Понятно, куда клоните. А вот Рыбка под "руссификацию украины" никак не подпадает. Почему на Мове не спилкуется?
Виявляється, в нинішньої кризи є й позитивні сторони. Російська дешева книга стає дорогою й українська починає впевнено претендувати на звання конкурента. Потрібна мода. Може, з такого вона й виникне, а не з того, що було після проголошення незалежності, що відшароварили та й забули.
А я такое говорила? Легко сказать. Столица - чисто формальный статус, а не культурный или языковый. Она ничем не лучше других городов. И вообще, что в вашем понятии "говорить"?
Розмовляти у побуті....використовувати у всіх можливих життєвих сферах,співати,говорити, жити мовою.....І навіть спілкуватися нею на форумі
Відповім на запитання, адресоване Лілі. Вільно розмовляю/читаю/пишу і українською, і російською, трохи гірше англійською. Російську мову 100-процентно поважаю. І зовсім не маю нічого проти її державності, але в Росії. Тут, вибачайте, народ інший. А оті всі розмови про російську - державну уже давно стали спекуляціями, які використовують політики. Бо якщо б дуже-дуже хотіли, то давно би зробили. Але навіть вони не хочуть бути придатками до Росії. До Рибки - більшість - то гучно сказано, але велика кількість - то точно. А чому б вам не статит однією з тих, що почнуть щось міняти. От як наша Маюнка. Чи, скажімо, мої батьки, спілкуються в Києві українською, не акцентуючи на тому увагу, як на чомусь ймовірному. І на роботі до них також почали говорити українською. Хоча, зазначу, що багато зрілих років вони прожили за межами України.
Да, кстати, если, как здесь все говорят, на русском говорят, потому что кто-то заставляет, расскажите, Рыбко, кто вас конкретно заставляет писать по-русски?
Школа была украинская, как и большинство в Киеве. Русский почти не учили. Универ полностью украинский. Воспитание не имеет отношения к языку. Если человек воспитанный, говори он хоть на китайском - он воспитанным и останется. В конце концов, я уже предлагала писать на форуме на украинском, тоже родном для меня, - некоторым, видите ли, это не понравилось.
А как-же ??? [quote='Бойцовая Рыбка;] Ну, Киев уже практически мегаполис. .[/quote] О!!! МОЛОДЦА!!!! Лиля, Ваш выход! Просим! Можно конкретнее? Интересно, что ответил бы мне ваш Дядя Рома, если бы мне "не понравилось"....
Я предложила писать на украинском, но некоторые форумчане были против. Ну я и не пошла против течения - ладно.
Рыбка, а как вы тогда так хорошо пишете по-русски? Обычно люди, выросшие в не-русской среде говорить ещё могут нормально, а писать - только как попало.
оп"ять ржу...Рибцю,я мала на увазі не те,як говорять виховані люди,а те,як вас виховували батьки,яку мову прищеплювали...Повірте,дуже багато залежить саме від виховання- якою мовою розмовляють батьки,до якої привчають дитину,якою вони пишаються і ставлять в приклад своїй дитині.Адже мова - це перше,чому вчиться в своєму житті дитинка..і залежно якою мовою вона почне говорити(а говорити і схоплювати вона буде саме ту мову,якою спілкуються її рідні),такою й вона спілкуватиметься в майбутньому...в моїй сім"ї всі говорили виключно українською,мене виховували в любові до своєї мови - дитячі книжечки,віршики,вся література - виключно українською..
Наприклад? Ви головне почніть. Хоча, може, це як у Капітана? Він теж тут російською писав, бо майже всюди поза форумом була українська, то тут вправлявся, аби не забути. Щось ви крутите. На темах ніби постійно проти течії, підкреслюєте чоловічий характер, а тут...
Подождите немножко, поищу. Вот один. http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=404346&postcount=204 Что-то похожее писала и Оксана, но я не могу найти.