Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Понятно, куда клоните.
    А вот Рыбка под "руссификацию украины" никак не подпадает.
    Почему на Мове не спилкуется?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Виявляється, в нинішньої кризи є й позитивні сторони. Російська дешева книга стає дорогою й українська починає впевнено претендувати на звання конкурента.
    Потрібна мода. Може, з такого вона й виникне, а не з того, що було після проголошення незалежності, що відшароварили та й забули.

• Подобається Подобається x 5
  3. Liliyah Romanova

Давайте розпитаємо дещо.

Рибко, який відсоток української був у вашій школі та є в університеті?

• Подобається Подобається x 1
  4. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Можливо,
    виховання таке?:)

5. А я такое говорила?

Легко сказать. Столица - чисто формальный статус, а не культурный или языковый. Она ничем не лучше других городов.

И вообще, что в вашем понятии "говорить"?

6. Іспанка

Розмовляти у побуті....використовувати у всіх можливих життєвих сферах,співати,говорити, жити мовою.....І навіть спілкуватися нею на форумі;)

• Подобається Подобається x 3
  7. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Відповім на запитання, адресоване Лілі. Вільно розмовляю/читаю/пишу і українською, і російською, трохи гірше англійською.
    Російську мову 100-процентно поважаю. І зовсім не маю нічого проти її державності, але в Росії. Тут, вибачайте, народ інший. А оті всі розмови про російську - державну уже давно стали спекуляціями, які використовують політики. Бо якщо б дуже-дуже хотіли, то давно би зробили. Але навіть вони не хочуть бути придатками до Росії.

До Рибки - більшість - то гучно сказано, але велика кількість - то точно. А чому б вам не статит однією з тих, що почнуть щось міняти. От як наша Маюнка. Чи, скажімо, мої батьки, спілкуються в Києві українською, не акцентуючи на тому увагу, як на чомусь ймовірному. І на роботі до них також почали говорити українською. Хоча, зазначу, що багато зрілих років вони прожили за межами України.

• Подобається Подобається x 7
  8. SFO

SFO Well-Known Member

Да, кстати, если, как здесь все говорят, на русском говорят, потому что кто-то заставляет, расскажите, Рыбко, кто вас конкретно заставляет писать по-русски?

9. Школа была украинская, как и большинство в Киеве. Русский почти не учили. Универ полностью украинский.

Воспитание не имеет отношения к языку. Если человек воспитанный, говори он хоть на китайском - он воспитанным и останется. В конце концов, я уже предлагала писать на форуме на украинском, тоже родном для меня, - некоторым, видите ли, это не понравилось.

10. Полковник

Полковник миється в бані

А как-же ???

[quote='Бойцовая Рыбка;] Ну, Киев уже практически мегаполис. .[/quote]

О!!!
    МОЛОДЦА!!!!
    Лиля, Ваш выход!
    Просим!

Можно конкретнее?
    Интересно, что ответил бы мне ваш Дядя Рома, если бы мне "не понравилось"....

Останнє редагування модератором: 4 бер 2009
  11. Я предложила писать на украинском, но некоторые форумчане были против. Ну я и не пошла против течения - ладно.

12. SFO

SFO Well-Known Member

Рыбка, а как вы тогда так хорошо пишете по-русски?
    Обычно люди, выросшие в не-русской среде говорить ещё могут нормально, а писать - только как попало.

13. Іспанка

:)))оп"ять ржу...Рибцю,я мала на увазі не те,як говорять виховані люди,а те,як вас виховували батьки,яку мову прищеплювали...Повірте,дуже багато залежить саме від виховання- якою мовою розмовляють батьки,до якої привчають дитину,якою вони пишаються і ставлять в приклад своїй дитині.Адже мова - це перше,чому вчиться в своєму житті дитинка..і залежно якою мовою вона почне говорити(а говорити і схоплювати вона буде саме ту мову,якою спілкуються її рідні),такою й вона спілкуватиметься в майбутньому...в моїй сім"ї всі говорили виключно українською,мене виховували в любові до своєї мови - дитячі книжечки,віршики,вся література - виключно українською..

14. Liliyah Romanova

Наприклад? Ви головне почніть. ;)

Хоча, може, це як у Капітана? Він теж тут російською писав, бо майже всюди поза форумом була українська, то тут вправлявся, аби не забути. :)
    Щось ви крутите. На темах ніби постійно проти течії, підкреслюєте чоловічий характер, а тут...

15. Іспанка

Це ж хто???ану-ану, огласітє весь спісок ,пажалуйста (с):)))

16. Подождите немножко, поищу.
    Вот один. http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=404346&postcount=204
    Что-то похожее писала и Оксана, но я не могу найти.

Останнє редагування: 4 бер 2009
  17. terrible

terrible Well-Known Member

та чому це Ви на Рибку всі насипались???:crazy::dntknw::sad:

18. Полковник

Полковник миється в бані

Нормальненько!
    Вы ВЕДЬ требовали ответа!!!!!!

:haha:
    Попался, который кусался!!!!!:)))

Останнє редагування модератором: 4 бер 2009
  19. Liliyah Romanova

Отже, висновок - ваша рідна - російська?

• Подобається Подобається x 2
  20. Неправда. Я сама научилась писать, хотя ошибки тоже допускаю.

а де твій аватар? :)