Не будь байдужим!!!

Discussion in 'Мовне питання' started by Доброчин, Jan 9, 2007.

1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Не будь байдужим!!!

ясна справа шо не ТАК!!!!!
    нащо мені ше якась мова, коли Батьківщина в мене (як і в усіх патріотично налаштовани мешканців України) - одна - УКРАЇНА!!!!
    а тому в одній державі:
    -одна мова;
    -одна армія;
    -одна влада!!!!

• Подобається Подобається x 3
  2. no_coment

no_coment Well-Known Member

Щиро дякую за виправлення! Але, не забувайте про те, що я - москаль (невдало переклав з російської: "Счастлива семья - богата страна")!
    А дехто, (що так і "преться" від своєї "українськості") постійно робить їх (помилки) цілу купу "наліво" і "направо", але при цьому, самовіддано захищає усе українське!

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы не поверите - но Украина - это и моя Родина. Но не надо смешивать госсаппарат - свору ненасытных чиновников и продажных политиков, жирных генералов и безмозглых министров с Родиной.

• Подобається Подобається x 3
  4. Доброчин

Доброчин Well-Known Member

В принципі то так, але ті від кого, я це чув просто язиками мелють:beee:

5. zenyk

zenyk Well-Known Member

тому я впевнений, що і Вам потрібна - одна мова, одна влада (з єдиним благородним прагненням процвітання країни) і одна армія (з єдиною задачею - захищати Батьківщину)!

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

:y: :y: :y:

7. Доброчин

Ось це мені не зрозуміло!
    Не знаю на кого саме Ви натякали, але знаю, що я роблю помилочки, як свідомо так в міру того, що не підкоряюсь правилам з дитинства.
    І, що мені не захищати "усе українське"?

• Подобається Подобається x 2
  8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Даруйте, не втримався.:) А не порадите декілька вправ з йоги тим, хто ще й досі ніяк не може впоратися з собою, не хоче й чути про українську історію та мову?:)

9. Доброчин

Йога тут не допоможе;)

• Подобається Подобається x 1
  10. Danilo

Danilo Well-Known Member

Авже ж, то повинна бути десь так:"Советскоє -САМОЄ ЛУЧШЄЄ!" і п'ятикутник,знак якості СРСР.:D

11. no_coment

На - zenykА! А щодо захисту "українського" (в частині її мови) я переконаний, що той самий пан zenyk, здебільшого переймається не захистом української мови, а боротьбою з російською!
    Тому, аж ніяк, не зважає на заповіти великого Кобзаря (якого він, напевне ж, любить)"свому навчатися та чужого не цуратися!", а шкода!
    В інший спосіб, уся ця риторика, щодо захисту української мови, перетворюється у захист "місцевих безграмотних суржиків", що нічого спільного не має з самою ідеєю відродження України про, що так дуже люблять всі говорити! Все це нагадує "зведення рахунків" та бажання помстися конкретній мові за всі власні негаразди у минулому!
    Щодо застосування мови (будь-якої) "з помилками" - це питання рівня освіченості, поваги кожної людини до себе, тощо.
    Я - закінчив школу "з медаллю", всі ВУЗи (2) - з "червоним" діпломом, але припускаюсь помилок теж.
    P.S. "Век живи, век учись, и.... дураком умрешь!"

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Гасло партії регіонів. От молодець! :D
    Вчора, дружина спостерігала у Києві, як у автівку ПР з гучномовцем було кинуто здоровецьким каменюкою. Перехожий який не втримався слухати цей "брєд сивої кобили" з гучномовця, швидко ретирувався з міста події. Таке...:)

PS Не всі володіють технікою дихання, пані Ізольдо.:)

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

......а оце вже - справді УПЕРЕДЖЕНИЙ погляд!!!!!!
    звідки Ви взяли, що я борюсь проти російської мови???
    Я борюсь проти нахабних, шовіністичних, упереджених і хамських москалів!!!

п.с. а російську мову я знаю на цілком пристойному рівні!

14. no_coment

Это, случайно, были не Вы?
    А, что до "брєда сивої кобили" (это мне особенно понравилось, спасибо, возьму на вооружение). Как сейчас вижу "бліду, сиву кобилу з косою" отменяющюю осенний призыв в армию (http://gzt.ru/world/2007/09/06/203550.html и тут http://www.rian.ru/politics/cis/20070906/77127735.html). Бац - и нет призыва! Вот, блин, уметь же так надо (а все "уши развесили")! Вот это и впрямь бред сивой кобылы (а теперь еще и с косой) :p ! А потом смотришь и... бац - нету армии, вААще :feminist: !.... И вопрос о НАТО сам по себе отпадет!

Додано через 10 хвилин
    А хто "не мелить" ;) ?

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хлопці,на жаль,як би ми тут не жерлися,але ті,що рвуться до влади(до корита),мають нас усіх далеко в...;) І мовне питання хвилює їх лише перед виборами.І не треба надіятися на якісь референдуми - то все піар.
    до речі,обєднання з Росією то теж піар.Ніхто(Ні ПР,ні НУНС,ніБЮТ,ні навіть комуняки) не будуть віддавати свого корита "под начало " Росії:no:

16. no_coment

Так! Це - безперечно! Не вірю я в те, що всі наші доморощені "ахметови" та "порошенки" (і ще з півсотні "мільйонерів") захочуть виддати "чесно зароблене" іноземцям! Це чистої води "замилювання очей"! Але питання залишаються! І в той, чи інший спосіб, рано, чи пізно, їх треба буде вирішувати! Політиків "підуть", а питання залишаться!

17. Доброчин

:)

мабуть тільки - Я!:)

18. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Слава Аллаху, шо не против турок! А вот москалям - в их Московии я думаю, Ваша борьба "по цимбалах"... Поскольку не с внешним "врагом" Вы боретесь, а нашли "врага" внутреннего...
    Замечу только, что несмотря на различия в национальности (для меня - совершенно не очевидные!) - ментальность у нас похожа, я бы даже позволил смелое допущение - одна....Поэтому борьба предстоит долгая - запасайтесь харчами - бо и тут такие самые "всруся - но не покорюся! " :)

19. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Змушений знову вказати панам співрозмовникам, що МОСКАЛЬ і РОСІЯНИН(національність,а не держприналежність) не синоніми.Москаль - завжди росіянин, але росіянин зовсім не завжди москаль.

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ну тут Ви помиляєтеся.
    Чули про таку науку - соціоніку?
    Започаткували її литовська пані та німецький пан.
    16 "соціотипів" і 256 типів взаємодій між ними.
    Характеристика людини залежить від "вхідних параметрів", "обробки", "вихідних параметрів" а також від належності до екстравертів/ інтравертів.
    У когось - сенсорика, у когось - логіка. у когось - інтуїція.

Практичний вихід - підбір оптимальної команди: спортивної, парламентськї групи, екіпажу, навіть навчальної групи та ... подружньої пари.
    А також - вибір професії.
    (погодьтеся, якщо "Маршал Жуков" піде до духовної семінарії, а "Альоша Карамазов" до військового училища - буде нонсенс)
    До речі, соціонікою не нехтує Інститут психології АПН України.

Можна довго розповідати. Але суть ще й в тому, що кожна нація, етнос має усереднений "соціотип".
    І між типовим росіянином і типовим українцем - "слабкий тип взаємодії", який називається "квазітотожність".
    Характеризується нескінченними полеміками, дискусіями з практично нульовим результатом.

Росіяни добре взаємодіють із татарами (причому особи і типово "татарським менталітетом", незалежно від національності, мусять займати керівні пости).
    Ще, здається, росіяни (усереднені) плідно взаємодіють із німцями.

А українці - найкраще з литовцями та англійцями.
    Ось такі різні "сполучення", але проти науки не попреш.

а де твій аватар? :)