Відповідь: Не будь байдужим!!! Пропоную прослухати сучасний ремікс: Бітрейт 32 kbps, 732 Kb Бітрейт 128 kbps, 2950 Kb Звучить! Саме під цю фонограму ми з товаришами "налітали" на "проблемні" дільниці на виборах-2004.
Відповідь: Не будь байдужим!!! И? Перспективы определены, цели намечены - за дело, товарищи! Или есть принципиальные разногласия с Хартией? P.S. по поводу моего авотара, всеже более подходит другая песня: Леннон всегда живой Леннон всегда с тобой...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Насчет Леннона согласен. А вчера надо было петь Lenin is Santa Claus, Lenin is Mikkey Mouse...
Відповідь: Не будь байдужим!!! тільки зараз звернув увагу сила! -- Пітерський мітинг, натовп шумить, на брьоньовик вилазить Ленін, І натовп починає скандувати: - Леннон!Леннон! - Тавагищи, я Ленин, а не Леннон! Ну тавагищи!!! Ну ладно... "Йестедей...."
Відповідь: Не будь байдужим!!! Отож-бо й воно, жодного слова! Ех, нумо ще раз запитаю: Панове російськомовні, як сучасне положення в Україні з мовами суперечить вищеназваній Хартії? Як введення російської державною дозволить наблизитися до виконання настанов Хартії?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Еееххх, попробую відповісти, хоча особисто для мене цієї проблеми не існує. Але керуючись логікою, давайте спробуємо зрозуміти російськомовних. Людина з дня народження і більшу частину життя розмовляла російською. Українську вчила в школі, але нею в побуті не спілкувалась. Потім закінчила інститут, теж російською... потім пішла працювати, а там теж російськомовне середовище... При цьому людина розуміє українську і проблем у спілкуванні з україномовними не виникало. Кожен розмовляв своєю, один одного розуміли. І от коли такій людині вже за 40, їй кажуть: "Віднині уся документація на роботі, усі офіційні контакти с державою виключно українською". А ця ж людина і думає: "Я не емігрувала, тут жили мої батьки, діди, прадіди... це моя Батьківщина. З якого дива я на своїй Батьківщині стала емігрантом? Держава змінилася? Так. Але ж я плачу податки і вимагаю, щоб держава не заставляла мене почуватися дискомфортно". Логічно? Абсолютно. І от вона просить: "У тому регіоні, де я живу, таких абсолютна більшість. Дайте нам можливість користуватися нашою мовою". При цьому вона не вимагає, щоб цією мовою почали спілкуватися в інших регіонах! То у чому проблема? Наприклад, я звик спати на правому боці або на спині. Мені так ЗРУЧНО. І тут з якогось дива мене заставляють спати на животі? Я можу й на животі, але мені зручніше на правому боці або на спині! То чому я повинен себе силувати?
Відповідь: Не будь байдужим!!! проблеми як такої не існує - тому що де-факто все одно ніде взяти виключно україномовних чиновників, та й ніхто того не робитиме. -- Але от якщо глянути з точки зору передвиборної пропаганди/підтримки виборця.... Так, тут дійсно - можна відшукати тисячу дрібниць, які, об'єднані в одне ціле, приводять до висновку, що як мінімум барикади будувати потрібно.... -- "йдуть галичани рубати палець!" -- Наших брехунів (сподіваюся на це) - на виборах "прокатають". Ще б ви своїх прокатали....
Відповідь: Не будь байдужим!!! У тому то й справа, що як раз політиків можна зрозуміти! А як зрозуміти жителів Західних регіонів, які категорично проти того, щоб російську зробити регіональною у тому ж Криму чи Донецьку? Ну яка їм різниця? А проблема б знялася! Як на мене, то підгрунтям для протистояння Схід-Захід (якщо визнати, що воно є, у чому дуже сумніваюся) на 100% є питання мов. Чуєте ж аргументи, які лунають зі Сходу? "Живіть як хочете, але не вчіть НАС жити!". А із Заходу? "Буде російська регіональною, вже не кажучи про другу державну, загине українська!". Ну з якого дива російськомовний кримчанин повинен турбуватися про виживання української в Галичині?
Відповідь: Не будь байдужим!!! у вас немає якогось документального підтвердження для цього твердження. Екзит-поли - всього-навсього ще один вид передвиборчої брехні. Львівська облрада - так її не підтримує жоден сповна розуму галичанин. Цю цитату спрямуйте тим вождям, які вам розказують, що думають галичани Сам факт того, що досі східними теренами блукає байка про те, що у Львові за російську дають по писку - доказ тому, які ви марновірні, і як вдало то використовують ваші кровососи -- Ну, а наші - з другим майданом не те що дали маху... Краще б вже дали Маху -- - Абрам, я дала маху... - Как? Мах же месяц уже как уехал в Израиль! - Да нет, я потеряла 100 рублей.... - Ой, Сара, лучше бы ты дала Маху...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Степаныч, afterstep Огромное спасибо! Как гриться, респект и уважуха! Да в том то и дело, что в Галичине будут разговаривать на украинском, и никакой Сталин им не помешает.. А в Крыму на русском. И по большому счету, західу байдуже на якій мові розмовляють в Одесі, И в Одессе -соотв. Живите и радуйтесь! Так нет же.. Политики, о которых говорит afterstep, ловко этим вопросом манипулируют... Достаточно сделать всю рекламу на украинском (строго) как в Одессе акция - я говорю по-русски. А ведь закон о переводе ркламы на украинский ввел не Ющенко(!!). Это простой механизм для противостояния президенту. Очень бы хотелось всю это компанию разноцветнуюю, аля Shid-Zapad, подальшге от власти.. Только это оч сложно.. ибо на манеже все теже
Відповідь: Не будь байдужим!!! Моё свидетельство подойдёт? (Не в качестве исчерпывающего доказательства, конечно, а в качестве одного из) Два года и семь месяцев непрерывного общения с сотнями западноукраинцев тут
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ну не только западноукраинцы.. У меня лично больше знакомых украиноговорящих, которые против не то что регионального.. а русского как такового.. Знакомые в основном из центральных областей Украины. Именно областей. Тяжело им с таким мировозрением жить в Одессе:D Вечно на всех злые
Відповідь: Не будь байдужим!!! При чому тут екзит-поли? Я спілкуюся на ЛФ уже 5 місяців! Немає особисто у мене вождів. "Сами с усами"! Я вже писав колись, що родичі моєї невістки живуть у Тернополі і Львові. Зараз вона вже 2 тижня з онуком у бабусі в Тернополі. Так що мене переконувати в тому, що на Заході нормальні люди живуть не потрібно, я це знаю.:D Дякую за анекдот! Не чув!:D :D :D
Відповідь: Не будь байдужим!!! Будьмо знайомі? Для контрасту, я нічого не маю власне проти російської, не користуюся нею, але поважаю і не нехтую. :D
Відповідь: Не будь байдужим!!! Чудово розумію. Правда це не відповідає на моє питання про Хартію, але ... Але дві державних мови мають на увазі рівноправне використання обох. Тож, шановні панове (господа, якщо дозволите), доведеться писати і спілкуватися з державою двома мовами, що навряд додасть вам комфорту. Станьте на таку точку зору держави. Мо' вона в такий спосіб саме про вас пілкується?
Відповідь: Не будь байдужим!!! При розумному підході там не повинно бути зовсім проблем. Наприклад, ми, живучи в Австралії, іноді не помічаємо на якій мові розмовляємо коли розмовляємо з українцем чи поляком та і росіянином. Можемо і по українськи і по англійськи і т.д. А ось декому в Україні хочеться показати - я рускаязічний! Та чоловіче, невже тобі важко сказати кілька слів на мові народу серед якого ти живеш? Що перешкоджає народженій в Львові чи Луцьку людині знати українську??? Що це за таємниця? Та не треба вчити - вона сама вивчиться автоматично. Ан-нєт! я - рускаязічний! Чітайтє! Завідуйтє!
Відповідь: Не будь байдужим!!! 1) До чого тут Хартія? Це повністю внутрішня справа будь-якої суверенної держави! 2) З державою можна буде спілкуватися ОДНІЄЮ ІЗ ДВОХ МОВ!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ну до чого тут це? Я намагався пояснити у допису #387 на цій гілці. Зрозуміло, що державні службовці повинні будуть знати обидві мови. Така важка доля держслужбовця, він приймає Присягу, а робота його називається службою.