Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Не будь байдужим!!!

К я бачу,ви лише декларуєте на словах свою "монархічність"
    "В марксистско-ленинской фразеологии проводилось противопоставление между сепаратизмом и национально-освободительным движением.
    Национально-освободительное движение представлялось как положительное, прогрессивное явление, соответствующее общей направленности антиимпериалистической, антиколониальной борьбы народов (напр., движение в Восточном Пакистане, приведшее к отделению от Пакистана и образованию Бангладеш). Сепаратизм, однако, характеризовался как негативное явление, поскольку он «отвлекал» людей от антиимпериалистической борьбы в угоду узкоклассовым интересам национальной верхушки."
    Сепаратизм — Википедия

• Подобається Подобається x 3
  2. Богданович

Богданович Well-Known Member

Прошу пробачення, пане Дальневосточник.
    Я подумав, що Ви цитували мій допис.

3. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

http://www.litera.ru/stixiya/authors/blok/milony-vas-nas.html
    СКИФЫ
    Александр Блок
    Мильоны - вас. Нас - тьмы, и тьмы, и тьмы.
    Попробуйте, сразитесь с нами!
    Да, скифы - мы! Да, азиаты - мы,
    С раскосыми и жадными очами!

Для вас - века, для нас - единый час.
    Мы, как послушные холопы,
    Держали щит меж двух враждебных рас
    Монголов и Европы!
    ...

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А Вы объясните - не навешивайте ярлыки - а объясните, как Вы это себе представляете.
    Для меня патриотизм - любовь к своей Родине.Я - русский, родился и живу в Украине - и люблю свою Родину - Украину.Национализм, как я считаю, пытаеться узурпировать любовь к Родине, объявляя это прерогативой только определнной национальности.Но национализм - для меня - любовь к себе, единственному и неповторимому.Патритотом своей страны может стать человек любого происхождения, а националистом - нет.То, что национализмом страдают многие нации (возможно - все) - Вы некоторые перечислили - что можно сказать?От ишемической болезни сердца тоже страдают все, надо ли это выставлять в качестве доказательства?

5. Romko

Для мене націоналізм = патріотизм.і,незалежно,якого походження людина,як що вона любить,поважає край,де живе,це - патріот.

"В Україні ніколи не було українських націоналістів. Були просто люди, які хотіли жити на рідній землі й розмовляти рідною мовою, — і саме тому їх зненавиділи. Український націоналізм — це міф, витвір хворої уяви.Століттями винищуване почуття українського й національного призвело до появи в Україні тисяч і тисяч різних українофобів.
    Усе українське для них — націоналізм
    В Україні завжди буяв і буяє махровим цвітом тільки російський націоналізм, що вже 350 років бореться з розколом ”єдіной і нєдєлімой”. Не стане українців — не буде й розколу України.
    Це російські націоналісти під проводом свого фюрера послали на Київ орди Муравйова, які потопили в крові Українську Народну Республіку. А Україна тепер може пишатися своєю унікальністю: єдина у світі країна, де стоять пам’ятники завойовникові!
    Виселяли українців і приганяли сюди росіян
    Це російські націоналісти, відчувши загрозу, що український етнос може стати домінантним у їхньому СРСР, вирізали нашу інтелігенцію й виморили голодом мільйони людей. Це російські націоналісти прагнули розтоптати гідність нашого народу і примусили кількох лакеїв-лауреатів оспівувати свій кривавий режим. Потім зібралися поділити світ й уклали угоду з Гітлером, знову знищивши сотні тисяч українців — у процесі ”визволення”.
    Вони зігнали з рідних місць мільйони українських селян і збудували на їхніх кістках індустріальну міць своєї імперії. Забороняли наші церкви й палили наших священиків. Виселяли українців з України й приганяли сюди росіян: у знелюднені ”комсомольськими стройками” центральні області України, у двадцятикілометрову смугу землі на західному кордоні, до Криму, переселивши туди людей із Поволжя. Російські націоналісти всіляко заохочували оселятися в Україні і в Криму військових пенсіонерів, і ця практика триває й досі. Вони як могли упосліджували нашу мову й створили привілейовану касту вчителів російської мови. Здійснили і здійснюють ганебну тарапунькізацію нашої культури."
    Нас душить націоналізм — російський

• Подобається Подобається x 5
  6. Дальневосточник

Простите, если резко - но для меня русские "черносотенцы" - наверное и есть собирательный образ националиста...Образ мерзкий, вызывающий отвращение и стойтое желание помыть руки только от воспоминания о них....

• Подобається Подобається x 2
  7. Romko

Є ще таке визначення - шовініст.

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

От почитав:
    http://korrespondent.net/showbiz/319982
    От якщо дехто з форумських "радєтєлей язика" отримує міжнародну премію - буде аналогичний казус, чи я помиляюсь?

9. zenyk

zenyk Well-Known Member

ми такої ж думки про руских шовіністів, незалежно від того чи належать такі шовіністи до якоїсь з організацій, чи просто є громадянами якоїсь країни!

10. Дальневосточник

Вначале - официальная справка:
    "...Язык: Согласно конституции, население Бельгии разделено на 3 лингвистических сообщества: французское, фламандское и германоязычное. Официальные языки - французский, нидерландский (фламандский) и немецкий. Район распространения нидерландского языка (Фландрия) расположен на севере страны и насчитывает 5,86 млн жит. (58:wacko:, французского (Валлония) - 3,29 млн (32,2:wacko:, население Брюсселя - ок. 80%, франкофонов и 20% фламандцев. На востоке Валлонии район распространения немецкого языка, где проживает 67 тыс. чел."
    Девочка, как я понял, говорила на фрнацузском...
    Очень напоминает Украину..... И те же требования - нас больше, учите наш... Так что и официальный статус языка, как видим, не помогает в языковой экспансии большинства против меньшинства...При этом говорить на французском нидерландоговорящее большинство "из принципиальных" соображений не желает...Как это похоже на нашу языковую нетерпимость к русскому....

Додано через 4 хвилини
    Я - точно также отношусь ко ВСЕМ националистам.
    А то у нас - как в советском анекдоте:
    Президент Форд и Брежнев спорят о свободе:
    -У нас в Америке свобода.Любой человек может прийти к Белому дому и скандировать - "президент Форд - дурак!"
    - и у нас любой человек может прийти на Красную площадь и скандировать - "президент Форд - дурак" :)

11. Romko

Де ж Ви бачили "нетерпимость" та ще й "к русскому"?Чи Вам хтось забороняє розмовляти російською?Чи Вам звертають увагу "ґаварітє на чєлавєчєском язикє"?Чи,може немає російких книжок,фільмів,передач по ТБ?

• Подобається Подобається x 4
  12. zenyk

zenyk Well-Known Member

а от це неправильно.....

Додано через 3 хвилини
    ....отож...мало нам невігласів, так Ви вимагаєте їх право бути невігласами неосвіченими - закріпити на законодавчому рівні....краще б щось корисне вимагали....

13. Дальневосточник

Ничего я не требую...Не надо за меня додумывать....Я с печалью констатирую....

Додано через 3 хвилини
    Я такое слышу только в виде "одна бабка сказала".На мой взгляд, такой-же бред, как сказки о нежелании обслуживать русскоговорящих во Львовских магазинах....

14. Romko

Ви що,тільки но приїхали в Україну?

• Подобається Подобається x 1
  15. аксакал

Ні, акцент на дещо іншому. "На пресс-конференции по окончании конкурса журналисты также обвинили Пуличек в незнании языка, на котором говорят 60% жителей ее страны." Тобто нормою там є знання, хоча б минимальне, кожним УСІХ прийнятих мов.
    Так що у разі теоретичного визнання російської другою державною мовою, за європейським розумінням кожний громадянин України муситиме знати обидві мови. Приємного Вам агітування надалі.

16. Romko

Дійсно,Дальневосточник,"прітєсняють"...
    "Нацрада з питань телебачення і радіомовлення через два тижні почне моніторинг програм загальнонаціональних теле- і радіоорганізацій.
    Нацрада з питань телебачення і радіомовлення через два тижні почне моніторинг програм загальнонаціональних теле- і радіоорганізацій."
    Телеканали і радіо перевірять на використання української мови
    В якійсь там Великобританії.чи Німеччині,росіяни би вже хай підняли...

17. Богданович

Богданович Well-Known Member

Дурниці. Хпй кореспондент вчить албанскій. Нідерландської мови ніколи не було. Мови - валлонська, фламандська, німецька

18. аксакал

Валуєв відпочиває.

• Подобається Подобається x 1
  19. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

у мене мама працює в сфері кінопрокату. і влітку я там само проходила практику. роботодавець був одним із тих, хто вперше в Україні заговорив вголос про те, що в кінотеатрах повинні показувати фільми українською мовою!(до речі сама ця людина з Польщі).
    тоді як усі кричали, що ніхто не піде в кінотеатр на фільми українською мовою, він настояв на дубляжі "Тачок"(The Cars). мені важко передати радість колективу від успіху такого перекладу. навіть кінотеатри, які працювали в Донецьку і категорично відмовлялись брати на прокат фільмокопії українською мовою, мовляв, на український переклад у них ніхто не піде, вже через тиждень благали надати їм у користування українські фільмокопії, бо дубляж був значно більш вдалим і аудиторія !!!увага!!! по закінченні "Тачок" в кінотеатрі українською мовою вставала і аплодувала!!! а коли порівняти "Рататуй" укр-кою і рос-кою мовами - то взагалі ніби дивишся дві різні анімації. особливо мені не сподобався в російському варіанті яскраво виражений грузинський акцент негативного героя шеф-кухара. якісь такі прозорі і надто неприємні натяки...:sad:
    люблю мультфільми:)
    згодом більшість фільмів стали показувати українською мовою.
    про себе скажу, що за останні роки 2 в кінотеатрі на стрічці російською мовою я була тільки один раз - і так мені вже слух різало! просто для мене особисто дивитися фільми з великого екрану рідною мовою приємніше і природніше.
    P.S. додам, що дубляж українською мовою "Павутиння Шарлотти" правовласники фільму визнали другим найкращим у світі. так що є чим пишатися:)

• Подобається Подобається x 3
  20. Дальневосточник

Очень Вас прошу, пан Romko, не использовать родной мне язык - русский - в уничижительно-карикатурном виде. Я не позволяю себе подобным образом изображать Ваш родной язык - и хотел бы тогоже от Вас.
    Уж если Вы пишете в украинской транслитерации русские слова - то прітєсняют, а не как не "прітєсняють"....

а де твій аватар? :)