Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

Відповідь: Не будь байдужим!!!

В пшеничном не помню когда лежал у нас тут под Львовом не густо с пшеничными полями, проще в картофельном, а прогулятся по окрестным селам и лесам люблю часто, последний раз недели две назад.

2. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

В суботу. Від нашого дому до найближчого села 20 хв. пішки. Місто наше дуже компактне. Та й родичів багато в селі. Так що ниточка не обірвалась.Взагалі, коли є найменша можливість, втікаю з міста в село, ліса, луги, на річку, в такі милі мені Карпати, до нас в надслучанську Швейцарію. А які в нас гарні Соколині гори...

3. zenyk

zenyk Well-Known Member

а головне питання: від кого навчився?

Додано через 2 хвилини
    але вони чому були пофарбовані в червоний колір! :D

4. Масік

Масік Well-Known Member

БРАВО!!!!!:clapping: :clapping: :clapping: Нарешті стличні жителі хоть трішки вивчать рідну мову (хоча це мабуть нереально)

5. zenyk

zenyk Well-Known Member

я - півтора місяці тому: бульбу викопував!
    Напрацювався!.....але така праця крім витрат по грошах принесла певне моральне задоволення, оскільки тепер я споживаю те, до чого доклався працею своїх рук!

• Подобається Подобається x 4
  6. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

заступлюся за рідне місто=) не треба так категорично! і в Києві є україномовне населення різних вікових категорій. шкода, проте, що його значно менше, аніж у Львові. але оскільки я -україномовна, то більшість моїх російськомовних співбесідників, у спілкуванні зі мною принаймні, також переходять на українську.
    правда, часто при знайомстві люди не вірять, що я - киянка тільки через те, що говорю українською. перепитують, чи я не із ЗУ. це мене не ображає, але не залишає байдужою. якось себе відчуваєш дивно, коли людині говориш: "розмовляти українською в Україні українцям - це природньо", а та людина на тебе дивиться отакими очима як тарілі, дивуючись...

• Подобається Подобається x 5
  7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я так думаю, менее трети населения Канады франкофоны...И при этом - английский и французский в государстве равны.А уж по уровню развития и Малазии и Украине - как до неба....
    P.S. Я думаю, что в Канаде признали тот простой факт, что в становлении современного государства и франко- и англофоны приняли решающее участие.Почему отказываются признать у нас, что и русско- и украинскоговорящие люди создали современную Украину - я не знаю....

8. Богданович

Богданович Well-Known Member

Можливо тому, що для багатьох у ЗУ російськомовні асоціюються з активними українофобами Табачніком, Грачом, Мєшковим (раніше) і іже з ними. Адже східні області й Крим активно голосують за ці політичні сили...

Говорю не про себе. В силу роботи і хобі буваю всюди і знаю, що це не так.
    Але на Сході України політики лякають злобнимі бєндєрамі, а на Заході - пяними данєцкими шахтьорами.
    Є таке старе латинське прислівя Divide et impera...

• Подобається Подобається x 5
  9. zenyk

zenyk Well-Known Member

.....ну Ви вже зі своєю Канадою....
    перш ніж ставити в приклад Україні Канаду - треба спочатку щоб Україна поступила так само як Канада після ІІ-ї світової: надати політичний притулок воїнам УПА і визнати їх воюючою стороною, та надати їм відповідного статусу учасників ІІ-ї світової! а вже потім говорити і про демократичні цінності Канади і про її економічний розвиток!!!

Додано через 2 хвилини
    тому що рускі жодної участі в її створенні не брали!
    рускі кожного разу приходили на Україну з війною і руйнуванням!!!
    а становленню української державності не тільки не сприяли, а заважали і досі заважають!!!! поглянути тільки на останній факт підвищення ціни на газ: волинили переговори рівно до того моменту коли ВР обере спікера!!!!

• Подобається Подобається x 1
  10. Дальневосточник

Так цели надо ставить достойные...Мне и в голову не прийдет агитировать "сравняемся с Малазией!" :)
    Ну что Вы, я не думаю, что на Родине им нужно политическое убежище. :)
    Свое мнение по этому поводу я уже высказывал - дать - вне всякого сомнения и безусловно всем, не служившим в войсках СС.
    С теми, кто служил - особый разговор.
    Параллельно - пересмотреть права и льготы пенсионеров НКВД (КГБ)
    Если восстанавливать справедливость - то во всем.

Надо понимать, что русские не голосовали за независимость...
    Да, договориться можно до всякого....
    ....прям на Киевскую Русь как начала русские нападать...так и нападают.... :)
    Пан zenyk, ну яж не школьник младшего класса.... :)
    Я - русский. И говорим мы не о России, а о русских - в Украине...И какое отношение ко мне имеет цена на газ?

• Подобається Подобається x 3
  11. zenyk

zenyk Well-Known Member

рускі на Україну прийшли чи 350 років тому чи 200 чи 100 чи навіть 86 чи 68 років тому - тільки внаслідок воєнної інтервенції на українські землі, несучи за собою війну, смерть, голод і руйнування!!!

• Подобається Подобається x 2
  12. Дальневосточник

Как точно подмечено! Каие верные слова!Добавлю, что отмечен случай прихода русского 50 лет тому - это меня. И я вдыхаю украинский кислород - а выдыхаю ядовитый углекислый газ....Признаю свою вину - и готов к любому наказанию за это....
    Пан zenyk, завтра пятница...Отведайте Львiвського - оно и попустит... :)

• Подобається Подобається x 3
  13. zenyk

zenyk Well-Known Member

....ой тільки цього не треба!...

вина Ваша не в тому, а в тому, що Ви приписуєте непритаманні росіянам справи на Україні!

....а з приводу пива....Ви праві - треба таки випити пива....бо шось я замахався за останні кілька тижнів....від того напевно і люті купа назбиралась....

14. рівнянин

Це один з небагатьох випадків приходу росіян на Україну який я схвалюю.:)

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я знову хочу в Малазію...

[​IMG] [​IMG]

16. рівнянин

Оххх! В тому році я також хотів...
    Чотири дні фотографіями милувався...на моніторі.:)

17. Богданович

Богданович Well-Known Member

Відповідь: Нардепи. Недоторканість. Зрада. Маєткарі.

Гаразд, тоді про Европу.
    1. Європейська хартія мов національних меншин передбачає преференції для мов, які відповідають також і наступним вимогам:
    - мова населення, яке здавна живе на цій території;
    - мова, носії якої не мають власної держави.
    2. Преференції отримує мова, а не носії мови.
    3. У Німеччині усього 2 мови визнані мовами меншин: циганська (ромська) і мова лужицьких сорбів (це не перешкодило уряду закрити сорбську школу)

• Подобається Подобається x 2
  18. OldMan

OldMan Well-Known Member

Відповідь: Нардепи. Недоторканість. Зрада. Маєткарі.

И больше в Эвропе ниц нэма.
    :)

19. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

а я хочу в Рахів...

20. рівнянин

Я також! Але не в сам Рахів а в Кобилецьку Поляну.

а де твій аватар? :)