Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Не будь байдужим!!!

Почитайте Конституцію України.І,заодно Кримінальний кодекс.
    І,подивіться на карту.

• Подобається Подобається x 2
  2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Прочитав... Отам надрукувано: " Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними." це у кожной конституції є... та тiльки на України воля російськомовной людины дуже обмежена... Або Ви кажете по-іншому?

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ви заперечуєте? Якщо ДЕРЖАВА відмовляє ГРОМАДЯНИНУ спілкуватися з нею прийнятною йому (громадянину) мовою, то це не обмеження прав людини?

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ок-ок!..
    І Вам пропоную використовувати рідну московську мову, не гвалтувати українську. І Вам легше точно формулювати думку, і львівським форумлянам не ТАК глупо читати. Мова - це і світогляд... Розумієте? :)

Додано через 1 хвилину
    Якщо ця мова (громадянина) - недержавна, ніхто не боронить найняти перекладача. :)

6. Степаныч

А хто боронить зробити другою державною мову, якою спілкуються пів-країни?

7. levandivka

Здоровий глузд і сумний досвід.

8. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Та я попросту боявся, що ви мене не зрозумієте тут... И, до речi, я розмовляю не на "московськой", та на Великой Російськой мове:cool: !

Ну тодi відпустите Севастополь, Харькiв, Донецк та інші міста, де завжди була в ужитку російська мова! Або, як вже казав Степаныч, ухвалите другу державну мову.

9. Степаныч

Злоровий глузд, кажете? І в чому ж він? Зберегти за усяку ціну українську мову шляхом попрання інтересів російськомовної пів-країни? Цікава логіка! Чому російськомовні повинні зберігати українську мову? От хочуть "щирі" українці зберегти свою мову, нехай цим і опікуються. Бо це їхня мова. А російськомовні будуть зберігати свою. Бо це їхня мова.
    А досвід як раз і доводить, що не можна нав"язати народу мову. Нею можна зацікавити. Але ж для цього як мінімум потрібен розум...

10. levandivka

Пропоную Вам не порушувати територіальні питання.

Додано через 5 хвилин
    Підозрюю, що інтереси значної частини людей можуть полягати у пограбуванні банку. І шо..? :)

11. kYula

kYula Well-Known Member

Яким чином відмовляє?
    Щодо Обмежеження...А воно скрізь. Держава і її установи громадянам - це вже є певне обмеження. Все, що не заборонено - дозволено, що заборонено - заборонено (прийнамні так має бути). Щоб хтось забороняв російську - це якась хвора фантазія, але робити імпульс зарусифікованому (через тривалу антиукраїнську політику України і Росії) населенню - це не є погано. Перш за все, треба берегти своє, тим паче, коли воно є.

Додано через 3 хвилини
    Тут погоджуюсь. Але "зацікавити"...Виникає ще одне питання: "як?".
    Наприклад, те що мені може ввижатись ненав"язливим, Ви можете гнівно заперечити "нав'язують"...

12. Степаныч

Ви порівнюєте кримінал із нормальним прагненням людини до поваги її інтересів? Один мій товариш любить повторювати: "Не плутай легені з ..."!

"Елементарно, Ватсон!"(с).:) Ви не пробували написати російською позов до суду, наприклад?

Так русифікували, так русифікували ("Мы их давили-давили, давили-давили!"(с)! 300 років у складі Російської імперії, 74 роки у складі СРСР. І що? Або не русифікували (що відповідає дійсності, ІМХО), або що?

Розвиваючи українську культуру. Починаючи з рівня Марініної, Моісєєва, Шури... Де наші таланти? Де наші фільми? Де наші письменники? І т.д. і т.п.

13. kYula

kYula Well-Known Member

Але я бачила судове засідання російською, в той час, коли "мова судочинства - українська".

І мене обурює.
    Щодо українських письменників - вони Є! Можливо, їхні твори просто не відповідають Вашим інтересам...
    На Петрівці (це здоровенний книжний ринок) більше половини книжок російською. А якби зробити навпаки: наприклад, 30% російського, 70- українського...Це буде нав"язуванням?

14. Степаныч

А от це нипарядак! Закон порушувати не можна!
    Залежачи як це зробити. Якщо за рахунок так би мовити якості (які більше купують) - то одне. А якщо тупо запровадити норматив, то інше.
    Можливо. Я сучасних, таких щоб цікаво було читати, не зустрічав. Може, просто не таланить?:)

15. levandivka

Ці прагнення не на тій території "прагнуть".

16. kYula

kYula Well-Known Member

Це більше не непорядок, а доказ того, що рускій ніхто не врізає на діях, лише на словах...

А "хотіли зустріти"?))
    http://www.ukrcenter.com/library/display.asp?catalog=ul&categories=yes - тут є дуже широкий список українських класичних і сучасних письменників. Коли цікаво, прошу:заходьте! ;)

17. levandivka

Як, де? На мордовських лагерних цвинтарях.

• Подобається Подобається x 3
  18. Степаныч

Та киньте. Російських там більше.

Додано через 2 хвилини
    Ні. Ця неповага до закону із сторони судової влади - ознака слабкості держави!
    Хотів і хочу. Обов"язково скористаюся посиланням. Дякую.

Додано через 4 хвилини
    А чому Ви вважаєте, що жителі Криму, Донецька, Луганська, Дніпропетровська......... живуть на вашій території, а не Ви на їхній?

19. kYula

kYula Well-Known Member

А що означає Вашій...Їхній, може нашій??

20. Romko

300 років нищення всього українського не так просто забути і подолати...

а де твій аватар? :)