Тобто в СРСР було інакше? ) Кожен раз, коли людині не вистачає аргументів вона або каже "П... н.. х.." або обвинувачує у провокації.
А може щоб ви розслабилися та вважали хибний шлях вірним Ви подивіться як на це східно-українське населення. Це привід для них кричати, що Значить правду кажуть по ОРТ, раз бандерівці забороняють... А вижити з ринку за допомогою конкуренції - це більш важка задача, але ж.... найбільш ефективна Краще діяти треба в інформаційній війні, раз прогавили її початок
Не можу промовчати... Серце крається, коли чую у рідному Львові російську мову, а це трапляється все частіше і частіше!!! Найобразливіше те, що люди, які відмовляються спілкуватись українською мовою і вимагають до них звертатись російською, не усвідомлюють, що живуть в країні, де існує державна мова - українська - прекрасна, мелодійна, милозвучна, чарівна і рідна!!! Не можу поважати таку людину, не можу переступити через себе, не вартують вони того, щоб називатись УКРАЇНЦЯМИ!
Да, действительно - ужас.... Но - не переживайте...Все - течет - все меняется...Еще каких-то 70 с небольшим лет тому - это был польский город...И вот теперь - почти нельзя услышать польскую речь...
Я - УКРАЇНКА! Я дуже люблю Україну, обожнюю українську мову, захоплююся українськими традиціями... Я народилась тут, виросла, вивчилась, працюю... Батьківщину не обирають і я дуже рада, що живу саме на Україні!!! В якому б куточку України я не була, хочеться бачити щасливі обличчя задоволених від життя людей, задоволених від життя на просторах України, але ще більше хочеться, аби ці люди розмовляли українською мовою, щоб вони її розуміли, поважали і вивчали... Особисто я не можу вичавити зі себе російського слова, якщо на теренах неньки України до мене російською звертається т.з. "українець"! І серце крається, коли ти такому "українцю" відповідаєш українською мовою, а він у відповідь каже, що не розуміє...ГАНЬБА!
ksenechka, Ви львів’янка, Ви все свое життя розмовляєте українською мовою, вона ввійшла у вашу душу з молоком матері, Ви сказали свої перші слова українською мовою. А на сході України панувала російська мова. І її дитина чула з першого дня свого життя. І у батьків не було вибору - майже всі (а у містах - всі) школи були російські. Це теж треба розуміти, враховувати. Мову зробили розмінною картою наші політики. І ми, громадяни України, дуже часто підпадаємо під вплив "вождів". А ми повинні бути мудрішими. В невеличкому місті Донеччини діти російськомовних батьків ідуть до українських класів. І поступово українська мова стає для них рідною. І вони пишуть такі вірші: Мова – духовна могутність народу Ми маємо щастя рости в Україні - Чудовій, великій, розкішній країні. Народ має досвід, культуру і мову І чемно вклоняється рідному слову. Бо слово вкраїнське - коштовність духовна, Без нього нація наша безмовна. Воно оповите любов’ю народу, Воно є основою нашого роду. А рід наш прадавній, історія сива. В народу є мудрість і мова красива. Співуча, чудова, багата й іскриста, Гнучка і дзвінка, милозвучна й барвиста. Вона неповторна, вона незалежна, До неї любов наша щира й безмежна. Бо мова - духовна могутність народу. Збагачуймо ж скарб українського роду! Єлізавета Волобуєва, 8 кл., Донецька обл. Ця дівчинка розмовляє російською мовою... А колектив міської російськомовної газети, члени якого теж спілкуються російською мовою, друкує такі твори дітей у рубриці "Ми - українці" (цей вірш надруковано у сьогоднішньому номері). І це робить для розвитку української мови, для її поширення і толерантного сприйняття значно більше, ніж гнівні репліки, небажання зрозуміти проблеми і історичні реалії східного регіону. І ці люди ?
А как будем определяться? Станем на улице - и будем слушать? Я имел ввиду, когда писал, что в 1931 г. у более чем 60% НАСЕЛЕНИЯ Львова ( а не приезжих туристов) - родным языком был польский. А украинский - менее чем у 8%.... так что все течет, все меняется....
С чого б? Можна. Хоч СРСР зробив все, щоб того не було. І українців там було не 8%, а більше. Не всі ті, хто писався "поляком", говорив на польскої вдома. Дідо мій був православним, його брат рідний перейшов до католиків, бо у Львові хтів відкрити свій гандль, і був "поляком".
Я - в отличие от многих тут пишущих - "никогда не говорил - никогда" Соответственно, предлагаю и другим ТАК поступать.... Не забудем об этом, когда тут станут приводить "данные" о переписи 2001 года - сколько украинцев\не украинцев на, скажем, Луганщине!
Не плачь...еще один остался шанс у нас с тобой... что б помирится...и "хлеснуть" стакан-другой... Что бы никто не мог сказать что ты кацап а я хохол... А кто б сказал...то получил от нас двоих... по наглой морде...можно и под дых... Лучше смеяться чем оскалом всех пугать.. Лучше обняться, чем бока друг другу мять... Сорри, я не Пушкин...