Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я ж пропонував Вам хусточку..?

Читайте джерела, Рибко! а через кілька років читання - пробуйте формулювати висновки. :crazy:

• Подобається Подобається x 2
  2. Могу вам предложить туалетную бумагу. Разговор окончен.

3. levandivka

Нарешті! :yahoo:

• Подобається Подобається x 3
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну вот и Вы узнали, что есть вещи, на которые уважаемые галичане смотрят "широко закрытыми глазами".... :)
    Чехам и словакам, например, под Габсбургами было нестерпимо плохо - а в Галиции, как видите - был "рай земной"... Поляки - оказывается - ночей не спали, только и думали - как развить все украинское в Галиции... Не понятно, отчего столько крови пролили... Гитлеровцев встречали хлебом-солью, благодарили бесноватого за взятие Киева... :crazy:
    Ругать этих "священных коров" - нельзя. :preved:
    Это - не завоеватели - это - освободители. :haha:

5. levandivka

Думаєте, "урок засвоєно"?

6. levandivka

Я б порівняв то з дощем: дощ - то зле?

7. Чупага

Чупага Well-Known Member

Не розумієте ви галицької історії ,посилення української (Руської) партії послаблює польську.Руминізація послаблює мадярськi вплив Австрійська монархія на цьому грала. Хорвати, Серби ,Cловенці лепшь нiж югослави для культури і Австріі. Для політики вийшло що гірше.Це iнша справа.Тему заполитизировали.:sad:

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповім цитатою...
    ОУН-УПА Історія

9. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

От знову,чудовий приклад,на форумі нам ділити немає чого,представлені тут галичани не захищають поляків і австрійців ПОВІРТЕ,просто ми маємо більш точну інформацію про перебіг історичних подій,від своїх предків.
    Більшість українців,що знайомі з Галичиною по совітський та й по теперішніх прокомуністичних,проросійських підручниках нажаль чомусь не хочуть (навіть на форумі) прислухатися до іншої оцінки.Теперішні галичани не є німецькими і польськими шпигунами,а є патріотами України(всієї) і не зацікавлені у перекручуванні історичних фактів.Спробуйте саме так глянути на галичан що відстоюють свою точку зору
    А от чому так мало фахових,об"єктивних досліджень українського питання в австро-угорщині українською мовою пояснюється дуже просто-20 років тому в таких публікаціях мало хто був зацікавлений.

То хай би воно було чимось обгрунтовано.А не просто "нє вєрю"

10. А линк вы смотрели?

11. Дальневосточник

Господа, дело не в "нежелании прислушиваться" - или в непонимании... На дворе - 2009 год, и глядя на прошлое отсюда - нет нужды представлять все черно-белым.
    Для тех, кто из сахара? :)

• Подобається Подобається x 1
  12. levandivka

Нє-нє!:agree:
    "Разговор окончен." - значить закончєн!

13. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Це Ви про що?

14. Дальневосточник

Це я про то:
    — Wenn man aus drei Minuten weg, da hort man nichts anderes als: "По-цешски, цехи" [Стоит уйти на три минуты, как только и слышно: "По-чешски, чехи" (нем.)].
    Я.Гашек

:good:

15. Un.Known

А, ну так... Як я не здогадалась...

У Вас всі асоціації панування габсбурзької династії пов"язані з цією книгою?

Останнє редагування: 22 лют 2009
  16. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

А що вам заважає роздобути більш професійної йнформації по цій проблємі?

17. Un.Known

4 франц-йосип

Я не думаю, що щось заважає. Тут аналогія проста:"В Росії - Романови, в Європі - Габсбурги".

Плюс пригоди Швейка (котрого сам Гашек намалював напівпридурком) і картина готова - "чехам було погано".

4 Дальневосточник

А як на рахунок Чеського національного відродження?

А Добровскі? Юнґман? Палацкі? Шафарик?

Індустріалізація, розвиток медицини, культури?

І то все за правління монархії.

18. Дальневосточник

Как все предсказуемо....Во всем виноваты - москали? :give_rose:
    И под это дело докажем что угодно?
    На лице дона Рэбы появилась приторность.
    - Мой дорогой дон Румата, - сказал он. - Простите, пока я буду
    называть вас этим именем. Так вот, обыкновенно я никогда ничего не доказываю. Доказывают там, в Веселой Башне. Для этого я содержу опытных, хорошо оплачиваемых специалистов, которые с помощью мясокрутки святого Мики, поножей господа бога, перчаток великомученицы Паты или, скажем, сиденья... э-э-э... виноват, кресла Тоца-воителя могут доказать все, что угодно. Что бог есть и бога нет. Что люди ходят на руках и люди ходят на боках. Вы понимаете меня? Вам, может быть, неизвестно, но существует целая наука о добывании доказательств. Посудите сами: зачем мне доказывать то, что я и сам знаю?
    (бр. Стругацкие)

Соответственно - можно привести массу доказательств, но так и не понять - почему пепел Клааса стучал в сердце Тиля...
    Чтобы понять, как жили люди и чего они хотели - понять дух того времени - достаточно прочитать Шарля де Костера. Как достаточно прочитать Похождения бравого солдата - и проникнуться жизнью чехов начала века. Я - не скажу лучше Гашека:
    Употребляя первые попавшиеся выражения, он, сам того не зная, просто и честно выразил протест чеха против всякого рода низкопоклонства. Неуважение к императору и к приличным выражениям было у него в крови.

19. Чупага

Чупага Well-Known Member

Разве можно не любить Гашека и Швейка?
    Дальневосточник, можно сделать какие то выводы о культурной политике России,Аргентины или Канады . Где легче было сохранить украинство в Сибири, Казахстане может Илинойсе?Практика показывает что в Илинойсе , наверное на это есть много причин.Из Сибири бывшие украинцы чаще вовращаются на землю батькив москалями чем из Канады канадцами.
    В Старой Австрии нац гнету подвергали евреев и цыган не украинцев.
    Яносик не погиб за независимую Чехословакию.Опришки не воевали за Украину и батяри за Венгрию..

20. Un.Known

Це Ви - мені?

Тоді дозвольте запитатись - у чому "всьому"? Ми хіба вину тут чиюсь з"ясовували?

Щодо Швейка.

Не обмежуйте себе. В чеській літературі дуже багато направду прекрасних творів і авторів, крім Гашка. Почитайте, наприклад, Ербена.

І не забувайте, що Швейк - сатира, гротеск. Не подавайте як приклад слова шинкаря Палівца, бо тоді можна думати, що всі чехи - такі самі напівпридурки як солдат Швейк.

Ше раз повторюю - не асоціюйте правління монархії з однією книгою.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)