Відповідь: Не будь байдужим!!! Ну, ось і....поговорили! P.S. "Говорили -балакали, сіли-заплакали!" (українське прислів'я)
Відповідь: Не будь байдужим!!! мда...главного то Вы или не заметили, или не захотели заметить...а ведь и вправду - лучше быть турком - по крайней мере никто не назавет меня апологетом империи.... P.S. отсутствие 5-ой графы позволяет мне стать турком... Не так ли?
Відповідь: Не будь байдужим!!! то б Вам, шановна хотілось би так вважати, а Ви краще зверніться до документів і намагайтесь безсторонньо їх зрозуміти: " Дані щодо найбільш численних національностей, які мешкають в Україні, наведено нижче: Кількість У % до підсумку 2001 рік українці 77,8 % росіяни 17,3 % Вважали рідною мовою ( мову своєї національності українську російську іншу мову українці 85,2 % росіяни 95,9 % ...." Українську мову вважали рідною 67,5% населення України, що на 2,8 відсоткового пункта більше, ніж за даними перепису 1989 року. Російську мову визначили як рідну 29,6% населення, у порівнянні з минулим переписом населення цей показник зменшився на 3,2 відсоткового пункта. Частка інших мов, які були вказані як рідна, за міжпереписний період збільшилася на 0,4 відсоткового пункта і становила 2,9%. http://www.ukrcensus.gov.ua/ Додано через 4 хвилини так я і не закликаю робити державними мови діалектів жодного з регіонів України! я говорю якраз навпаки - жоден з діалектів не може мати статусу державної мови!!! статус державної мови може набути тільки літературна мова! а так як на Україні не володіють літературною російською - тому той суржик, на якому розмовляють люди не може набути статусу державної мови. Російською ж літературною люди в своїй переважній більшості не володіють, а від так і немає підстав говорити про необхідність введення другої державної мови! Давайте краще спробуємо хоча б одну вивчити досконало! Додано через 5 хвилин де Ви вичитали, що я не поважаю російської мови??? не пишіть дурниць, в котре Вас прошу! Додано через 6 хвилин то Ви в цій частині підтримуєте ініціативи партії "Свобода"?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Зі статистикою не посперечаєшся, визнаю, дякую, що просвітили. Але іноді люди плутають такі поняття, як "рідна мова" та "державна мова". Через це і може виникати така статистика. З іношого боку, якщо б все населення було таке національно-свідоме в мовному питанні, у нас би на цьому форумі просто не було б опонентів. Усі би розмовляли українською. Та й політики не могли б спекулювати мовним питанням у країні, де меньше за третину населення спілкується російською. І до речі, то перепис 2001 року. Цікаво, які б були дані за 2007 рік. особливо я б звернула увагу не на мовний чи національний состав, а на кількість населення взагалі. Ось де б ми побачили цікаву статистику.
Відповідь: Не будь байдужим!!! ....для мене зрозуміти як можна переплутати такі поняття - важко....а Ви з чого виходите, коли стверджуєте, що люди плутають державну мову з рідною?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Я, наприклад володію, доволі досконало літературною, бо ж багацько читав російською. Але я категорично проти статусу другої державної. Хоч би вона була дійсно ДРУГОЮ, дзюзьки! На другий день пихаті москалі при владі зроблять її ПЕРШОЮ, а рідну мову народу знов будуть утискати. Не можна поступатися, це принципове питання.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Будь ласка, таку ж переконливу статистику, як і стосовно перепису населення. Хто вам це сказав - чи це ви видаєте бажане за дійсне? Я як вільний журналіст (як і багато моїх колег) продаємо статті до російських видань. І нічого, в нас їх купують за гроші, більші, аніж ті, що платять нам у нашій пресі. Ось Данило, мій "одвічний" (зверність увагу на лапки!!!!) опонент теж добре знає російську. Але це знання не заважає йому розмовляти українською та знати її досконало. "Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина", - ще Чехов казав. Прямих цитат мабуть і не знайдеться. Але чи не очевидне це ставлення, коли читаєш в вас поміж рядків? "Рускомовні" - таке перекручування слів вже говорить про ставлення до мови. На українській правильно це звучить "російськомовні". А оце перекручення -"Дальнєвасточніка". Я уявляю, як би ви висловились у бік людини, яка б так сам перекрутила українскьі слова або українські ніки форумлян. Але щоб знову не бути звинуваченою у "дурницях", не полінилась та пошукала допис на доказ вашої неповаги: російськомовні люди! (так незручно говорити слово "російськомомовні" - дуже схоже на афроамериканці, а рускими словами "ні родіни, ні флага", але сказати більше нема як - не всі з вас етнічні росіяни.....) на Україні була, є і буде тільки українська мова - іншою мовою тут можуть говорити тільки гості або окупанти. Для Вас, російськомовних є прекрасний альтернативний варіант: чеомдан-вокзал-Росія і плекайте свою (чи то точніше кажучи для більшості з вас - чужу) культуру, мову, націю.... не морочте чесним людям голову.... Ось з цієї гілки http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=45249#post45249 Додано через 3 хвилини На жаль, зустрічала таких індивідумів . В них тільки й інтересів - поїсти, поспати, напитись... Їм до лампочки, державна, рідна... Це ми тут щось обговорюємо, зрозуміти одне одного намагаємось, чути когось, окрім себе...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Как там - у классиков? Есть ложь, наглая ложь и статистика... Народ на форуме во всю оперирует данными переписи 2001 года... так вот - мою семью (4 человека) не посетили. Мою маму - она тогда была жива - не посетили. Мою тещу - тоже. Итого - "прошли мимо" 6 человек... Обогащенный знаниями, как власть "делала голоса" на выборах - я теперь понимаю, почему так произошло... Скорей всего - данные по моим ближайшим родственникам и мне есть, только они "соответствуют представлениям" власти о составе народонаселения страны и их языковых предпочтениях... Знание этого факта и вызывает такое неадекватное сопротивление референдуму - откорется подтасовки и прямая ложь.... Если люди высказались на опросе 2001 года сами, что большинство украиноговорящие - то в чем дело? Пусть президент инициирует референдум - и раз и навсегда вырвет жало у, как тут пишут, пыхатых москалив (ну меня - как турка - это не касается ) Додано через 7 хвилин off-top конечно, но за это - отдельное спасибо... Мне было очень неприятно прочитать такое ко мне обращение.....
Відповідь: Не будь байдужим!!! Слушайте, как выгодно быть турком!!! Потому что никто уже не посмеет сказать "чемодан-вокзал-Россия" А вообще, вся эта перепись мне напоминает анекдот про Москву (не сочтите за офф-топ): Среди коренного населения Москвы был проведен опрос на тему "как вы относитесь к приезжим из других стран". 40% репсондентов ответили: "Слющай, дарагой, путсь приезжают, мы гостепреимные, да?" 30% сказало: "Та нехай їдуть, всім місця вистачить" 20% ответило "I don't know" и 10% опрошенных вопрос не поняли. Я думаю, уважаемый Дальневосточник-бей, аналогию вы уловили.
Відповідь: Не будь байдужим!!! ....а Ви як пропонуєте мені ім'я цього пана вимовляти? Далекосхідник? Я його буквами вимовив саме так як він себе іменував без жодних перекручень! Додано через 2 хвилини а Ви думаєте: перепис підтасували, вибори - підтасували, а референдум не підтасують??? Додано через 4 хвилини ...але Ви швидко націю змінюєте.... ...навіть і не знаю тішитись цьому факту чи таки сумувати.... п.с. смайлик бачив, жарт зрозумів, але закрався сумнів: в кожному жарті є хіба що тільки якась доля жарту...... Додано через 5 хвилин завжди можна сказати: чемодан-аеропорт(морський порт)-Туреччина!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Я хоть и турок - но знаю, что ДальнєвОсточнік.... Или уж FarEaster.... Подтасуют результаты?Надеюсь,что сейчас это будет сделать ой как трудно... Впрочем - об этом можно будит судить после 30-го. По крайней мере я свой палец в рот Бриану не положу (c) Пикейные жилеты
Відповідь: Не будь байдужим!!! Якщо ви бажаєте не виходити за межі літературної української, то якщо вважати нік ім'ям іноземного походження, то при вживанні його українською мовою треба писати "Дальневосточник" (а як ви це слово вимовляєте, то вже ваша власна справа. Проте правильно вимовляти зберігаючи українські звуки.) Ви ж поборник літературної мови, то й не треба порушувати правил правопису.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Вот из за таких, мягко говоря хужечеммоскалiв и не хочется употреблять украинский. Понятное дело, что украинский в моей жизни занимает не более 1% использования, и естественно могу писать с ошибками. Нет бы помочь, хотя бы указать где ошибки, Вы используете типичный коммунячий прием - цепляние к буквам.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Не могу удержаться. Danilo (укр.) здається, мені, що у Вас, пане, той самий комплекс меншовартості!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Вы о чем? Тут даже некоторым украиноговорящим ошибки исправлять приходится. А вы, вообще - запущенный случай Как показывает практика, тут понимают одинаково хорошо, как русский, так и украинский. Только реагируют на употребление этих языков по-разному. Но это уже не проблема говорящего. Не языкам нам надо учиться, а в первую очередь - толерантности друг к другу. Додано через 9 хвилин Зенику, в мене не було сумнівів щодо вас. Якщо вже когось посилати - то ви в перших рядах. Не поїдемо нікуди з Дальневосточником. Якщо вже нам не дозволяють бути українцями, то будемо розбудовувати свій каганат. (Смайліки, пильнуйте смайліки !!)
Відповідь: Не будь байдужим!!! Вот почему то от Вас приятно воспринимать критику Теперь я спрошу :"Очем Вы"? Толерантность закопана в центре Киева в 2004. Большинство оппонентов уже перешли в формат - "Не что бы нам было лучше, а что бы им хуже". Толерантность вернется, когда мы окончательно достигнем дна пропасти в которую сейчас вместе летим. Наспiваючi: "Ты Зин на грубость нарываиси......."
Відповідь: Не будь байдужим!!! Шановна, кого там толерувати? Ось , далеко ходити не треба: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=96268&postcount=34 Такі як Шинкарь, ненавидять все українське. Зверніть увагу як він ставиться до моїх дописів. Додано через 3 хвилини Кажіть просто: "Не знаю і знати не хочу!". Не треба лапшу вішати, чи то, Шинкувати.:agree:
Відповідь: Не будь байдужим!!! О, что и требовалось доказать. И опускаемся до зухвалого вранья как это: Уважаемый, не судите, да не судимы будите. Потому как Вам тоже не будет приятно если я Вас спрошу: "Под какой подушкой Вы майн кампф держите". Еще раз прочтите вот это: