Пане Дальневосточник, я вам покажу фото з Москви ) До речі у мене в місті "Евросеть" страшно подумати російською написана (ніхто не пише "Євромережа")... Запантентовані назви не перекладаються.
А я з Китаю Чомусь не завантажилось Пише що великий файл Розумію що офтоп, але дуже мало місця на диску ЛФ.
Тут разговор об одном городе - Черкассы.И если в Хмельницком мэру есть чем заняться, кроме как смены вывесок, написанных по-русски - значит Вы выбрали нужного человека.В Черкассах пошли по пути Тернополя - город утонул в нечистотах = а совет превратился в филиал сумасшедшего дома - занимается межгосударственными делами, возвращает Украине ядерный статус - и прочей дурней... Смотрю по телевизору репортажи из Тернополя - и плачу...Не дай Боже "Свобода" прийдет в ВР - капец - утонем в мусоре и нечистотах.... Да и ТАК понятно, что нет в других странах ТАКого идиотизма как в Черкассах - вывески "тільки державною"! Спасибо за поддержку!
Жаль, що я не знайшов вивіску з Тернополя, але уявіть собі я в Тернополі бачив на власні очі вивіску: "Магазин мобільного зв*язку "Евросеть"" і з російським прапором. Видно "Свобода" не додивидася . Жах...
Мне кажется, что мы говорим о разных вещах... Я - о мэре Черкасс - и привел фото из Черкасс... А повод - Мер Черкас Сергій Одарич дав доручення муніципальній інспекції навести порядок з російськомовними вивісками у місті. До кінця тижня інспектори відвідають кожну фірму чи магазин, де вивіски написані російською мовою, і залишать припис про усунення порушення. На думку мера, підприємці повинні виправити написи на вивісках. В іншому разі на них чекають штрафні санкції.
Правильно, треба з власників якось бабло зібрати. Ось так можна просто гроші робити... Він нормально заробить. А за запатентовані логотипи ніхто карати не буде ))).
-- Внимание! Сейчас я оглашу решение суда, -- сказал кавалер. -- "Заслушав прошение графинь Вишен, суд постановил: признать, что вышеупомянутые графини имеют право взимать арендную плату за дождь, снег, град, а также за всякую погоду и непогоду, посылаемую небом. Посему суд устанавливает нижеследующее: каждый житель деревни, принадлежащей графиням Вишням, повинен вносить за погоду плату, вдвое превышающую сумму, требуемую графинями... В зале послышался ропот. -- Молчать! -- закричал кавалер Помидор. -- Иначе я сейчас же прикажу очистить помещение. Я еще не кончил: "Суд постановил, что вышеупомянутые граждане повинны также вносить арендную плату за росу, иней, туман и другие виды сырости. Постановление входит в силу с нынешнего дня". Дж.Родари "Приключения Чипполино"
Знаю, це моя улюблений твір дитинства: "Пригоди Цибуліно". У всіх нормальних державах за невиконання закону місцева влада збирає гроші, що тут дивного. І видно меру захотілося трохи підзаробити...
А чому б не замінити у Черкасах 83,4% українського населення, й лише 13,2% росіян. Українцям українські вивіски.
Я вам пояснюю запантентовані логотипи не перекладається. У Москві є мережі український ресторанів під назвою "Увага", "Корчма", "Пузата хата" та "Шинок". У Києві "Козырная карта". Сама вивіска не перекладаються, а все інше має бути державною мовою. Наприклад у Москві: "Ресторан украинской кухни "Корчма"" .
Ви почали з мера Черкас. Чи він точно наказав видалити російські написи? А може він просто наказав додати Українські? Копію наказу в студію!
або наприклад не перекладати назву закладу, а інші дописи на цьому закладі, наприклад замість "продукты", писати "продукти", не "перерыв на обед", а "обідня перерва"
Я обсуждаю написанное в прессе. К примеру - Сховайте «язик»! Черкаських підприємців зобов’язали змінити російські вивіски на українські Людмила НІКІТЕНКО Черкаський міський голова Сергій Одарич виступив з ініціативою замінити в місті російськомовні вивіски. Цю справу він доручив муніципальній інспекції. Вже до кінця цього тижня працівники інспекції заглянуть у кожну фірму, кафе, магазин чи кіоск і передадуть «привіт від мера» — спеціальний припис, згідно з яким російськомовні та суржикові назви вимагається терміново замінити на українські. «Прибічникам усього російського відповім одразу: це не утиски російської мови. Інспектори муніципальної інспекції виконуватимуть «правила благоустрою міста Черкаси», затверджені депутатами міської ради, де написано, що всі вивіски та банери мають бути державною мовою. А державна мова в нас — українська», — зазначає міський голова. Він каже, що почувається ніяково, коли проїжджає містом і бачить вивіски на кшталт «Кулинария», «Полуфабрикаты» «Детские развлечения», «У нас самые низкие цены» тощо. Мовляв, «якщо хочуть підприємці з російськомовними вивісками займатися бізнесом, то нехай їдуть у Росію». Тих підприємців, котрі не підкоряться приписам із мерії і не перепишуть свої вивіски українською, чекає штраф. http://www.umoloda.kiev.ua/number/1493/116/52528/ Следующим шагом - штрафовать говорящих по-русски на улицах? А желающие говорить по-русски - "то нехай їдуть у Росію"? Ладно - это еще впереди... ТАК как быть с McDonalds? Пусть едет в Канадщину? В Луганске с советских времен в центре города магазин женской одежды "Кохана", за углом на центральной улице - обувній "Черевички" - и ни тогда, ни сейчас не нашлось идиота, желающего переименовать...
Назву бренду ніхто не буде перейменовувати, перейменовують як я зрозумів лише додаткові дописи Та не бійтесь вас точно не оштрафують. Плюс ви ще й на ЛФ українську підівчили, так що ці штрафи вам будуть нестрашні
Сумніви мої, сумніви... Невже там ідіота вибрали? Я вже багато разів зустрічав рафиновану брехню в чистому вигляді на шпальтах газет. У даному випадку огидно, що у такому стилі написана стаття в газеті з назвою "Україна молода". А це слушна думка. Якщо авторка не бреше, треба запропонувати тому мерові, нехай теминово здадуть на металобрухт усі автівки, що промакировані іноземними мовами - всілякі там пежо-мерси-бумери. Щоб усі, і він також, їздили виключно на тавріях.