Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Не будь байдужим!!!

в нього є кращий висновок з того приводу. можна сказати його візитна картка: "дапашліви!" :D

• Подобається Подобається x 2
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

В преамбуле нашей Конституции сказано:
    "Верховна Рада України від імені Українського народу -
    громадян України всіх національностей..."
    и далее -
    "Стаття 5. Україна є республікою.
    Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є
    народ."
    т.е. Ваше утверждение, мягко говоря, не согласуется с нашей Конституцией...А как Вы думаете - пройдет изменения в Конституцию, где в преамбуле будет сказано -
    "Верховна Рада України від імені українцiв...
    "Стаття 5. Україна є республікою.
    Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є
    українцi."
    Интересно Ваше видение дальнейшей судьбы русских, давно и постоянно живущих в Украине - отъезд "на историческую Родину", ассимиляция, превращение в граждан "второго сорта"...
    По кранйней мере - первые два вывода сами напрашиваются из Ваших пламенных речей...А что делать с нежелающими превращаться в украинцев - и уезжать со своей земли? Очень интересно знать...
    В особенности мне - как человеку хорошо знающему украинский язык, чьи предки жили здесь...

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Я також людина гостинна і радий прийняти ВАС у МОЇЙ Україні! Тим паче що Вам особисто я симпатизую як людині розумній і порядній.

Так от, розглянемо Крим. Ви ж не будете заперечувати, що це російська земля, яка була передана Україні. Як бути з її "уставом"?

4. zenyk

zenyk Well-Known Member

:crazy:
    :8:
    :suicide:

...п. Степанич! за якими ознаками Крим - російська земля????
    ....там навіть березку складно знайти :D

Додано через 4 хвилини
    ні в своєму пості я відповів і на це Ваше питання, передбачаючи невірне трактування мого допису:

від громадян України всіх національностей вимагається тільки одне: поважати національні, культурні та історичні традиції українського народу та не ставити нереальних вимог внести зміни в чинне законодавство з метою принести сюди культуру інших держав світу!

що ж до дотримання своїх національних традицій громадянами України інших національностей - то це їх святе право, яке повинно бути захищене законом, однак такі традиції не можуть бути розповсюджені в Україні на загальнодержавному рівні, і не можуть фінансуватись з державного бюджету!

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Чому ТАК чорно?
    можуть! але "нє в етой жизні", не з цим бюджетом, не при ТАКих розклАдах. :)

6. Степаныч

С 1802 года. Крым существовал в составе Таврической губернии. ...http://podrobnosti.ua/history/2005/02/19/181985.html

История Крыма — это сплетение Востока и Запада, история греков и Золотой Орды, татар и запорожцев, церкви первых христиан и мечетей. ...
    Закончилась 300-летняя вассальная зависимость от Турции Крымского ханства, все его владения были присоединены «под державу Российскую», что в конце 1783 года была вынуждена признать и Турция. Россия утвердилась на берегах Черного моря.

http://travel.kyiv.org/crimea/excursion/cr_hi.htm
    Мона посадити!:)

7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Тобто, коли це вигідно, ВИ ототожнюєте Росію і росіян з Російською імперією? А коли її трактують "тюрмою всіх народів" (усіх - можливо також росіян?), то ні?

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

зачекайте. Давайте з'ясуєм: Крим був грецьким, татарським, далі турецьким, далі російським, далі українським....
    чому за таких обставин слід зупинитись саме на передостанньому користувачу Криму? чому не на першому чи останньому? чому відкидуємо в такому разі другого чи третього користувача?

Додано через 2 хвилини
    та така пересмикування - то ментальна риса більшості росіян. Коли збирати славу - то росія є правонаступником і московії і російської імперії і ссср і навіть Києвської Русі!
    а коли відповідати за злочини вчинені в ті періоди - так винні то татари, то грузини, то більшовики з комуняками, тільки не росія....

• Подобається Подобається x 3
  9. Степаныч

Даруйте, не зрозумів. Зв"язку з моїми дописами не бачу.

Додано через 5 хвилин
    Як я розумію історію, країни(держави) створювалися з часом. Тому "попередні користувачі" були так би мовити проміжними. А кінцевий, а тому основний, - Росія.

Росіянином обізвали... За що?:sad:

10. Дальневосточник

Мы - демократическая страна. И в рамках демократических процедур - я имею право ставить реальные\нереальные требования.Надеюсь, пан zenyk, Вы не сторонник совдеповских манер государственного устройства? :)
    Если - да, то на основании демократических процедур я получу ответ на свои требования. Все предельно просто. Однако - замечу 2 интересных момента - нынешняя Конституция, в которой закреплен один государственный язык принята не на основании всенародного волеизъявления, и второй - попытки провести рефкерендум по статусу русского языка вызывают совершенно мне не понятное резкое неприятие...У меня возникает вполне резонное мнение - именно потому и не было всенародного принятия, именно потому и не дают высказаться народу на референдуме - не нужно мнение народа, оно мешает некоторым политическим силам...Причем - самоназывающимся демократическими.

11. levandivka

Та це він, щоб правила не порушувати, м'яко... :) Ггг...
    Чому? Думаю, під вибори, Вас (проведення термінового референдуму) підтримають всі антиукраїнські сили.
    "Почекайте будьласка" (с) :)
    Все відносно. (с)

12. Степаныч

:D А шо може бути твердіше?:8:

13. Дальневосточник

Лет чрез двести?
    Чёрта в стуле!
    Я же - не Мафусаил!
    (с)Саша Чёрный :)
    - Эх, никанор иванович!- Задушевно воскликнул неизвестный.-
    Что такое официальное лицо или неофициальное? Все это зависит
    от того, с какой точки зрения смотреть на предмет, все это,
    никанор иванович, условно и зыбко. Сегодня я неофициальное ли-
    цо, а завтра, глядишь, официальное! А бывает и наоборот, ни-
    канор иванович. И еще как бывает!
    Рассуждение это ни в какой степени не удовлетворило пред-
    седателя домоуправления. Будучи по природе вообще подозритель-
    ным человеком, он заключил, что разглагольствующий перед ним
    гражданин - лицо именно не официальное, а пожалуй, и праздное.
    (C)Михаил Булгаков

14. levandivka

Ну не можу ж я написати "недочекаєтесь"... :)

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

пропоную "бити" опонента його ж "зброєю" і написати: "...а нє дакажитє..." необхідності/конституційності проведення такого референдуму! :)

16. Дальневосточник

Я - никого не бью. Но и доказательства "Хто дужче б'є - той кращє грає" - не принимаю... :)
    А ничего доказывать и не надо :)
    Собрали подписи в поддержку проведения - вот и доказательство.
    Провели - получили ответ - "нет второму государственному" - и можно спокойно, без ажиотажа и надрыва сказать "всяким дальневосточникам" - народ не поддержал Ваше предложение....
    С этим, надеюсь, Вы согласны?

Додано через 4 хвилини
    Я вот думал, что СССР не исчезнет никогда... :D
    По крайней мере - при моей жизни...Видите - как вышло? :)

17. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

Потому что украинским он небыл никогда! в 17-ом году был совершен государственный переворот и державой стала управлять нелигитимная власть, все приказы/распоряжения которой нелигитимны!
    Крым - это русская земля!

18. zenyk

zenyk Well-Known Member

будьте обережнішими - не розкидуйтесь словами!
    Ваше твердження порушує законодавство України і міжнародне право, крім того українським кримінальним законом передбачено покарання за такі дії!

правомірність України володіти Кримом визнана усім світом в тому числі і самою росією!

Разом з тим, якщо взяти до уваги Ваш принцим визначення належності територій - то росія стала користувачем Криму виключно внаслідок воєнної інтервенції, що визнається нормами міжнародного права неправомірним, а від так не може бути визнано в світі!

• Подобається Подобається x 3
  19. Дальневосточник

Вы, пан zenyk, с такими словами того....поаккуратнее....
    Напомнить, как попал Львов - состав СССР :)
    У Крымских татар на это - несколько другой взгляд. И знаете - я с ними согласен!

20. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Не згоден.
    Як я розумію історію, країни(держави) створювалися з часом. Тому "попередні користувачі" були так би мовити проміжними. А кінцевий, а тому основний, - Україна.
    А ось так більш правильно. ;)

а де твій аватар? :)