Відповідь: Не будь байдужим!!! Степаныч, дякую, я ше того разу зрозумів. Добре. Задля гарного психологічного самопочуття. А як бути тоді мені, полякові? Зараз одна, і не моя, а далі буде дві, і жодна не моя!!!! А я теж громадянин України. Повірте на слово ... І теж маю психіку ... А моєму сусідові грузину? Що йому порадити?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Лично Вас чего этот вопрос мучает? Вы не знаете русского чи української? И чего Вы решили что у нас, в Украине, если и станет когда-то русский с такими же полномочиями как и украинский, то заполнять документы нужно будет на двух языках? :eek: Какой тогда смысл?:D Это тоже самое, как после просмотра фильма на украинском обязательно нужно посмотреть тут же его на русском...
Відповідь: Не будь байдужим!!! А чтобы Вы испугались и передумали. Про Канаду пан Городецький заблуждается, и похоже, давно уже знает это. Но не отступать же... :D
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ну, я ж Ваш пропустив... Думав, може й Ви мій! Тут справа бульш зрозуміліша. У нас існує два рівновеликих мовних середовища: російське і українське. Так сталося історично. І це є факт. Інші мови такого широкого вжитку не мають. Вони скоріше людьми розцінюються як мова сімейна... От мій батько закінчив 4 класи польської школи до 1939 року. Так він розповідав, що писати українською не міг. А вдома була звісно українська.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Мені цікаво чому стільки ґвалту через ніщо. Вам не цікаво? Див. мій допис тут.
Відповідь: Не будь байдужим!!! А чтож я такое задумал?:eek: Да и бояться нечего - хуже не будет:D Городецький, я думаю Ваш сосед грузин скорее обрадуеться второму государственному русскому языку
Відповідь: Не будь байдужим!!! Как не из-за чего? Из-за сотен миллиардов Политика.. Просто украинизация Украины проявляется в виде растпространения современной культуры одного региона. Который само собой разумееться стал самым украинским.. И начинаеться ковыряние в истории.. аж до Триполья. И под лозунгами "Так было и так будет!" Совсем забыли о "Так есть!". А жить сейчас нам, а не предкам (которым пофиг что сейчас в Украине) или потомкам (которым будет пофиг за что мы боролись и с кем)
Відповідь: Не будь байдужим!!! Це точно, особливо якщо зауважити що він жодної з двох достатньо не знає. А як він зрадів би якщо б і треттю ввели ... Причому всьо одно яку, йому байдуже якщо не грузинську. А психіка? І у нього вона теж є ... Складне становище, панове, не побоюся цих слів ... :D
Відповідь: Не будь байдужим!!! Розкажіть-но, будьте ласкаві, як такі скажені гроші на мовному питанні заробити можна? Я не уявляю, чесно!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Дык а зачем он ехал со слабой психикой в страну, где половина говорят не на грузинском, а вторая тоже не на грузинском?:D А легко! Только не на мовному питанні. Это проще в нашей стране, чем обещать зарплату.. Хочте розмовляти українською? Геть москалям! Голосуйте за мене, любі друзі Русскому языку статус государственного! Как это не притесняют? Так мы сами и притесним:p
Відповідь: Не будь байдужим!!! http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=65458#post65458 Ответ г-жи Романовой, сообщение 1105. -------------------------- Да с фильмом Вы сильно...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Скопіюю сюди, би не треба було далеко ходити. З того, що знаю, аби подати документ до держави ви подаєте це однією мовою на ваш вибір. Я не знаю щодо усіх випадків. Я подавала документи на повернення податків, то заповнювала англійською. Бланки є окремо англійською, окремо французькою. Бланк про надання статусу безробітного та допомоги в цьому плані є двомовним. Заповнювала я англійською. Допомоги не надали, але то не було пов'язано з мовою. Також подавали ми папери на допомогу на дитину. Двомовні бланки. Заповнювали англійською. Щодо французької тут справа така. Якщо ви хочете добре заробляти, то МУСИТЕ знати французьку. В уряді без французької взагалі НІКОЛИ посали не отримаєте. І то французька має бути майже ідеальною. Тобто людина має бути ПОВНІСТЮ двомовною. Якщо ви французької не знаєте, то зароблятиме максимум 10 баксів на годину. Хіба потрапити до американської фірми. І то вони всі зараз на Квебек орієнтуються. От я втікала від французької, а таки мушу за неї сісти і повернути свій попередній рівень. Зі знанням французької оплата починається від 10-12 баксів за годину. А якщо ще є відповідна освіта, то взагалі з 16-20. Коли тут хтось говорить французькою, не дай Боже йому англійською відповісти. Я стараюся, аби мене чули, що я до малого українською говорять, тоді мені дозволяється говорити із франкофонами англійською. Франкофони шовіністи в тому плані. Не можете говорити французькою, мало хто вам допоможе. В телебаченні є окремі франкомовні канали. Там англійську почути можна, але її й так перекладають, так що не почуєте ні слова. Дуже багато позицій є ВИКЛЮЧНО франкомовними. Що цікаво, є навіть повністю франкомовні магазини. Це так, що перше пригадалося.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Згоден, живе свідчення. Я мав дещо інше, з Монреалю, де двомовність, силоміць нав'язана франкомовним квебекцям, дійшла абсурду. Для виконання федерального закону майже все пишуть двома мовами (офіційні папери), крім випадків коли написання не відрізняється. В побуті і робочому спілкуванні англійською не користуються взагалі і принципово. Принаймні так мені сказала моя дружина після того як провела там 4 місяці в навчанні. Пані Романова, прокоментуйте, будьте ласкаві! А два бланки - це здорово. Вихід, можна сказати. Не заздрю швейцарцям, ото у них макулатури. Хоча наша "двомовність" подобається мені значно більше: в графу "Прізвище" сміливо пиши "СЫЧОВ", і не треба іншого бланку ...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Так хочется узаконить это.. А то как-то безпорядок выходит Кстати, хотел поинтересоваться у поляков.. Вот прикрепил ценник http://forum.lvivport.com/attachment.php?attachmentid=152&stc=1&d=1177435839 Это прикол такой или имеет место в жизни?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Пане Городецький, те, що я написала, стосується Онтаріо. Квебек, то особлива провінція. Там англійської немає. Якщо ви еміґруєте до Канади саме в Квебек, то НІХТО із ваших дітей не матиме права вчитися в англомовній школі, ВИКЛЮЧНО у франкомовній. НАВІТЬ діти американців мають вчитися у франкомовній школі, а самі американці мають працювати, як двомовні із перевагою саме французької мови. Лише діти канадців із інших провінцій можуть вчитися в англомовних школах, але то справа невдячна, бо у Квебеку вам англійська на високому рівні не потрібна, а от французька - так. Це щодо Квебеку, що знаю. Не думаю, що в Квебеку взагалі можна заповнювати папери англійською. Дуже в цьому сумніваюся. Ще щодо Канади деякі речі. Всі офіційні зустрічі розпочинаються саме французькою. З французької ніхто не перекладає. У Канаді всі знаки на дорогах двомовні, у Квебеку - лише французькою. По всій Канаді діти змушені вчитися французької, навіть якщо вона їм ніколи не буде потрібна. До основого пакету кабельного телебачення (найпростішого, яке отримує кожен, хто долучується) входить 2-3 виключно франкомовні канали. Лише один (зі всіх франкомовних каналів) має англомовні субтитри. Фільми повністю дубльовані. Вже не раз шокувалася: "Термінатор" французькою, Джекі Чан теж говорить французькою. Багато відомих та невідомих фільмів саме французьою. В університеті викладають дуже часто двома мовами одночасно. Наприклад 2 речення французькою, 2 англійською. І переходять на французьку без попередження. Мій чоловік мусів здати французьку на певному рівні, аби його не вигнали зі студій. (Оттавський університет)
Відповідь: Не будь байдужим!!! Два бланки є виключно на tax return. Всі решта двомовні. При чому французька перша.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Я вже чемненько прочитала Хартію. Там говорять про РЕГІОНАЛЬНИ МОВИ. При чім тут "спілкування з державою"?!
Відповідь: Не будь байдужим!!! А що, поляки не громадяни?! Вони права на свою культуру (причім то не є грузіни, які все ж таки імігранти, а одна з культур України, читайте Хартію!) не мають? Дуже цікаво. А що в Хартії? А в Хартії чорним по білому - поляки МАЮТЬ право на регіональну мову. Також як і татари, наприклад. Тобто, як би Україна була ідеальною с точки зору Хартії країною, то десь в Луганську була б своя регіональна мова - російська. Всі державні установи мали би працювати на двох. Діти мали би вчити дві мови. У Львові мали б робити те ж, але з польскою мовою. А в Криму треба було б ввести три регіональни мови, бо татари також громадяни України, не мігранти, які також мають право на свою культуру. Читайте ж ХАРТІЮ!!!!