Якось воно зневажливо звучить стосовно народу. Майже як отут: "Один із сучасних теоретиків дослідження націоналізму сказав, що національні історики мають таке саме відношення до будівничих нації, що і селяни, які вирощують мак, до торгівців опіуму: в обидвох випадках перші постачають другим сировину. Українські історики переважно постачали своїм співвітчизникам гіркий наркотик. Український письменник і політичний діяч Володимир Винниченко після прочитання чергового фраґменту “Історії України-Руси” Михайла Грушевського, записав у своєму щоденнику: “Читати українську історію треба з бромом, – до того боляче, досадно, гірко, сумно перечитувати, як нешасна, зацькована, зашарпана нація тільки те й робила за весь час свого державного (чи вірніше: півдержавного) існування, що одгризалась на всі боки: од поляків, руських, татар, шведів. Уся історія – ряд, безупинний, безперервний ряд повстань, війн, пожарищ, голоду, набігів, військових переворотів, інтриґ, сварок, підкопування... Паршиві шанолюбці, національне сміття, паразити й злодії продають на всі боки: хто більше дасть. Нащадки прадідів поганих повторяють погані діла дідів-поганців. І розшарпаний, зацькований народ знову безпомічний жде, якому панові його оддадуть... Ні, ні, української історії ... без брому, без валеріанки або без доброї дози філософського застереження не можна”[1]". http://history.franko.lviv.ua/gryc_intro.htm Мимоволі виникає питання: а взагалі в принципі здатна українська нація створити свою державу? Особливо враховуючи реалії сьогодення.
З 1991 існує держава під назвою Україна.А далі будемо бачити ,і головне,що ми з вами є повноцінними учасниками процесу подобається вам чи ні.Але видно що багато є бажаючих здатися "черговому пану".
Не думаю, що ми з Вами повноцінні учасники процесу. Зверніть увагу на приведену цитату: "Уся історія – ряд, безупинний, безперервний ряд повстань, війн, пожарищ, голоду, набігів, військових переворотів, інтриґ, сварок, підкопування... Паршиві шанолюбці, національне сміття, паразити й злодії продають на всі боки: хто більше дасть. Нащадки прадідів поганих повторяють погані діла дідів-поганців". Хіба це не про сьогодні?
Ще раз ,-як держава існуємо з 1991,а істеричні оцінки невдахи -соціаліста просто характеризують його як політичного діяча.Про кого він пише,про себе?Я в жодному разі не прихильник теперішніх владців,але держава існує,може навіть всупереч їм.
Тогда - повеселее.... Каждая строка - о нас... Так и будем вспоминать свое имя... Так и будем воевать со своими... Так и будем все валить на евреев... И страной руководить, не умея... Так и будем потреблять политуру... Будем вскоре уважать пулю дуру... И смотреть во все глаза, и не видеть, И за это целый мир ненавидеть... Машина Времени
Ну якже про нас,про "ніх" Це їхній заслужений акин ,та і з політурою у нас якось не дуже дружать,роботящий нарід,-"женуть". Оце,точно не про нас.
Я ні яким чином не захищаю окупаційну польську владу на ЗУ, але мушу захисників союзу повідомити, що слово "заслаб" означає "захворів", а не вмер від голоду... і людину забрали в лікарню, а не скинули в спільну могилу на околиці села.
По теме: украинский - это язык. Ещё вопрос (не знаю по теме он или близок): когда я жил в Татарстане, все дети-татары говорили и на русском, и на татарском как на родных. Т.е. у детей часто даже не было акцента, который был у их родителей. У меня вопрос: западные украинцы, которые выросли в 80-е годы в СССР, владеют обоими языками одинаково или нет? (Акцент не учитывается).
Да, мы с вами погодки, получается, что ранне детство у нас прошло в одной и той же стране (родные языки усваиваются в период до 5 лет).
У російській маю дуже сильний акцент, соромно говорити. І слів вічно бракує. Читати можу вільно, але в жодному разі не наукову літературу. Пишу з помилками, бо російську мала в школі лише 1 семестр в другому класі, а потім відмінили. Без акценту говорю українською та польською.