Відповідь: Як почати розмовляти українською. Навіть якщо це міжнаціональна різня - то в любому випадку для захисту національних інтересів в тому числі мови всі методи виправдані! Хіба у вас в Донецьку не дві регіональні мови - українська та російська? В такому разі в Росії треба надати статусу державних поряд з російською - українській та татарській мовам, так як українці третя найбільша етнічна група Росії після татар.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. В мене враження,що національна самовідомість Сходу виросте разом із збільшенням розміру кошелька,і т.д.У всіх Якби влада не обіцяла,а працювала,то все було б в порядку і з мовою.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Нафига штраф? Чего уж мелочиться - в "теплушку" и в Сибирь! Или сразу в газенваген.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Чудова ідея - "москалі чи комуністи". Є з кого брати приклад... можна їм пригадати і голодомор і репресії і терор... Я за - беремо приклад з москалів та комуністів.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Хорошая инструкция. Было бы еще замечательно, если бы какой-нибудь энтузиаст создал бы методичку "Як вбити в собі рагуля" - тоже актуально.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Немає змісту створювати таку методику, рогуль її не сприйме !
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Особенно понравилось: Знищіть російську розкладку клавіатури – прекрасний спосіб позбутися спокуси перейти на "общєпонятний язик". Не бійтеся, що російська розкладка коли-небудь знадобиться. Літери "ы" та "э" за потреби можна набрати і за відсутності російської клавіатури (Alt+235, Alt+237). Нагородою за знищену зайву розкладку вам стане швидше перемикання з англійської на кирилицю. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Не получается у меня с Альтами и номерами![/FONT] Как ЭТО делать?
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Тим хто при владі (підкреслюю для декого: зараз керує той самий Янукович, що отримав певний додатковий відсоток на спекулюванні мовним питанням) не до захисту української мови. Хто заважає зробити економічні привілеї хоча б україномовним виданням, друкованим та ефіру? Маємо якраз навпаки. Все завалено літературою з Росії, яка нехіло дотується сусідньою державою, бо утримання позицій російської мови у світі є одним з їхних приоритетів.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Конечно. Коммунисты и путинцы газенваген не пользовали. Додано через 2 хвилини Сие шедевральное творение заканчивется гениально: Остальных, надо полагать, предлагается "знищіти" как разкладку клавиатуры.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Не додумались,та й гнилі по натурі.Теплушкою простіше. Трошки поофтоплю на тему гнилі Я служив на Уралі.Щось згадалося,що вони там не п"ють самогонки:eek: До тої стадії ніяк не можуть дійти -випивають бражку!
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Чому тільки Янукович? Там є і інші видатні українофіли. Наприклад Табачник, функція якого захищати українську мову і культуру. А чого вартий майстер української "словесності" Азаров:D. А взагалі в світі то робиться простіше. На вулиці, вдома розмовляй якою хочеш мовою, а прийдеш на роботу - тільки на державній. Наприклад, я на роботі не маю права спілкуватися ні на якій мові крім англійської. Закон і порядок повинні панувати скрізь. До речі, кілька днів тому передавали в вечірніх новинах, що дві китайки були моментально звільнені з роботи за те що на роботі розмовляли між собою по-китайськи.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Аксакалу: Tietenkin Наспиваючи: Вы скажете мне: "Что за поза? Вы, батенька, максималист!". Я отвечу Вам: "Что Вы, мой фюрер! Я просто АНТИфашист!". (с) Кинчев Константин Евгеньевич
Відповідь: Не будь байдужим!!! чомусь здається, що бажаного ефекту ця акція не дала. То що, запроваджуємо нову - тепер з 2008 року переходити на українську?
Відповідь: Не будь байдужим!!! А вот интересно как это было при Советах у вас во Львове ? Запрещали на работе украинским языком пользоваться ? Вот у нас в Министрерстве, например, как бумагу не пишешь наверх, то надо на украинском было писать, а по горизонтали на выбор, а когда на двух. It depends. Уж не знаю, где там Педро запрещают на работе на его родном говорить. Я когда первый раз в США оказался, попался у меня один такой, русский знает, а говорить боится с другими. Я начал с ним по русски, а он "тише, а то плохо подумают или подумают, что мы что-то скрываем". Свой комплекс неполноценности, уже в новой стране. Я единственно ему ответил, что если подумают плохо, то независимо от того на каком языке ты говоришь. Понимаете, я то колонизатор, во-первых без комплекса, во-вторых людей изначально уважаю вне зависимости от языка и цвета кожи, в третьих знаю, что мои моральные ценности применимы по сути во всех странах мира, в третьих, учусь, что есть лучше там, где я есть и перенимаю по-возможности. Но знаю, что есть у меня в культуре тоже чему научить можно, тем кто понимает и готов к этому. Так и общаюсь, то на одном, то на другом, в зависимости от того с кем говорю, когда английский, когда украинский, когда польский. Людям приятно, мне тоже стараются на русском иногда говорить. Иногда правда суржикую, но исключительно от терминологии. У нее есть свои понятия, иногда не переходяшие буквально на другой язык, просто слова нет такого. Знание языков - это преимущество, только надо место применения им найти. А вообще, как тут прочитаешь некоторым, то я согласен на все 200%, им русский и не нужен. А кто понимает, тот добавит к знанию русского и украинского, что пришло естестественно в школе, как часть образования, передаст детям, что легко сейчас, и добавит еще один или два на выбор. Что касается рагулей, то я давно понял, некоторых было тяжело, когда их за уши тянули к образованию. Пусть не учатся и детям своим также передадут. Пусть русский будет для них иностранным. Пусть свою научную литературу читают. Мне вообще удивительно, как люди с упоением пилят сук на котором сидят, образование рушат, моральные ценности разрушают, уважительное отношение к людям труда и тем кто честно трудится разрушают, вместо них, каких-то хопков, все подсовывают из попсы, ложные ценности....... Вы сами-то понимаете, что сук пилите ? После 1991 все как один говорили,у Украины лучший шанс для развития. Сейчас - отставание каждый день.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Йдеться не про знання мов,а про політику тотальної русифікації населення,на побутовому рівні. Майже по всіх каналах ТБ пропагується поняття "меншовартості" української мови,засилля російськомовних передач,засилля російської музики(чув в Польщі,як вони пісню "Свадьба пєла і плясала" переклали на польську),відсутність українськомовних книжок,просто називання "рагулями" і селюками тих,хто намагається розмовляти українською мовою. А таке можна перебороти тільки радикальними методами.