Відповідь: Нардепи (об'єднана: зрадники, маєткарі) А у кого будет картбланшное право решать какая нация титульная, и кто к ней принадлежит?. Вводя на многонациональной территории понятие "титульная...." приводит к тому, что окремі нации со временем начинают себя считать на территории своего проживания именно "титульными". А это в свою очередь провоцирует дискриминацию iнших наций (хотим мы того или нет). Ну вот кто например титульный в Крыму? Титульность это путь к развалу государства. Вот почему у штатников сильное многонациональное государство? Титульной нации нет. Додано через 14 хвилин Вот когда мовне питання станет в России предвыборной спекуляцией, вот тогда и нужно будет в России пересматривать этот вопрос. А пока они Вам ответят, что то вроде :"Охолонь". На Украине, диаметрально другая ситуация, этот вопрос нужно решить раз и навсегда, принятием двуязычия. И тем самым выбить из рук эту политическую дубину разделяющую народ. Вот скажите, как Вы лично станете относится к русскоязычным в случае принятия такого закона?
Відповідь: Нардепи (об'єднана: зрадники, маєткарі) Які слова страхітливі - дволикість, дворушництво,двозначність,двоєдушність! Двомовність - як роздвоєне жало. Віки духовної руйнації. Змія вжалила серце нації. Ліна Костенко
Відповідь: Нардепи (об'єднана: зрадники, маєткарі) От далася Вам та Росія! При чому тут Росія? Та якщо вже про неї, то подивимося її Конституцію: "Статья 68 1. Государственным языком Российской Федерации на всей ее территории является русский язык. 2. Республики вправе устанавливать свои государственные языки. В органах государственной власти, органах местного самоуправления, государственных учреждениях республик они употребляются наряду с государственным языком Российской Федерации. З. Российская Федерация гарантирует всем ее народам право на сохранение родного языка, создание условий для его изучения и развития. ". У нас тільки одна республіка, але є різні області, регіони. І якщо десь більшість бажає мати другою мовою російську як регіональну, то в чому проблеми? Яким чином це зачіпає інтереси "титульної" нації???
Відповідь: Нардепи (об'єднана: зрадники, маєткарі) Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України. Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування. Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом.
Відповідь: Нардепи (об'єднана: зрадники, маєткарі) Канада, Швейцария, Бельгия. Нужны ли здесь констатации? Две мови иметь – привилегия. И признак продвинутой нации. Моё
Відповідь: Нардепи (об'єднана: зрадники, маєткарі) Констатація: ТАМ не хазяйнували москалі. Додано через 3 хвилини ТАК він і в Африці - українець. Ви чо?... Додано через 14 хвилин Уізьміть карту, там написано "Україна". Про штати Ви классно закрутили: там титульну вибили в резервації. А тепер там "сильне багатонаціональне".
Відповідь: Нардепи (об'єднана: зрадники, маєткарі) Ответьте мне на форуме почему некоторые украинцы боятся введение второго официального языка,русского. Что ухудшится в их жизни от этого?
Відповідь: Нардепи (об'єднана: зрадники, маєткарі) Не бояться, а точно знають, що це введення заставить їх вчити російську мову і далі. А москаль, як і не знав української, так і її не думатиме знати. А Ви - тому приклад. Прости мене, Господи, але таки довели, щоб Вам це висказати.
Відповідь: Нардепи (об'єднана: зрадники, маєткарі) Больше всего боится Педро, ибо тогда Австралию может завалить Сибирский снег и Оля, т.к. в Штате Юта пойдут дожди ! :ninja:
Відповідь: Не будь байдужим!!! Не москали а русские. И шо с того, что они тут хозяйнували? Есть еще такая страна как Индия. Ненависть к колонизаторам им не мешает иметь официальный английский. Чем мы хуже? Или хуже? Ну и отлично. Бья себя в грудь и называясь титульником, рано или поздно придет другой титульник и на палицах Вам объяснит, шо титульник он (справжний українець), а Вы - пересiчний. Вся хибнiсть пропихиваемой Вами политики в том, что она не смотрит в будущее. А это признак деградации.
Відповідь: Нардепи (об'єднана: зрадники, маєткарі) Полковнику, за Педра можете бути спокійні. Я не боюся. Я абсолютно не переймаюсь чи та російська мова є в світі, чи її нема. Моє бажання - вивчити в досконалості французську мову. Розумієте, я люблю Францію і я не хочу туди присунутися як свиня, не знаючи мови цієї країни. Тай французи трохи принципові люди. Вони можуть не відповісти на питання задане по-англійськи, хоча можуть цю мову знати в досконалості. Щодо російської на ЗУ? А навіщо вона там потрібна? Що, західноукраїнцям немає більш важливих речей вивчати? Ось наприклад, та ж англійська. Це справді потрібна мова. А навіщо їм мозок забруднювати різним мотлохом?
Відповідь: Не будь байдужим!!! А вот типичный случай рождения негативного стереотипа из невежиства. Та знаем , знаем мы украинский. I в спiлкуваннi з Вами нам толмач не потрiбен. И хорош "москалить" на право и на лево. А впрочем - Бог Вам судья..................................... и редакция.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Полковнику, можна було й не конкретизувати. Всі і так знають, що Оля живе зараз в Штатах. І такий самий діаспорянин для України, як і Ви, москвич. Ви от обороняєте Ваше право на Львів, як на Вашу, Родину, бо Ви там народилися.А я там не тільки народилася, а там ще й споконвіку жили мої діди по обидві сторони, і прадіди, і пра-пра-пра-пра-пра...діди. І діти мої там народилися і це теж їхня Батьківщина. І я вже в мільйонний раз повторюю, що немаю нічого проти російської мови, чи росіян. Я з ними прекрасно ладжу навіть тут. Але москаля ( ми вже мільйон разів давали визначення цього терміну), як і хахла я буду присікати навіть тут. Бо то такі особи, що дай їм волю, то вони тобі на голову сядуть і ноги звісять.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ура! тепер можна спати спокійно. Шо значить "система безпеки ПРО" (-ти москаля)!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Говорячи "навіть тут", я мала на увазі Штати. Бо сюди теж багато виїхало вищезгаданого люду. Додано через 14 хвилин Шинкарю, жодних стереотипів, ні ілюзій. А "невежество" заберіть собі. За мову мені найбільше боліло, болить і буде боліти. Ніколи не забуду слова маленької дівчинки в Миколаєві в 1984 році, коли вона почувши нашу розмову з коліжанкою по інституту в присутності мене її запитала:"Тьотя Люба, а эта тётя из деревни, что она так разговаривает?" А розмовляли ми, філологи, чистою українською мовою.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Білорусь вже ввела російську 2-ю державною.Десь тут на форумі були викладені наслідкі цього,які є досить негативними для білоруської. А ще я скажу,що практика русифікації на українських землях впродовж декількох століть можновладцями Московії саме і призвела до того,що дуже багато громадян України вважають російську мову за рідну,вимагають зміни її статусу.Пам'ятаю з курсу історії України,що деякі московські чиновники на корню хотіли знищити українську мову,вважали її діалектом російської.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Замечательно. А я кажу, украинский язык знают и понимают родившиеся на Украине все. Следуя Вашей логике делаем вывод: "Москалей на Украине нет". А Вы не располагаете данными какие негативные последствия имеет английский язык в Канаде после введения французского? Я Вам отвечу - никаких. За время существования СССР украинский язык получил даже большее распространение чем при царе. Вот звiдки я, мешкающий в росiйскомовному регiонi знаю мову? Все благодаря общеобразовательной системе включающей в себя обязательное изучение украинского. Если её правильно и много преподавать в школах, ни какой загрози для мовы небудет, и мой случай тому подтверждение.