/оголошувати двома мовами....одним словом повний маразм...

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

1. правила Форуму забороняють обговорювати "в темі" модерацію.
    2. Не лінуйтеся ставити лінки, або цитати.
    3. Ви отримали покарання за пропозицію встановлення кордонів поперек України:

• Подобається Подобається x 2
  14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Президенти України Віктор ЮЩЕНКО та Угорської Республіки Ласло ШАЙОМ домовилися побудувати пам’ятник жертвам Голодомору в Будапешті та пам’ятний знак на Верецькому перевалі (Закарпатська область) на честь отримання угорцями батьківщини. Про це вони повідомили в суботу на спільній прес-конференції в Мукачевому.
    Як передає кореспондент УНІАН, за словами В.ЮЩЕНКА, також в ході зустрічі було обговорено низку інших питань щодо співпраці в гуманітарній сфері. Зокрема, Президент Угорщини погодився з необхідністю вивчення української як державної мови в усіх угорських школах Закарпаття для того, щоб школярі мали доступ до вищої освіти в Україні. Обговорювалися й інші проблеми національних менших.

Путіну теж треба замислитися...:)

15. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Почему то во всех русскоязычных школах в Донбассе всегда изучался украинский язык, как государственный, а для венгров делалось исключение. Для этого необходимо разрешение президента Венгрии. Об этом Путину стоит задуматься

16. Степаныч

Перебори, перебори... Схоже, ця тема для пана Ющенка стала зверхцінною ідеєю. "Шо занадто, то нездраво"(с).

Додано через 2 хвилини
    А шо, українська в угорських школах Українського Закарпаття не викладається? А яка?

17. MalinaH

MalinaH Member

как пить дать....вы правы!!!

Додано через 1 хвилину
    а главное....не просто стоить,а при этом не разрушить того,что уже есть.....

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Згадалася пісенька:
    «Чтобы с этих пор по-новому
    оставалось всё по-старому.
    Аи, аллах! Аи, аллах!
    Ниспошли прогресс в делах...»

19. Дальневосточник

Вспомнил песню:
    "Весь мир насилья мы разрушим
    До основанья, а затем
    Мы наш, мы новый мир построим...."
    Напомнить, какой обещали результат "стройки", и какие прекрасные слова говорили? И чем "стройка" завершилась?
    Снова - все развалим - под новую "великую цель"?

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ну що Вам сказати ?
    Особисто я знаю румунського єврея, якого було визнано одним з найкращих танцівників гопака у 20-му ст.
    А називає він себе - українцем. Бо має таке ж громадянство, як і я.
    Здогадуєтеся, про кого мова ?

P.S.
    1. Я гопак не танцюю.
    2. Мій далекий предок - козацький ватажок, охоче наймав татарських вояків (або підписував тимчасову угоду) для спільного виступу проти поляків. І нікого від такого альянсу не плющило.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)