Відповідь: Не будь байдужим!!! Ось тут http://lenta.ru/story/language/ , майже уся ця історія "з мовою", яка вже оскомину мені набила - від початку - до кінця (але за виключенням хіба, що учорашнього рішення Дніпропетровської влади, щодо статусу російської мови. Ви знаєте, що мене більше всього вразило, те, що "ЗА" проголосували всі(!!!) депутати, саме всі, від всіх блоків та партій? NO COMMENT (no_coment). І це у "такий визначальний" передвиборчий період!). Тоді навіщо воду в ступі колотити? P.S. Думаю - одне, говорю - друге, роблю - третє!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ги... Якось, на польському базарі, розмовляв з львівською єврейкою (7-років торгового стажу). ТАК от, розмовляли про карту побИту, депортації, і вилітає у неї супер-фраза: "Ну ми ж ПАЛЯКІ..." Я по асфальту катався... :D Додано через 9 хвилин Ви об чьом?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Що саме він замислився? Тіпа: "А что, кромє русского язика єсть і другіє славянскіє язикі? А мидумалі то всьо нарєчія, тіпа малоросійскоє, беларускоє, сербскоє, хорватскоє і пр.":D
Відповідь: Не будь байдужим!!! Не в тему, але пригадав таке: десь у 70-х роках в Румунії був короткий землетрус, який трохи відчувся і в Києві (пізно ввечері). Телефоную до дівчини (етнічної польки), яка жила на Подолі (майже всі мешканці будинку - євреї). Під час поштовху вона їхала в "Ікарусі" і нічого не відчула. Запитує в сусідів - що трапилося ? Сусіди - запитанням на запитання - "Всех трусило, а вас що - нет?" Дівчина: "А ми ж поляки!"
Відповідь: Не будь байдужим!!! А почему именно английский? Он, кстати, на 3-м месте по распространенности в мире. Угадайте, а какой язык на четвёртом?:cowboy:
Дійсно,я й забув...От,муравлі!:no: *********************************************** У нас унікальна держава! Вона своїми ж руками вже знищила культуру, а тепер іще й нищить свій народ! А ми мовчимо... http://www.dt.ua/3000/3680/60808/
Послухайте, як говорить школа, вулиця? Не знаю, можливо, на Західній Україні краще, можливо, але у Києві говорять якщо і не суржиком, то кожне нове, «сучасне» слово звучить російською, молодіжний сленг майже повністю російського походження. Хоча, чесно кажучи, це крапля в морі, молодь у Києві говорила і масово говорить російською. Хто ж, як не молодь, розвиватиме побутову українську? Преса, телебачення? Смішно… :dance: :dance: :dance:
Відповідь: Хто ж буде розвивати розмовний стиль?! В часи Помаранчевої революції, було модно розмовляти українською, а також слухати українські пісні... Зараз це не модно, не круто, не кульно... тре діяти в цьому ключі... В Харкові, наприклад, вважається, що якщо ти говориш українською - то ти з села (це теж не круто)... отже ті приїжджі найбільш і "випендрюються", показують що вони української не "понімают" і т.д. тіпа "ми мєсниє"... А з місцевими, освіченим людьми, можна і укарїнською спокійно поспілкуватись (перевірено на власному досвіді):naci:
Відповідь: Хто ж буде розвивати розмовний стиль?! У Києві теж таке є. На жаль, ще почала помічати, що дехто, хто раніше говорив українською переходить на російську(((
Відповідь: Хто ж буде розвивати розмовний стиль?! ну то я вас ще трішки доповню - і різко зросла нетерпимість до української -- Колись в поїзді їдна "киянка" - "сталіца" в першому поколінні, що іхала до Ніжина (так розумію, з тих сіл родом) - блазнювала, демонструючи, який у неї львівський акцент. Два якихось селянина, під пивко, її уважно слухали і "горбатою російською" (таки дуже сильний акцент) до неї залицялися -- Доки блазнювання не стало аж надто надокучливим троха покпились-мо з тої кобіти, з чого вона надто розсердилася та почала порушувати громадський спокій. І далі їхала в тамбурі... А ті мужики між собою - далі говорили українською тобто - своєю місцевою
Відповідь: Хто ж буде розвивати розмовний стиль?! Кличку р Кличку ріспект! Взагалі їх обох поважаю, зокрема за підкреслення ними свєї причетності до України! А, наприклад, Губернатор Запорізької області, екс-міністр транспорту та зв'язку Євген Червоненко - російською... це було інтервю 5 каналу Додано через 2 хвилини Ги: Colly в бані, а тема його жива:y:
Відповідь: Не будь байдужим!!! Отже вже не мовчимо, респект Нині Матвієнко! Почнемо з себе! Співаймо, і не тільки за столом!