Відповідь: Не будь байдужим!!! І.Павлович 1) Может не половина, но треть точно.. Во всяком случае укриноязычных еще меньше.. Остальных сложно идентифицировать:p Почему-то суржик относят ближе к украиннскому.. Хотя из украинского там местоимения и пару глаголов.. Существительные и прилагательные на 90% из русского. Да и этото самый суржик ОТДЕЛЬНЫЙ язык. 2) Этого не знаю.. Да и поддерживать два языка - это одно, а отстаивать права своего - это другое. Всмысле итог один, а мотивации разные 3) Точно нет! Не защищаться от украинского, а защищать русский - так вернее. А я бачу...Только что пробежал директор одного из местных каналов с криком: Запарила нацрада!! рада националистов!! Они заставляют перевести 80% моего эфира на украинский язык!!! Кто мой канал смотреть будет тут????
Відповідь: Не будь байдужим!!! Тогда я - украиноязычный украинец Получите у нотариуса, скажем, доверенность на русском языке. Вот тогда и поговорим.
Відповідь: Не будь байдужим!!! 1. Ні! Не більш ніж 20-25%; 2. Ідея двомовності не зрозуміла нікому в цій Країні (або кожний її розуміє на свій розсуд) тому і підтримувати нема що; 3. Ні! Нікому не заважає українська - не чіпайте російську! Розвиток однієї мови не повинен обмежувати іншу (Це приблизно так, як організована конкуренція товарів та послуг. зроби краще і дешеше);
Відповідь: Не будь байдужим!!! Моя родственница, будучи в Штатах, оформила доверенность на УКРАИНСКОМ языке. И заверила в консульстве. Нотариус-славянин выписал без ошибок на англ. и укр. и заверил таким штампом: "Mrs T. personally appeared before me, known by me..." Проблемы ?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Питання спілкування російською в нічних клубах - це квіточки із бажанням заборонити трансляцію російськомовних пісень по радіо та телебаченню(????). Давайте тоді, заборонемо використовувати в Україні всі мови світу (крім української), всі пісні, фільми, газети, журнали, тощо (англійською, польською, фрацузькою) - тількі вітчизняне! Змусимо Руслану, ще раз виступити на Євробачені з українською версією пісні. Викреслемо знайомі слова: "Учиться брати мої, свого не цурайтеся й чужому навчайтеся..." ...... Я вже збираю валізи....
Відповідь: Не будь байдужим!!! Как все запущенно...:p no_coment, тут сложнее..в Украине.. Для того чтоб дать развитие украиснкого, нужно перевести обучение на украинский, документацию в обязательном порядке, прикрыть НТВ на Украине со своим спутником, ввести в моду украиноязычные гурти и обсмеять Сердючку:p , и т.д... Ибо многие люди сами по себе никогда не перейдут на чужой для них язык. Выучить - выучат, а разговаривать на нем не будут
Відповідь: Не будь байдужим!!! Во Львове все знают русский, почему на нем не общаються? Потому что он там чужой...
Відповідь: Не будь байдужим!!! не узагальнюйте... що у вас за хвороба - узагальнювати? спілкуються як кому зручно. В тому числі російською, польською, англійською.... -- То тіко в русскоязичних містах спілкуються тілько "на общєпонятном" - а в звичайних містах стараються порозумітися, і не вимагають "общєпонятності"
Відповідь: Не будь байдужим!!! Sasha. Категорично не согласен! Звучит как по Сталину: "Нет человека - нет проблем"! Как в старом анекдоте:"Почему у Вас нет красной икры? А ее никто не спрашивает!" Украинский язык знают и знали в течение многих-многих лет экспанции со всех сторон. А вот с популяризацией всего украинского у нас напряг! Все только говорят о поддержке украинского языка, а реально никто ничего не делает в особенности в районах с его (языком) явно недостаточным использованием.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Не зховатися мені від afterstepу! Погоджуюся, на сьогодні у Львові проблем з російської ніяких - спілкуйся якою хочеш! В цьому питанні я знімаю капелюха перед львів'янами. Хоча...., якщо послухати сесії місцевих обранців......, аж кожух завертається..... Видно і на місцях влада від народу відірвалася (до холери)?
Відповідь: Не будь байдужим!!! А где логика в Вашем вопросе ? "Ми тут живем уже 15 лет, а эти тупые американцы никак не выучат русского" (С) Тетя Сарра с Брайтон Бич.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Особисто я - російськомовний, тобто моя рідна мова - російська. Але я "недолюблюю" сучасний російський політикум, а американський - скажу чесно - ненавиджу, але англійської (мова) мої уподобання не стосуються. Крім того, те що "янки" та англійці мають одну мову, зовсім не значить, що вони повинні "цілуватися в ясна"! Давайте зрозуміємо, що розмовляти російською, це не значить бути "закоханим" в Росію! Не забувайте, що на референдумі 1991 року майже сто відтсотків українців сказали "одобрямс" незалежності України (в тому числі і так звані "російськомовні").
Відповідь: Не будь байдужим!!! та то просто філія Кульпаркова - їх туда спеціально підбирають. З кожним роком все тяжче стає таких відшукати... але поки що троха маємо
Відповідь: Не будь байдужим!!! afterstep Веселий ти хлопака (Але "Лівівгаз" в мене викликає нудоту.. Ще торохи, і хтось від когось завагітнює)!
Відповідь: Не будь байдужим!!! afterstep На рахунок Кульпаркова - краще б вони були на Личаківському, не-а, зажирно, буде... за тублікарнею
Відповідь: Не будь байдужим!!! afterstep, не узагальнюйте... що у вас за хвороба - узагальнювати? И чем русскоязычный отличается от обычного? От Вас, afterstep, такої класіфікації не очикував..
Відповідь: Не будь байдужим!!! Дык и я не согласен! А что делать? В посте #502 я описАл действующие механизмы... Вот сейчас по СТБ идет фильм.. на русском документальный.. За кадром его переводят на украинский.. Это правильно в нашей стране в наше время?