Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Не будь байдужим!!!

я не заперечив наведеного Вами факту про жертви Голодомору інших національностей. Однак виразим своє здивування, оскільки раніше нічого подібного не чув.

А Ви, замість того щоб навести якісь докази - банально мудракуєте....

наведіть докази, наприклад: в сільській книзі обліку народжуваних і померлих такого то села записано про смерть від голоду таких то, за національністю такий то....

....а розказувати про свою сім'ю в Вашому випадку недоречно, оскільки Ви себе вважаєте руским, а ким були Ваші батьки і батьки Ваших батьків - не кажете

Додано через 1 хвилину
    десь в якійсь частині погоджуюсь.....

....але маю кілька застережень....

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вернитесь на страничку назад №1250 :)
    Я - не считаю. У меня есть свидетельство о рождении - и там указаны национальности родителей.У меня храняться свидетельства о рождении отца и матери - и представьте себе! - там тоже указаны национальности их родителей....

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

У даному конкретному випадку фраза означає, що такий світогляд неможливо змінити, хоча він (світогляд) обсолютно відірваний від реальності.

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Чий світогляд відірваний?Може комуністичний?Видавати все що не йде в розріз з генеральною лінії партії лєніна-сталіна-Симоненка за дійсне?
    Знаєм,ще в школі вчили..І про клятих буржуазних націоналістів,і про доленосні рішення енного з’зду в життя,і про "пєрєгіби на мєстах".
    Таке враження,що для Вас життя і дальше йде по цій історії,а всього іншого просто не було...

• Подобається Подобається x 1
  5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я знаю чоловіка, який по паспорту узбек хоч народився на Україні і родичі його узбеки але він прекрасно розмовляє по-українськи, в Росії по-російськи, в Узбекистані по-узбецьки. Двоє моїх близьких родичів, по паспорту українці, так як і їх батьки, вже більше 30-ти років живуть в Москві і розмовляють прекрасно по-російськи, а вдома по-українськи.
    Виникає питання, чому народившись і живучи на території України, Ви принципово не бажаєте вчити українську мову ?

• Подобається Подобається x 6
  6. Romko

Бо принцип!

• Подобається Подобається x 2
  7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

То ж ВАШЕ враження. А МОЄ враження, що Ви думаєте, нібито все у світі або біле, або чорне. Як раз типово ТОТАЛІТАРНИЙ світогляд, до якого належить і комуністичний.

8. Romko

Продовжуючи Вашу думку і в Голодоморі,і в "роботі" НКВД були і світлі сторони?

9. тамрико

тамрико New Member

Щоб розмовляти українською мовою – треба читати книжки українською!
    Але для мене – пересічної, як кажуть, українки, яка все життя прожила в східній Україні дуже складно було читати «сучасних українських класиків» - Забужко, Дереша, Малярчук. Хотілося прочитати сучасний український роман, написаний українською мовою, зрозумілою для нас-східняків! На тогорічному конкурсі Книга-року-2006 звернула увагу на роман «Сімнадцятий поверх» Дмитра Бондаренка- молодого автора із Сходу. Дістала, прочитала, захопилася – навіть не помітила на якій мові написано. Якщо комусь буде цікаво – даю «наводку» http://dmytro-bond.narod.ru/tvory/allpoverh.htm

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

....ага: "...мєньше народа больше кісларода!...."

(вибачте за сумний сарказм, просто намагання зробити з чого чорного шось трошки сіріше - викликає тільки негатив....)

11. Romko

Хіба народ когось обходив...чи в срср,чи в снд?

12. Дальневосточник

Простите великодушно - а почему Вы сделали такой любопытный вывод - что я не знаю украинского языка? Только потому, что я отстаиваю права своего родного языка - русского?

Додано через 6 хвилин
    Принцип - общечеловеческий:
    1.Права личности ВЫШЕ прав государства.
    2.Там, где начинаются права одного человека - там заканчиваются права другого.
    Все просто. Так - в Европе.Если мы - сторонники европейских ценностей, нам надо следовать и их принципам, а не выбирать, что нам нравиться, и отбрасывать - что нет...

13. Romko

Тому що влада занадто "ліберальна".В любій країні російськомовні сидят ціхо-ціхо...Ваших по світі багато.Чомусь навіть в Ізраїлі російська не є другою державною,хоч половина - совок.

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

скажу більше: право вибирати - є перше невід'ємне право людини! і ми не будемо тупо брати чиїсь традиції і устої тільки тому, що хочемо розвиватись разом з цілим вільним світом!!!

це стосується як устоїв європейських країн (кожної зокрема і всіх разом) так і росії!

При цьому особливо важливим є наголосити: що європейський вибір Україні не означає відмежування від інших вільних країн всього світу!

ми будемо вибирати саме так як буде краще для цілої України і для кожного українця зокрема!
    Хоча це зовсім не означає, що при цьому для осіб інших націй чи осіб без визначеної національності будуть створені якісь незручні умови!

15. Дальневосточник

Молдаване учинили в приднестровье "румынскую мову"....Напомнить, чем закончилось?
    Поэтому - лучше давайте тихо-тихо.... :)
    Специально для Вас напомню - я не приезжий, мои родители, родители моих родителей и т.д. - родились здесь, здесь жили - и лежат теперь в этой земле.Я - коренной житель Украины - и этого Вам не отнять. А что до второго-третьего - так в и в Европе, и в Америке есть примеры двух и более государственных языков. И - представьте себе - жизнь не кочилась,солнце не упало на землю....
    Чудесный спич. Согласен с Вами.
    Могли бы просто написать - будем придерживаться Европейской Хартии о языках...О чем тогда спорить?

16. zenyk

zenyk Well-Known Member

світ клином на цій Хартії не зійшовся, є ще маса інших інтересів України, які не вміщені в цій Хартії

17. Бандерівець

Бандерівець Active Member

На півдні Одеської області деякі етнічні болгарські села повимирали від голодомору майже повністю.
    Ніяких регіональних мов як і "європейської хартії про регіональні мови" і мови не може бути! Українська є єдиною державною на всій території україни! А всім хто з цим не згоден - "чемодан - вакзал - москва"!

• Подобається Подобається x 3
  18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

От дідько! А я чемодан в гаражі лишив. Можна, я зранку забіжу?

На вушко Бандерівцю: "європейська" - то не лайка, і "хартія" теж...

• Подобається Подобається x 3
  19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Навіщо Москва ? Є ж непрестижні роботи без вимог до володіння будь-якою мовою взагалі.

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нагадати Вам анекдот про лопату з мотором, чи єврея з лопатою? :)

а де твій аватар? :)