Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Не будь байдужим!!!

Так і я ж про те!!! А для того, щоб вона була нашою, потрібно поважати один одного і не заставляти усіх жити так, як це комусь іншому хочеться!

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ви самі собі відповіли.
    Можна додати,що як в Україні рівень життя людини стане людський для всіх,то ця проблема щезне,як дим.Вона й тепер багато в чому надумана...

• Подобається Подобається x 1
  3. kYula

kYula Well-Known Member

А хто Вас змушує жити не так, як самі того хочете ? )) (Державні закони не рахуються)

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не кину!
    Співставте циферки...
    А були ще й репресії 70-х, 80-х.

• Подобається Подобається x 5
  5. Степаныч

Ні, не відповів. Закони ж бо люди приймають. І допоки існує ЦЕЙ закон, потрібно його дотримуватися. Але це ніякою мірою не значить, що не можна вимагати Закон змінити.

Додано через 1 хвилину
    Обведене червоним цілком зрозуміле. Активна боротьба з УПА.

Додано через 2 хвилини
    Масові? Не чув, хоча тоді вже був дорослим.

6. levandivka

А у 1985 році про смерть Стуса чули? Чи вже у 90-х про це "почули"? про Чорнобиль на которий день?

Мій (покійний) викладач історії, саме у 70-х перестав викладати в Універі. Став викладати залізні болванки на токарний станок.

Додано через 3 хвилини
    А що, думаєте, в УПА мало еліти було?

• Подобається Подобається x 3
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ви мене дивуєте...невже про 60-ників нічого не чули?І,хто такі Василь Симоненко, Іван Драч, Іван Світличний, Євген Сверстюк, Микола Вінграновський, Алла Горська, Іван Дзюба не знаєте?
    Раджу почитати.

8. Полковник

Полковник миється в бані

Сопоставил.
    Цифры говорят исключительно о том, что украинцы, наряду с русскими, активно участвовали во всех сферах жизни советского общества. Их никто никогда не отстранял и не отодвигал с руководящих постов различного уровня.
    Или в мордовских лагерях сидели исключительно селяне за колоски?

Массовые репрессии 70-х 80-х....
    Репрессии, массовые....
    Нет не помню.

9. Степаныч

Ви мабуть не звернули уваги. Я написав: "Масові?"

Не знаю. Але не думаю, що більший відсоток, ніж серед інших.

10. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Севастополь, Луганск, Харьков, Днепропетровск основанны Империей(боюсь даже сказать какой:) ). И поэтому русский язык там был исторически в ходу больше, нежели украинский. Да теперь это другая страна... И госадарственный язык здесь теперь другой, но если Украина хочет называться демократическим гос-ом, то хотя бы какая-нибудь Языковая автономия там должна быть...

11. levandivka

А оце вже демагогія і перебріхування "з метою..."
    Хто казав "масові" у "70-80-хх"?
    Репресії вибіркові, тихі, таємні. Тих самих сидільців "Перм-36" зі станції везли в зону уночі, переодягнувши у спортивні костюми. Щоб ніхто і "не чув".
    Забирали вибірково, "найнебезпечніших українців". Шахтарів з шахти ніхто не висмикував, токарів від станка не відривали.
    Забирали і гноїли тих, хто міг створювати УКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРЕНТНИЙ продукт нині.
    Тому пропоную відкинути демагогію і "не вякяти" (даруйте за різке слово) про " здорову конкуренцію", про "наших і ваших"...

І Вам, Полковнику, про "нєт, нє помню" - теж не пасує: у вас в країні десятками зараз пропадають люди, і "добропорядні бюргери" про це "не чують/непомнять".

Додано через 14 хвилин
    Знаєте, зачепили... хоч і зарікався пояснювати "де море", пішов у джерела-цифри.

• Подобається Подобається x 4
  12. levandivka

13. levandivka

14. levandivka

15. levandivka

Цитувати весь розділ "Украинское национальное движение" я не буду. Завершу "джерелами".
    Повністю читати тут

16. Степаныч

"Первый (краткий) вариант работы был написан по гранту Госдепартамента США — как справочное пособие. ... На Западе лишь немногие специалисты имеют такое представление, а в СССР, думаю, его могли выработать лишь в соответствующих отделах КГБ, так как никто иной не имеет возможности изучить эту тему, в том числе инакомыслящие, у которых нет для таких академических занятий ни необходимых материалов под рукой, ни просто покоя.
    ...
    Приступив к работе, я сознательно отказалась от изучения довольно объемистой советологической литературы, больше доверяя собственным оценкам, сложившимся за 15 лет участия в правозащитном движении и благодаря довольно широкому дружескому и деловому общению с участниками национальных и религиозных движений (при сборе информации для «Хроники текущих событий» и для Московской Хельсинкской группы и благодаря работе по оказанию помощи политзаключенным). Личные впечатления сообщали живость общей картине, но нередко их не хватало для четкого представления об ее существенных частях и тем более— отдельных деталях.
    ...
    Неисчерпаемым кладезем явилась «Хроника текущих событий» — мой основной источник — и другие информационные издания самиздата, но я не ограничилась ими и прочла весь самиздат, опубликованный зарубежными издательствами, собранный в Архиве самиздата радио «Свобода» (Мюнхен) и в архиве издательства «Хроника» (Нью-Йорк), а также воспоминания участников независимых общественных движений. Все вместе — это огромная библиотека, на ее освоение потребовалось более двух лет напряженного каждодневного труда."

http://www.memo.ru/HISTORY/diss/books/ALEXEEWA/index.htm

Труд, безусловно, "правдивый, объективный, незаангажированый".

• Подобається Подобається x 1
  17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ви вирішили перевірити на себе, наскільки відрізняється український інтернет-простір від російського? Будь ласка! Вас НІХТО, ніяка спец. служба не буде шукати і не запроторить до буцегарні. Як то було нещодавно в Росії. І плутонію не підсипе.
    Хтось зі стовпів демократії сказав (приблизно): я все віддам за те, щоб мій найзапекліший опонент мав можливість оприлюднити свою думку.

• Подобається Подобається x 2
  18. levandivka

Ви даремно ТАК жартуєте: на М.Карєтном до українського визвольного руху і націоналізму відносяться "трудніше", ніж на Лубянці. Повірте мені на слово...

Додано через 1 хвилину
    Цікаво-цікаво... хто б це міг бути..? :)

Додано через 12 хвилин
    Тобто важливі для "мовної" теми цифри-показники цитуються за совіцькими офіційними джерелами!!!
    А Ви, Степаничу, переводите стрілки на "Мюнхен". Щоб Полковника "погріти"?
    Руки помийте...

19. Степаныч

Хіба ВАМ потрібно пояснювати, що будь-який факт можна інтерпретатувати по різному? Що "хто платить, той і музику замовляє"? Ну і т.п. ...

20. levandivka

Ні! Мені не треба пояснювати "що ТАКе, американський грант". Я декілька років на тому пропрацював. Єдине, що цікавило грантодавця - вчасно поданий звіт. :) А сама "музика" перевірялася пізніше "на вшивість".
    Це москалів можна страшити гамериканцями... :)

Додано через 3 хвилини
    Це можна якось інакше інтерпретувати? :)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)