Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

З якого дива Невстранця Паном охрестили? І як він не образився, що не ґосподіном?

P.S. А посиланнячко на біб-ку цікаве. Дякую.

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А оно Вам надо?
    А що?
    Нагадаю, в цій темі обговорюється необхідність захисту української мови в Україні.
    Для Москви та її мешканців це важливе питання/проблема?

Наспівуючи:
    http://www.youtube.com/watch?v=sTrI0OSzrI0

• Подобається Подобається x 1
  3. Lionel

Lionel Active Member

Даруйте любі Друзі, Пані та Панове, даруйте, що так пізно пишу. Причина в тому, що день нині файний, знайомилися з молодими студентами, мушу Вам сказати, що незлі студенти того року, прагнуть знань, працьовиті, отож потішилися ми з коллєґами тому, поговорили за кавою і розійшлися. Підготувався я собі до занять на завтра і думаю, подивлю, що там ся діє в неті, а рука так тягне мишу до посилання на форум. Заходжу я сюди, читаю і не вірю своїм очам. Отож висновки з останніх постів наших російськомовних братів:
    - Вам не подобається звертання «Дружок», а подобається «Шановний Пане»
    - Ви годні забрати весь непотріб в «м’яких обкладинках» - прошу Пана, будьте так люб’язні.
    - В Сімферополі, В Криму загалом (сподіваюсь і в Донецьку, і в Луганську) повно якісної літератури російською від російських та інших видавництв, люди охоче купують і читають.
    - Донька Пана Дальневосточника не в Тамбові, і не Ростові-на-Дону, а в чудовому місті Лева дістала друге місце серед найліпших редакторів. Ну чи не мудра людина, скажіть, що то все від ненависті до української мови – я Вам нізащо не повірю.
    - Борис Миколайович Єльцин (Царство йому Небесне – дуже добрий був чоловік) не лише казав Вам, Панове, жеби Ви, тільки но як встали зранку та помолилися, одразу подумали: «Что доброго я сделаю сегодня для Украины», він ще й лишив Вам таку чудову бібліотеку.
    - В більшості великих міст України (а також і в Німеччині видів, і у Франції) є російські культурні центри, з книгами, мистецькими виставками, курсами російської мови тощо. І у Львові є, шикарний такий центр в центрі Львова, книг – море, відвідувачі теж є, тільки курсів нема. Спитаєте чому – відповідаю – не тому, що нема файних викладачів, носіїв мови, а тому що вчити нема кого – так всі файно на «великій й могучій» щебечуть. І сам центр – любо глянути – і гарно навкруги, бюсти російських митців, Пушкіну вже третій стоїть, бо попередні два були нефайні, їх самі відвідувачі спочатку критикували, а потім прямо на камеру ОРТ спаплюжили. До чого я веду – чи ж таке можливо в Росії? Чи є такі центри в Криму, Донецьку та Луганську? Перевірте самі.
    То ж Панове, Ви не дасте мені збрехати – російська мова нині цвіте в Україні, ліпше як в себе на батьківщині. В нас на Україні збереглися такі діалекти та звороти, які в Росії вже давно вимерли, в тому й є їхня цінність, бережіть їх. То ж тільки Ви кажете Москва, а в самій білокам’яній кажуть “Мааасскфа“ – то є так ніби нездала транскрипція, але факт – поїдьте та послухайте.
    Друзі мої, тіштеся, поставте в церкві свічку за здоров'я Віктора Андрійовича, бо така повага до Вас – його рук справа. Любить він Вас, як своїх бджілок на пасіці, то ж відплатіть йому медом щедрим, а не гострим жалом, поважайте його за такі діяння. Говоріть собі Панове на приємній Вашому слухові мові - вона ж бо вже не російська як в Росії, а ми сприйматимемо то як діалект, таку собі локальну видозміну, але ж про літературну українську теж не забувайте, дбайте і не цурайтесь. А ми й про себе подбаємо і Вам допоможемо.
    І накінець особливий респект Дальневосточнику, схиляюсь перед Вашою сивиною, коли Ви слухали Бітлз, я ще й під стіл пішки не ходив, було б в нашій країні більше таких освічених людей, котрі й багато читають, перекладають та вчать інших, напевно й дискусії такої нам вести не довелось.

• Подобається Подобається x 4
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А людина щось сказати, напевно, хотіла? Якусь думку сформулювати і донести!

5. Lionel

Lionel Active Member

То так трішки не пасує разом - лише початок і кінець. Я просто кажу, що поважаю чоловіка за то, що він веде дискусію спокійно, пише про цікаві речі, вживає багато цитат і прям отак запросто перекладає Бітлз. В нас в країні далеко не кожна людина поважного віку знає англійську мову, перекладає документи тощо. Ніяких образ.

• Подобається Подобається x 4
  6. Salata

Salata Well-Known Member

:) То ли россияне заставляют (с автоматами, наверное или в нагрузку) покупать свои книги украинцев, то ли Виктор Андреевич новый закон принял "везите, мол, за любые деньги".
    А цены, кстати, выросли вместе с курсом рубля...

7. VasMT

Ні-ні!
    Зрозумійте правильно! Цитувати Ваш допис повністю не хотів. Великий. А зміст... Ну всього по троху. Ось і взяв початок і кінець. Пробачте...

8. - понятия не имею. Не обсуждал это вопрос с друзьями, они в украинских делах ни в зуб ногой, всё о работе да о бабах - дикий народ... Вопрос необходимости (или отсутствия таковой) запретов на русскоязычную литературу для защиты украиноязычной меня лично интересует. Кавычки вокруг слова защита - нет. Вот, с людьми побеседовал интеллигентными. Возражаете или Вы правда о жителях Москвы спросили?

9. VasMT

Нині "Тоніс" просвітив мене ще одним "рідним" словом: ЦвяхИ! ЦвяхАми!

10. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Яке? Я ж кажу: в Україні мені не змогли купити книжку українською. Який ДВД, який инет?

Най буде 50%. Але де в тому місті книжки українською? Хоча б 50%? Най буде 40. Де?

Тобто частка сучасних осетин. Хм... Я на осетінської книжку не хочу, я на української давно нову книжку в руках не тримала, аж два роки.

Така практика на національних телевізіях різних країн існує. Там, де існує не одна офіційна мова, так і роблять.

Ні. Але де Голь ім обіцяв ВСІ права. Але мова сюди якось не входила..... Баски, бретонці, каталонці також будували ту Францію, і вона як раз їх РІДНА земля, вони не приїхали. І мають право вчити свою мову. Але ліки мають папірчик ТІЛЬКИ на французьскої, і хоть ти трісни.

Останнє редагування модератором: 9 вер 2009
    • Подобається Подобається x 3
  11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Могу посоветовать Вам магазин - улица Арбат,9, строение 1 - "Украинская книга". Сам там покупал немало хороших книг - к примеру двухтомник Карела Чапека - на мой взгляд просто в чудесном переводе на украинский... :)
    Вот фото магазина - что бы не прошли мимо.... ;)
    http://www.openmoscow.ru/arbat1/11big.html
    Снова повторю, что арабы - не участывовали в референдуме, результатом которого было появление государства Франция. А о бретонцах или каталонцах...Напомню о басках. Или - ирландцах. Оно нам надо?!?

12. З інтерв'ю з Винничуком:

• Подобається Подобається x 3
  13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Хто такий?

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

15. levandivka

А я що кажу..?
    Москалі...

16. Дальневосточник

Что-то много внимания уделил Медоффым - и прочим Немироффым... ;) У кого что болит...:)
    У меня еще совдеповские детские книжки "Барвинка" и харьковского-же "Дитяча лiтература" - все там нормально - шаровары, плахты... Может - зря коммуняк спровадили? ;) Сами - без них - не можем даже детской литературе дать ладу...
    "А хто шмат не вирвав - той лаяв москалiв" (с) Брати Гадюкiни

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ніби да. Але приведена Рибкою цитата - повна фігня.

18. levandivka

Не зря!
    І термін є хороший для того - ШАРОВАРЩИНА.

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...змусили Ви мене увімкнути телевізор...давно не дивився...:scratch_one-s_head:
    Таки правда...:sorry:
    Раджу і Вам те ж саме зробити...

20. Дальневосточник

Нет, только часть правды. :)
    Я эти "зойки" - украинских книг НЕТ, украинских сериалов НЕТ, украинского кино НЕТ - и т.д. - вообще не понимаю. Это все равно, как быть возле горы кирпича, кучи песка и мешков с цементом, наблюдать, как рядом сосед стрит дом и орать - "я бездомный, у меня нет крыши над головой!" - и продолжать "сидеть на попе ровно"... :bad:
    Издавайте книги, трясця вашiй матерi! Я люблю фантастику. Кто-нибудь заходил в книжный магазин недавно - смотрел на цену переводных книг (российских издательств) ??? Я бы с удовольствием купил украиский перевод того-же Азимова или Шекли - но за вменяемую цену! Где все это?!? Опять - "москали" мешают? А может нашему танцору ноги мешают? Не?
    А сериалы - как достало это бандитствующий российский "ширнетреб"! ТАК ведь - дешевые, как говорят - дешевле еще недавно царствоваших у нас на экранах Кончит и Хуанов... Почему не можем купить западные сериалы? Денег нет? Нет.
    Украина занимает в Европе третье место с конца по ВВП на душу населения, но при этом по количеству продаж дорогих автомобилей мы в первой европейской пятёрке. Это что - "москали" нам ТАК делают?
    Украинцы в среднем тратят на продукты питания более половины своего заработка - при этом, согласно европейским нормам, обеспеченными можно считать граждан, которые тратят на еду менее 20% своего месячного бюджета.А сейчас, когда уровень инфляции бьёт все мыслимые рекорды, беднейшие слои населения вынуждены "проедать" около 70% своих доходов Это что - русский язык "виноват"?
    Когда-же мы увидим, что под дымовой завесой"Україна гине!!!" "українська мова гине!!!" - i т.i. - нас просто нагло грабят...Дубиной надо этих плакальщиков гнать - иди издавай книги, снимай сериалы - а не "разводи" людей....

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)