Відповідь: Не будь байдужим!!! я не заперечив наведеного Вами факту про жертви Голодомору інших національностей. Однак виразим своє здивування, оскільки раніше нічого подібного не чув. А Ви, замість того щоб навести якісь докази - банально мудракуєте.... наведіть докази, наприклад: в сільській книзі обліку народжуваних і померлих такого то села записано про смерть від голоду таких то, за національністю такий то.... ....а розказувати про свою сім'ю в Вашому випадку недоречно, оскільки Ви себе вважаєте руским, а ким були Ваші батьки і батьки Ваших батьків - не кажете Додано через 1 хвилину десь в якійсь частині погоджуюсь..... ....але маю кілька застережень....
Відповідь: Не будь байдужим!!! Вернитесь на страничку назад №1250 Я - не считаю. У меня есть свидетельство о рождении - и там указаны национальности родителей.У меня храняться свидетельства о рождении отца и матери - и представьте себе! - там тоже указаны национальности их родителей....
Відповідь: Не будь байдужим!!! У даному конкретному випадку фраза означає, що такий світогляд неможливо змінити, хоча він (світогляд) обсолютно відірваний від реальності.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Чий світогляд відірваний?Може комуністичний?Видавати все що не йде в розріз з генеральною лінії партії лєніна-сталіна-Симоненка за дійсне? Знаєм,ще в школі вчили..І про клятих буржуазних націоналістів,і про доленосні рішення енного з’зду в життя,і про "пєрєгіби на мєстах". Таке враження,що для Вас життя і дальше йде по цій історії,а всього іншого просто не було...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Я знаю чоловіка, який по паспорту узбек хоч народився на Україні і родичі його узбеки але він прекрасно розмовляє по-українськи, в Росії по-російськи, в Узбекистані по-узбецьки. Двоє моїх близьких родичів, по паспорту українці, так як і їх батьки, вже більше 30-ти років живуть в Москві і розмовляють прекрасно по-російськи, а вдома по-українськи. Виникає питання, чому народившись і живучи на території України, Ви принципово не бажаєте вчити українську мову ?
Відповідь: Не будь байдужим!!! То ж ВАШЕ враження. А МОЄ враження, що Ви думаєте, нібито все у світі або біле, або чорне. Як раз типово ТОТАЛІТАРНИЙ світогляд, до якого належить і комуністичний.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Продовжуючи Вашу думку і в Голодоморі,і в "роботі" НКВД були і світлі сторони?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Щоб розмовляти українською мовою – треба читати книжки українською! Але для мене – пересічної, як кажуть, українки, яка все життя прожила в східній Україні дуже складно було читати «сучасних українських класиків» - Забужко, Дереша, Малярчук. Хотілося прочитати сучасний український роман, написаний українською мовою, зрозумілою для нас-східняків! На тогорічному конкурсі Книга-року-2006 звернула увагу на роман «Сімнадцятий поверх» Дмитра Бондаренка- молодого автора із Сходу. Дістала, прочитала, захопилася – навіть не помітила на якій мові написано. Якщо комусь буде цікаво – даю «наводку» http://dmytro-bond.narod.ru/tvory/allpoverh.htm
Відповідь: Не будь байдужим!!! ....ага: "...мєньше народа больше кісларода!...." (вибачте за сумний сарказм, просто намагання зробити з чого чорного шось трошки сіріше - викликає тільки негатив....)
Відповідь: Не будь байдужим!!! Простите великодушно - а почему Вы сделали такой любопытный вывод - что я не знаю украинского языка? Только потому, что я отстаиваю права своего родного языка - русского? Додано через 6 хвилин Принцип - общечеловеческий: 1.Права личности ВЫШЕ прав государства. 2.Там, где начинаются права одного человека - там заканчиваются права другого. Все просто. Так - в Европе.Если мы - сторонники европейских ценностей, нам надо следовать и их принципам, а не выбирать, что нам нравиться, и отбрасывать - что нет...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Тому що влада занадто "ліберальна".В любій країні російськомовні сидят ціхо-ціхо...Ваших по світі багато.Чомусь навіть в Ізраїлі російська не є другою державною,хоч половина - совок.
Відповідь: Не будь байдужим!!! скажу більше: право вибирати - є перше невід'ємне право людини! і ми не будемо тупо брати чиїсь традиції і устої тільки тому, що хочемо розвиватись разом з цілим вільним світом!!! це стосується як устоїв європейських країн (кожної зокрема і всіх разом) так і росії! При цьому особливо важливим є наголосити: що європейський вибір Україні не означає відмежування від інших вільних країн всього світу! ми будемо вибирати саме так як буде краще для цілої України і для кожного українця зокрема! Хоча це зовсім не означає, що при цьому для осіб інших націй чи осіб без визначеної національності будуть створені якісь незручні умови!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Молдаване учинили в приднестровье "румынскую мову"....Напомнить, чем закончилось? Поэтому - лучше давайте тихо-тихо.... Специально для Вас напомню - я не приезжий, мои родители, родители моих родителей и т.д. - родились здесь, здесь жили - и лежат теперь в этой земле.Я - коренной житель Украины - и этого Вам не отнять. А что до второго-третьего - так в и в Европе, и в Америке есть примеры двух и более государственных языков. И - представьте себе - жизнь не кочилась,солнце не упало на землю.... Чудесный спич. Согласен с Вами. Могли бы просто написать - будем придерживаться Европейской Хартии о языках...О чем тогда спорить?
Відповідь: Не будь байдужим!!! світ клином на цій Хартії не зійшовся, є ще маса інших інтересів України, які не вміщені в цій Хартії
Відповідь: Не будь байдужим!!! На півдні Одеської області деякі етнічні болгарські села повимирали від голодомору майже повністю. Ніяких регіональних мов як і "європейської хартії про регіональні мови" і мови не може бути! Українська є єдиною державною на всій території україни! А всім хто з цим не згоден - "чемодан - вакзал - москва"!
Відповідь: Не будь байдужим!!! От дідько! А я чемодан в гаражі лишив. Можна, я зранку забіжу? На вушко Бандерівцю: "європейська" - то не лайка, і "хартія" теж...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Навіщо Москва ? Є ж непрестижні роботи без вимог до володіння будь-якою мовою взагалі.