Відповідь: Не будь байдужим!!! Степаныч, згадується один фільм, про двох американських вилупків, які вирішили оголосити війну Канаді. Задля цього вони написали купу образливих слів на адресу канадійців на своєму фургоні і вирушили на "ворожу теріторію". Перший поліціянт, що їх затримав, зауважив їм, що в Канаді 2 державні мови, отже вони мають додати до своїх "рекламних гасел" переклад французькою, без цього далі рухатися неможна. Це їх затримало на значний час, бо самі вони французькою не володіли, а допомагати ніхто не хотів. :D Жорстока правда двомовності ... :rolleyes: Якщо серйозно, то подавати документи доведеться двома.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Степаныч, больше не оставляйте без ответа такие "комплексные" вопросы, иначе придётся отвечать человеку, уже уверенному в своей непогрешимости :D Сказал человек "двома" - значит, двумя.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Пан Городецький таки правий. Двомовність не дає права НЕ ЗНАТИ української мови. Правда українці повинні будуть знати російську. Що вони і так роблять. Так що хоч крути, хоч верти, а українську треба буде знати. Ох какая траґєдія!!!
Відповідь: Не будь байдужим!!! А я пропустил это сообщение!:eek: Не вижу логики, зачем обычному "пересічному" гражданину нужно будет обязательно в совершенстве знать ОБА языка. В любом случае, как закон напишут, так и будет. И потом, тут ведь большую роль играет психологический фактор. "Да, две, но одна из них МОЯ. А сейчас одна, и не МОЯ!". Абыдна, аднака!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ви б ото, натомість підначувати, взялися довести протилежне, а саме - не двома, а якою завгодно. А мо' я й справді помиляюся? Чи Ви візьмете і кинете людину на поталу неправдивому почуттю безгрішності?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Pedro, Вы всю дорогу иронизируете.. А с чего Вы взяли что ее нехотят учить? Поймите Вы наконец! Что русскоязычные не против украинского, а просто отстаивают права своего родного языка в своем родном государстве
Відповідь: Не будь байдужим!!! Нечего тут доказывать. Не двумя - потому, что двуязычие вводится для удобства граждан, а не чиновника. Потому, что так (гражданин к государству - на любом (одном) из разрешённых, оно к нему - на обоих или на согласованном) во всех существующих двуязычных странах, без исключений. И даже Украина не станет исключением. Уже растёт поколение на ЗУ, не знающее русского в достаточной мере, чтобы представлять на нём свои интересы перед государством. Так что, "подлянку одномовным" в стиле "хотели два? получайте" тоже поздновато кидать.
Відповідь: Не будь байдужим!!! немає ніякого удобства, просто це банальні політичні торги... людям спочатку розповідають про якусь дискрімінацію російської мови, а потім говорять про можливе двомов’я....
Відповідь: Не будь байдужим!!! Без сумніву саме для цього! Просто я спираюся на приклад Канади, як, на мою думку, на приклад в найбільш чистому вигляді. Двомовність там затверджена федеральними законами. Всі офіційні папери видаються і заповнюються двома мовами. Але і всі держслужбовці обов'язково володіють обома мовами, саме як Ви сказали, ніякого попуску чиновникам! Ви український паспорт бачили?
Відповідь: Не будь байдужим!!! пупер, це не реклама білайну, це реклама київстар:p Городецький, может некоторые документы, особо важные так сказать. Например у нас заявления (в банке, в держорганизациях и т.д.), бланк на украинском, как правило заполняют на русском. Ибо тому кто пишет - проще написать на русском, тому кто читает - проще понять Вот собсно двумовнисть на практике
Відповідь: Не будь байдужим!!! Вам все и говорят, что чиновники должны будут знать два языка. А остальным гражданам достаточно будет одного из. В бланке налоговой декларации все поля будут иметь подписи с пояснениями - на двух языках. Однако свободное место предусмотрено для заполнения на одном. Любом из них. Чиновник-то поймёт, раз он обоими владеет?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ох, який же Ви молодець! А я про що! От бачте, в Канаді двомовність - будьте ласкаві писати двома і не тальки важливі, а усі офіційні (так-так, Sasha). У нас двомвність неофіційна, але дієва - пиши як вмієш, бланки - державною. І знову мене питання мучить: набіса та офіційна двомовність ...?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Про паспорт забудьте, можете не відповідати. Ви офіційний канадійський формуляр якийсь бачили?
Відповідь: Не будь байдужим!!! "А при чём тут голова... А-а-а, голова... На голову плюньте, она тут ни при чём! Рак печени... прошу остановить" (Булгаков "Мастер и Маргарита"):D
Відповідь: Не будь байдужим!!! Что есть "формуляр"? Весёлый Вы человек. А не проще нам спросить г-жу Liliyah Romanova? Она как раз сейчас в Канаде живёт.