Да їх в селах не було українці на Галичині з міст взялися і селянам пояснили що вони українці .Були ще котри з Росії але цих мало. Степанічу ,мене це хтось з російських авторів "впарив" мене там не було, не можу знати.
А до чого ненависть? Батько мій родом з с.Кавсько Дрогобицького повіту, мати з с.Лугіни Житомирської обл. Щось не зрозумів...
" ЗАВОЄВАТЄЛЬ"- мені здається не зовсім коректний термін для нашого випадку,що на сході,що на заході,радше це розподіл на сфери впливу з подальшим недотриманням умов укладених угод(особливо з Росією) В Австро-угорський імперії ситуація зовсім інакша. Австрійська конституція дала українцям не лише шанс усвідомити себе окремим народом, але й можливість депутатам представляти в австрійському парламенті права і свободи українського народу. Власне тут і відбулася самоідентифікація українців (из домов в городах-никто не вигонял) Іміграція в Канаду Аргентину-це питання з галузі економіки,а не геноцид українців,як це подавалося совіцькими "дослідниками" можна переглянути http://www.oeug-wien.org/uwu.html Але німецькою та англійською-інформації більше(певно німцям більше то треба)
Добре, процитую боян: Як романтично пахне КОВБАСА і ПОМІДОРИ густо зашарілись, і в пляшці, чиста ,мов роса, ГОРІЛОЧКА домашня зачаїлась! і ніжно САЛО зваблює кільцем, і ХЛІБ наставив загорілу спину, якщо ти млієш, коли бачиш це, ЧОМУ Ж ТИ ТАК НЕ ЛЮБИШ УКРАЇНУ?
У нас майже все молоде покоління змішаного польсько-українського походження (українські поляки), багато.
Рибко, я не жила в році 1900. Я звертаю Вашу увагу, що він там таки був, той процент. Тобто статистика необ"ктивна. (Певне, організаторам перепису в голову не приходило, що ми з Вами будемо мати дискусію через цю неточність). Але мої предки-українці товаришували з німецькою родиною Майнстрінґів, і знайомі були саме з костела. А їхні нащадки, що мешкають зараз в Німеччині, і там відвідують римо-католицький костел.
Рибко! Не Вам про нормальність писати... Римо-католиків 49.4%! Про не надто коректне трактування, которих писала Un.Known А ще чверть (26.5% ) - жиди.
Звичайно! І навіть бути осмисленим - не мусить. Навіщо ж думати про те, скільки часу український Львів був під пануванням Польщі? зовсім не обов'язково..? правда?
Вы хотите сказать, что украинцы добровольно отдали свой город полякам? И ещё говорите, что они не были завоевателями?