Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Відповідь: Не будь байдужим!!!

Я Вас особисто, kYul'о, до ненависті не закликаю. Але враховуючи прецедент створений грошовим відкодуванням Німеччиною перед різними жертвами нацистів, Україна також повинна наполягати на відповідному відшкодування принаймі від країн, які завдали їй значної шкоди у 20 столітті.

Стосовно євреїв пролпоную поцікавитися у істориків, за що єврпеїв різали козаки за часів Хмельниччини та гайдамаки за часів Коліївщини. Це були два малесенькі геноциди євреїв українцями, але які тим не менш мали для цього всі підстави. Це не була сліпа безглузда ненависть.

2. kYula

kYula Well-Known Member

А я намагаюся протистояти цій ненависті Бандерівця до всього і всіх - схоже, поспішаючи поставити :n: Ви цього не помітили...

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Интересно бы узнать - что это за такие поводы? Может евреи - как поляки - уничтожали украинцев за православие, сдирали живьем кожу, сажали на кол и жгли живьем? Или как немцы - за то, что украинцы - это славяне - и по их мнению - недочеловеки - место им в газовой камере? А за поддержку партизан - независимо украинских или советских - уничтожали целые села? Просветите, пожалуйста....

4. vasili

vasili Well-Known Member

Просто скажу, шо західно українські (австрійські) жиди були в кращіх стосунках з русинами, ніж жиди з великої України (російські)...культура ЗУ жидів була показовою.
    Приклад дід мій розповідав шо вони разом жидами робили на полі і раптом грянув грім жид і каже русинам : "Хрестітсе, хрестітсе,він допоможе!"

• Подобається Подобається x 1
  5. Danilo

Danilo Well-Known Member

Отже, російська як друга державна мова – це спроба закріпити культурний удар Голодомору по українцях і на майбутнє. Саме завдяки Голодомору було зупинено українізацію та запущено русифікаційний маховик. весь текст

• Подобається Подобається x 4
  6. Дальневосточник

Не передергуйте, пан Danilo. Голодомор - это удар по Украинскому народу - а не по украинской нации. Под этот удар попал мой отец - а он русский, и мать - тоже русская, и их семьи...Я писал об этом.Не притягивайте за уши русский язык - тем более, что руководил Голодомором грузин...Может - Тбилиси счет предъявим?

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

от коли з Тбілісі будуть виходити подібні накази, підкріплені грузинськими військами на території України - тоді і будемо розмовляти на цю тему!

а наразі - вина повністю лежить на росії, і нічого так тупо стрілки переводити!

а удар був саме по українській нації, а не народу, що населяв Україну в той час! Оскільки голодомор росією був вчинений тільки на тих територіях, де компактно проживали українці!

те що до жертв голодомору потрапили інші національності - це насправді новинка! я такого ше жодного разу не чув і жодного доказу ше наведено не було!

але якщо це насправді мало місце - то було виключно випадково

8. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

9. Mythabor

Mythabor Well-Known Member

До чого тут Росія, коли тоді союз був, і накази виконували як росіяни, так і українці, молдавани узбеки, білоруси, євреї, грузини...

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

деякі прості теореми складаються з аксіом
    складніші теореми - складаються з тих простих теорем, які вже доведені аксіомами.

похідні теореми - складаються з тих складних теорем, що вже доведені на підставі простих теорем, що доведені аксіомами.

Якщо ж складні теореми починати кожного разу доводити грунтуючись на аксіомах - до кінця такого доведення забудеш що намагався довести.

Від так, якщо Вас цікавить питання "....до чого тут росія, якщо тоді був союз яким керував грузин?....." то нічого іншого не залишається як запропонувати Вам для початку ознайомитись з аксіомами (викладеними на цьому сайті) з цього приводу та іншими достовірними доводами, а потім задавати такі поспішні питання

• Подобається Подобається x 2
  11. Дальневосточник

Пан zenyk видимо считает, что Луганск в Галиции....:)
    И мой маленький отец (5 лет) и его старший брат (7 лет) - бежали,прячась от НКВД-шных постов не в Ростовскую область - где никакого голода не было (18 км. от Луганска!!!!) - а в Польшу.... ;)
    Стыдитесь, уважаемый.Не повтрояйте побрехенек продажных журналюг.

12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Накази виконували (і планували) революціонно налаштовані пролетарі, що, за словами К.Маркса, не мають Батьківщини. Ще нагадаю: згадка про своє коріння була карним злочином, "буржуазньім национализмом".

• Подобається Подобається x 3
  13. zenyk

zenyk Well-Known Member

шось я не можу зрозуміти Ваших тверджень: чи то голод на Галичині був, чи то в Ростовській області українці жили?.....

ні, шановний:
    1) Луганськ не в Галичині а на Україні, де в переважній більшості жили і живуть українці,
    2) голоду ні на Галичині ні в Польщі в 1932-1933 рр. не було;
    3) в Ростовську область втікати - було досить розумно, оскільки ця територія не була охоплена голодом, так як там основну масу населення не складали українці!

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Цей "розумний шлях" був надто щільно перекритий, пройти було майже неможливо. А.В.Суворов часто перемагав завдяки неочікуваним "безглуздим" маньоврам.

15. Дальневосточник

Вы не хотите меня услышать - я говорю об Украинском народе, а вы - о нации...Мои ближайшие родственники попали под Голодомор, а Вы об этом только слышали....Как там у Жванецкого - давайте поспорим о вкусе устриц с теми, кто их ел....

Додано через 2 хвилини
    18 километров отец и его брат шли больше 2 дней - потому что днем прятались...Самым страшным - как рассказывал мне отец - вообще в жизни - а он был офицер, военный летчик - была ночная переправа через Деркул - пограничная река, шириной каких-то 20 метров....Он говорил - никогда после он так не боялся смерти....

• Подобається Подобається x 3
  16. Danilo

Danilo Well-Known Member

Вже відповіли Вам пан Дальневосточник. А Ви статтю дочитайте, Кривдик правий, наслідки винищення очевидні, у Луганську - російська мова наразі домінує. Вашому батьку, гадаю доречи легше було втекти та лишатись непоміченими у Ростовський обл., українською мовою не володіли, і це врятувало їх с братом, погодьтеся такі були умови.;) Люди пристосовувалися до умов, щоб вижити. Наразі все змінюється, для виживання, для нормального життя, треба володіти українською, най дехто вперто не бажає це усвідомлювати. Самі себе згодні голодом заморити, аби не вчити "малоросійського нарєчія"?

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Як усе запущено!

18. zenyk

zenyk Well-Known Member

що означає Ваша фраза в даному конкретному випадку?

19. Дальневосточник

У Машины Времени есть старенькая песня - о Никитском саде:
    "И в лабиринте древних аллей
    Ленивыми стадами
    Бродят толпы людей,
    А также жен и детей... "
    жены и дети - выходит - не люди....
    Ваше изумление "інші національності - це насправді новинка" - из этой серии...

20. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Маячня! Це можна сказати про будь-яку національність. порядність людини не залежить від національності. Я поважаю і євреїв і українців і росіян і негрів і т.д. І якщо якась сволота хоч тричі українць у мене буде до неї, м'яко сказати, тільки зневага! Я не підтримую розпалювання будь-якої міжнаціональної, міжрелігійної чи міжрасової ворожнечі. І якщо мені,наприклад, не подобається політика Росії, її керівництво то це зовсім не відноситься до рядових росіян.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)