Як почати розмовляти українською. Вже ледь не з проголошенням незалежності України йде набридлива, надумана, в основному зв’язана з політикою дискусія щодо статусу російської мови. Багато хто в себе питає чи було б це надумане мовне питання якщо переважна більшість громадян розмовляла українською? – ні! Питання, як перейти всім громадянам нашої держави розмовляти державною? Чому все населення Донеччини, Криму, Луганщини та інших областей сходу та півдня країни хвилюється про надання російській мові статусу другої державної? Невже цих людей більше нічого не хвилює (соціальні гарантії, краще життя і т. п.)? Невже вони не розуміють, що це йде на руку політикам, адже спекулюючи на мові вони назбирають в деяких регіонах більше голосів?! Як поставити остаточну крапку в даному питані, і як почати тим громадянам в яких рідна мова російська розмовляти українською? В кого які думки з цього приводу? В мене думка одна – заборонити російську!!!
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Упссссс! Говорили-балакали... і як Ви собі це уявляєте? От так прям взяти і Указом заборонити? чи законом,... чи як?
Відповідь: Як почати розмовляти українською. але яким чином? Та й заборона не означає, що всі її будуть виконувати..
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Файна тема.Але раджу переглянути теми Не будь байдужим!!!",Мовне питання Донецкий погляд,там багато відповідей на Ваше запитання.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Заборонити - це значить у всіх державних установах розмовляти українською, всі назви вулиць та населених пунктів (такі переважно на сході) перейменувати на українську, по телебаченю і радіо має 100% звучати українська... тобто все в державі повино бути українізованим, за винятком людей які розмовляють російською, для них повина пропагуватись українська мова для їх подальшого переходу на спілкування державною, звичайно крім літніх людей.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Механізм? Беріть приклад з країн прибалтики де щоб отримати громадянство складають іспит на знання державної мови, щоб піти на посаду чиновника теж складають іспит. Зокрема Естонія має спеціальну мовну комісію, яка перевіряє всі оголошення, всю рекламу, телебачення щоб ті непорушували мовного закону про обов'язкова спілкування в громадських містях естонською.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Тобто, Вам краще слухати спотворену українську (а-ля Азаров), яку й зрозуміти важко, ніж російську, яку Ви прекрасно розумієте?
Відповідь: Як почати розмовляти українською. В Азарова просто розумові можливості не дозволяють навчитися розмовляти.Всі решта прекрасно навчились.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. В політиці тим хто невміє спілкуватися українською, але має бажання працювати на український народ - можна певний час дозволити брати приклад з Азарова, але не всім - щоб українська небула посьміховиськом... Тимпаче в Азарова небуло бажання вчити українську. А зараз він малоймовірно її вивчить. Скажу від себе, як висловився сам Азаров, що він дуже полюбляє капусту, такщо в даному випадку йому неслід працювати в політиці!
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Попахивает разжиганием межнациональной розни. А хто Вам таке сказав,що населення цих регіонів переймається цим? Я щось мало в це вірю,бо на даний час живу і працюю на Донеччині,повірте,я ні від кого тут не чув про порушення питання зміни статусу російської мови. А що стосується країн прибалтики,то це моноетнічні держави,які вважали радянську владу за окупаційну.Але в Україні зовсім інша ситуація
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Зачем столько проблем? А если наоборот - РАЗРЕШИТЬ русский?
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Тоді в Росії не мішало б державними мовами зробити українську та російську. Якщо так, я за !
Відповідь: Як почати розмовляти українською. + Англійську,як міжнародну,а китайську як мову основного народу Сибіру. І буде все ОК.
Відповідь: Як почати розмовляти українською. На прошлых выходных был в Киеве. Русскоязычный город. Украинский - объявления в метро, на вокзале... На улицах, в общественных местах украинский практически не услышишь. Это ни хорошо, ни плохо. Это как есть. А вообще запретами-разрешениями тут ничего не добиться. Нужно ЗАИНТЕРЕСОВАТЬ, МОТИВИРОВАТЬ!
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Думаю, что надо начинать с МОВНОЙ ПОЛИЦИИ. Дать им определённые права по применению спецсредств и оружия. Потихоньку, годик за годиком ВСЕ заговорят. Как миленькие!
Відповідь: Як почати розмовляти українською. ЯК ВБИТИ В СОБІ МОСКАЛЯ - ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ писала людина, яка за короткий термін перейшла на укр мову! сайти ці просто передерли інфо...
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Степаныч правильно підмітив, всюди всі вивіски та реклама по-українськи, а розмовляють по-російськи. Ніби там тільки приїзджі або туристи з Росії. Коли я проходив там курси, то все викладали на російській мові, тому що основа курсу була із східних областей. Я і ще кілька чоловік із ЗУ питання давали тільки на українській мові і викладачі, як не дивно прекрасно відповідали на українській мові. Взагалі, де розмовляв по-українськи, всюди по-українськи отримував відповідь. Це просто ще залишилась совєтска привичка "меншуватості" але знаю по настроях київлян, що довго так не буде, люди поступово починають задумуватись, де їхнє рідне, а де чуже. Не все зразу. За 70 років совєтского гіпнозу не так просто вийти за короткий термін... .
Відповідь: Як почати розмовляти українською. Файна ідея! І штраф за застосування російської. ЗІ.Полковнику,ідея!А,може б Ви взялися за втілення?І пільги,і привілеї...