Відповідь: Не будь байдужим!!! http://ukrgazeta.plus.org.ua Сергій Багряний ХТО НАС ГОДУЄ «МУСЬОЙ-ПУСЬОЙ»
Відповідь: Не будь байдужим!!! Мій дід з-під Києва.Він ще пам"ятав,що в селі НІКОЛИ місцеві не використовували так званий МАТ.Саме з російськомовного міста його привезли.Це було шиком:розмовляти не українською(хоча до російської вона теж не дотягувала) з використанням мату.Використання української було нізведено до ознаки "селюка неграмотного".
Відповідь: Не будь байдужим!!! Щось посилання не спрацьовує. Ось тут знайшов. http://ukrgazeta.plus.org.ua/print.php?ida=1164 Такі «пісеньки» подобаються лише різним злодіям, бандитам, зекам, а також прем’єр-міністру Віктору Януковичу.:D :D :D
Відповідь: Не будь байдужим!!! Так у нас на продовольственных рынках и молдаване и гагаузы. А летом так и туристы приезжают, со всего бывшего СССР и западной Европы, тут не точно немецкую речь но и украинскую услышать можно. По поводу Украины. Номинально Одесса это Новороссия, как Севастополь Крым а львов Галинина. Вы же не требуете чтобы в Канаде по-канадски, в Швейцарии по-швейцарски, в Бельгии по-бельгийски говорили. Вы заметили что многие страны мира являются многоязыкие что усматривается их конституцией. А что Украина хуже?
Відповідь: Не будь байдужим!!! На скільки я знаю,у Конституції України також закладено багатомовність,але з однією ДЕРЖАВНОЮ мовою.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Цікаво. Якщо галицька говірка - то це свідчення багатства мови (і це правильно). А в Одесі - "спотворена українська мова".:rolleyes:
Відповідь: Не будь байдужим!!! Якби я проживав в Чехії і через місяць вирішив,що досить навчатися,треба розмовляти, то це була б спотворена чеська мова.Якщо Пересвєт почне розмовляти Українською,це буде спотворена українська.Якщо вуйко з карпатського села почне розмовляти російською,це буде спотворена і українська,і російська, а не новий діалект.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Погоджуюсь. Але до чого тут "одеська"? Це теж говірка, якою корінні одесити розмовляють змалечку.
Відповідь: Не будь байдужим!!! На жаль ця "говірка", як і говірки багатьох інших міст,і не тільки України,є не продовженням традиції, а відсутністю культури.Це не діалект.Щоб не ображати Одеситів скажу,що це стосується і Києва(я тут виріс і можу судити).
Відповідь: Не будь байдужим!!! Своєрідний "одеський гумор" є, а от "київського" немає. І потім, у Києві суржик, але він не "київський", ним розмовляють на Сході, Центрі України.
Відповідь: Не будь байдужим!!! В Одесі це теж суржик,але пов"язаний з традиційним проживанням великої кількості іудеїв.Можливо,якби не Бабель,не було б своєрідного Одеського гумору.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Эка здорово автор по японцам жахнул: БОРИС ШРУБЕНКО Не загине голос України... Чого ви лемент здійняли, шалені? Невже у мові вся краса? Були б книші в крамниці здоровенні Та на столі лежала ковбаса! Були б в кафе рожеві й вина Й кругом стояло пиво бочкове. Було б усе в просторих магазинах! А слово рідне? Хай не живе. Подумаєш, нащадкам не лишиться Співець Тарас, улюблений бунтар. Хіба у трагедія чаїться? Хіба оце по удар? Не панікуйте, вам скрутну годину болі техніка розв’яже враз. не загине голос України. буде все о’кей! Усе гаразд! Оце японці, кажуть, прилітали Й культуру нашу бачили живу. Весілля українське записали На суперплівку нову звукову. будуть звуки чарівні, барвисті За долари марки продавать. А нам чого журитись, оптимістам? Нам на усе, як кажуть, наплювать. Коли ж остання наша пісня рідна Звучатиме над зоряним Дніпром, Приїдуть знову з Токіо чи з Відня Й запишуть знову звуковим пером. А ми собі недругам на диво Той суперзапис зможем закупить. зможем слухать радісно й щасливо Вкраїнське слово. Чом тривогу бить? 1990
Відповідь: Не будь байдужим!!! Вот, еще очень понравилось : Павло Глазовий "Кухлик" Дід приїхав із села, ходить по столиці. Має гроші - не мина жодної крамниці. Попросив він: - Покажіть кухлик той, що з краю.- Продавщиця: - Что? Чєво? Я нє панімаю. Кухлик люба покажіть, той, що збоку смужка. - Да какой же кухлік здєсь, єслі ето кружка!- Дід у руки кухлик взяв і нахмурив брови: - На Вкраїні живете й не знаєте мови.- Продавщиця теж була гостра та бідова: - У мiня єсть свой язик , ні к чєму мне мова.- І сказав їй мудрий дід: - Цим пишатися не слід, Бо якраз така біда в моєї корови: Має, бідна, язика і не знає мови Как этот жанр называется? Басня? Присказка? Раньше очень распространены были на Украине такие мелодичные стихотворные анекдоты. А вот в последнее время что-то не слыхать. Мне, честно, очень нравятся.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Украина - самая демократичная страна мира?! Написано: Тина (IP записан) • Сообщений: 16307 [Скрыть сообщения этого пользователя] Дата: 20.01.07 22:32:39 Это становится сразу же ясно,как только начинаешь сталкиваться с законодательной и исполнительной властью в стране. Вот и сейчас,послала сестре доверенность на русском языке,которую необходимо было подписать и переслать мне сюда в Чехию,с тем что бы я смогла здесь сделать юридически подтвержденный перевод на чешский язык.Моя сестра обошла пять нотариальных контор в Херсоне,где ей отказали по причине того,что нотариусам ЗАПРЕТИЛИ выдавать документы на русском языке! У меня возник только один вопрос.Почему в Израиле и в Чехии на русском языке возможно подписывать и заверять документы а в Украине НЕТ? как в Чехии можно найти перводчика с украинского,который имеет юридическое право заверять свои переводы? vergilius Написал: ------------------------------------------------------- > в консульстве куча бездельников сидит, они и > заверят и по нотариусам ходить не надо. > министрество внешних сношений за то и деньги > получает и консульский сбор взымает. в Украинском консульстве в Праге нет такой услуги. Да думаю что Конституция на Украине в этом смысле ничем не отличается от Конституции в Чехии,но в Чехии я могу заверить бумаги на русском а на Украине нет странно..
Відповідь: Не будь байдужим!!! одеса — це ще не вся одеська область... те саме стосується і дніпропетровської області та обласного центру... дуже багато спілкуюся з мешканцями з дніпропетровської області, за виїмком самого дніпра та дніпродзержиська всі розмовляють хорошою українською (на відміну полтавської , де не мова, а "сердюччина" якась)...
Відповідь: Не будь байдужим!!! "говірка"?.. відколи літературна українська мова (з певними запозиченнями з польської) стала "говіркою"?..
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ну-у... Семён Семёныч... Степаныч, ну как Вам не ай-яй-яй, и впрямь, вiдколи вона "говіркою" стала, була ж Ґвара чи балак... :D http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=32711#post32711
Відповідь: Не будь байдужим!!! Спотворення мови до суржика (я б не плутала діалектизми, що виникли від впливу сусідніх мов, і суржик як такий) не відбувається раптово, так само як не іржавіють раптово залізні речі. Вибачте за довгу цитату, але погляньте що писав ще аж про 1970-ті роки Левко Лук'яненко, і який давав "прогноз" щодо вживаності української мови в Чернігові. Якого ж рівня стосовно української мови можна чекати зараз, якщо вже тоді русифікованість населення була високою? "21 січня 1976 року минав термін ув'язнення. Щоб не дати можливості заїхати в Москву до матері В. Буковського та дружини В. Балаханова та інших знайомих із свіжою інформацією про тортури у Володимирському централі, мене схопили в день голодівки 10.12.1975 року і повезли до Чернігова, протримали у в'язниці до 21 січня 1976 року і звільнили. Чернігів як географічне місце мені подобається, але як місце людей справив на мене жахливе враження; старше покоління знає українську мову і вміє нею розмовляти (хоч послуговується нею лишень принагідно), середнє покоління розуміє українську мову, але розмовляти вже не вміє, молодше покоління майже не розуміє української мови. Значить, за теперішнього стану справ, за теперішніх темпів русифікації мине ще одне покоління, і Україна в Чернігові пропала!" Л.Лук'яненко, "Сповідь у камері смертників".
Відповідь: Не будь байдужим!!! Видно, не угадал Л.Лукьяненко. В Киеве к тому времени "уже" (а на самом деле и на 100, а хоть и на 400 лет раньше) в языковом плане Украиной и не пахло, а вот пожалуйста! Столица незалежной, а как майданили кияне, а? Раз-два, пара акций, СМС-ками перекинулись и уже молодёжь по-украински разговаривает...