Та никто никому ничего не забороняет. Но если по вашему, то почему одни должны смотреть телевизор на удобном для них языке, а другие покупать диски Не демократично. Из за границы легче рассуждать о проблемах Украины, не чувствуя их непосредственно на себе.
Я думаю на сході необхідно щоб були фільми і з українським дубляжем і російським(один і той же фільм) і показувать майже одночасно,але квиток на україномовну версію має коштувати дешевше.
ага геть з Харківшини - колисанки української нації... (Ырония) уважаю такие мнения - не нравится - вали, ***аать что от пославшего до тебя 400 км. и на своей земле твои предки уже несколько поколений живут, не хочеш жить как скажут - вали!!! круто! как в 33-м ....
Любая ...ация, производящаяся насильно, без учета мнения людей - есть НАСИЛИЕ. Напомню уважаемым панам, что существует местное самоуправление - и только оно, а не "засланые казачки" в министерстве образования - должны решать, на каком языке учиться детям. Кстати, напомню - об этом специально указано в столь не любимой многими Хартии. И еще напомню - при совдепии русский язык и литературу учили ровно в том же объеме, что и украинский язык и литературу. Видимо - это пример "гноблення" - и сейчас русский язык не изучают вообще, а литературу - на равне с гамериканской...Готовят полчища эмигрантов - дешевой рабочей силы для гамерики? Несомненно. Только вот в новостях показали - очень по теме - львовянина. Выкинули с работы - так он на хорошем украинском языке сказал - поеду в Россию, там хоть работа есть...Что-то в вожделенную гамерику или канадщину - не едет...
Оце "не демократично" смішить. Ви точно без поняття про демократію. Телебачення має бути переважно українською. Хочете дивитися іншими мовами - купуєте сателітарку. Тут на телебаченні є один канал, що показує програми різних національностей, але не постійно, а у відповідний час. Усе телебачення є англійською, англійською із французькими субтитрами, або ж французькою. А в Україні навчилися одного мудрого слова і викрикують його на кожному розі при потребі чи без потреби. А це взагалі називається відсутність аргументів. Дешево й примітивно.
А что в вашем понятии демократия. Только международно принятая демократия, а не специфическая американская (бушевская). Если я могу себе ее позволить, вы как жительница Канады, можете ее себе позволить, почему вы думаете, что большинство жителей востока Украины может купить себе тарелку? Вы имеете ввиду канал Ethno. Мне он совсем не интересен, я не культуролог, не историк и т.п. Чесно говоря не представляю как можна это смотреть. Это не отсутствие аргументации, это констатация факта на основе общей картины высказываний представителей эмиграции. Если вас это обижает, извините. Но смотря на это объективно, разве это не правда? Аргументируйте, пожалуйста.
Ага та дивіться російськи канали, які ведуть агресивну інформаційну війну проти УКраїни Яка дурість Не можна у часи становлення нашої держави, коли проти нас ведеться така оскаженіла інформаційна війна цією дурістю послаблювати Україну, допомагати Кремлю Та ні... Просто ну не можна реально уявити картину того , що тут є, переуваючі за океаном
Я не можу собі дозволити. Телевізора в мене теж немає. Бо я не маю зайвих грошей на кабельне. Та і часу зайвого на телевізор я теж не маю. Ті, хто тут хочуть дивитися російськомовні канали, купують сателітку. Але є ще й регіональний канал, про який я вже написала. Там щовихідних можна довідатися всі новини з Росії російською мовою. Крім того, навіть якась культурна програма є. Головне знати години й не пропустити. І ніяке Етно я на увазі не маю. Просто кожна народність має свої програми о відповідній годині. На радіо те саме. А чим вони наповнюють ефір, то вже їхня справа. Щодо мови українського ТБ, то має бути 80% україномовного ефіру, а вже решту най собі казяться, як хочуть. Ні, неправда. У глобальних питаннях, кожен українець має право на власну думку, де би він не знаходився. І якщо ви комусь тицяєте пальцем на те, що він не в Україні, то це ваша заздрість, а не вміння оцінити ситуацію. Зі сторони іноді краще видно, погодьтеся. А той, хто вариться у чомусь безперервно, автоматично втрачає об'єктивність. Треба відійти, зробити перерву, а тоді знову подивитися на ситуацію "свіжим" оком. Смішно, але най вам буде. Вже не раз чула цей аргумент. Це не аргумент. Це таки його відсутність. І можливо, заздрість. Невже лише українські аналітики говорять про ситуацію в Україні? Я розумію, що українці один із найбільш заполітизованих народів світу, але все одно, якщо в чомусь сидиш, думка зізовні необхідна. Я теж стикалася із тими, хто повчав. От лиш теми були інші й справді було нерозуміння. Інші речі. 3 роки тому я вважала так само, як і зараз, тому смішно, коли хтось отаке витикає. Цього взагалі не зрозуміла. Ви за перегляд російських каналів чи проти? І в чому дурість, якщо людина купує собі сателітарне й дивиться все, що лиш хоче?
Має право, звісно, але ж було б дурістю, з мого боку, з мого боку висловлювати поради канадцям - тому що я там на жила. Хоч там живуть мої друзі. Зі сторони видно, коли хоч маєш уявлення. А коли чисто теоретично. Може нам також зі сторони краще видно про Канаду чи США?
мені "подобається" коли на (мабуть) єдиному найбільшому дорослому українському форумі, що характерно -- ліберальному, люди говорять про "українізацію", "права русского насєлєнія", про "ненасіліє над язиком і традіциямі"... це піпєц. достатньо зайти на найбільші українські форуми (що характерно: російськомовні) і все стає на свої місця... українську мову називають тялячою, "язиком селюков", хто розмовляє українською -- автоматично стає "нациком", "бєндєравцом", "западєнцем"... будь-яка мова про українське -- висміюється; і починаються псевдоінтелігентські розмови про "польскій діалєкт, ета нє украінскій, украінскій -- ета язик шевчєнка"... так от, добродії, ніякої "українізації" в природі не існує! існує ненависть невеликої кількості кацапні, яке у своїй мові використовує кілька сотень російських слів, бо словниковий запас бідний, і ця кацапня робе все можливе, щоб з України ніц не лишилося, бо все українське для цієї кацапні -- чуже, вороже, незалежне, свободне і волелюбне. тому ця кацапня і буде підігріватися москвою, політиканами, які в мутній воді рибу ловлять, і різного роду засланими у свій час козачками: комуністами, вітренківцями, рускімі блоками... доки росіяни, російськомовні українці, недалекі українці-гречкосії будуть слухати цю кацапню -- доти у нас у всіх і будуть проблеми...
А ви канадійка? Я вважаю, що поки я маю право голосувати, я маю право на власну думку, щодо речей в Україні. Називати це вказуванням, як кому жити, смішно. Я ж не кажу, от ви, пенелопо, дивіться те й те, а ще хтось - оте. Ні, я загально кажу. До чого тут вказівки, як кому жити? Ну, я про США взагалі без поняття. А Канадою я мало цікавлюся. Коли до мене підходять із питаннями щодо виборів чи ще чогось, я відразу кажу, що не є громадянкою Канади, тому не маю чим з ними поділитися. Мені Україну однозначно краще видно. І даремно ви вважаєте, що ви маєте право комусь тицяти, що він має право, а що ні.
А чому така антіукраїнська істерія - не думали про це? Тому що більш населення дивиться російське телебачення через те, що не має державного українського каналу російською мовою. Газет - скільки завгодно, книг - скільки завгодно. Але ж наші пересічні жителі УКраїни газети майже не читають. Я майже не дивлюсь телебачення - але ж знаєте яка агресивна зараз антіукраїнська провокація, а наш бездарний президент дпомоагючи їм. Спочатку не зміг грамотно пояснити про голодомор - його поклала на обидві лопатки російська пропагандистська машина.А він у бірюльки грається. Думає, що саме минеться В інтеренеті сидить багато провокаторів, які провокують такі настрої. Проти України ведеться масована інформаційна війна - а що робить Україна - підігрує, бо відповідає примитивним навалом - і програє
Взагалі то я казала, що Ви маєте право. Але ж я також маю право не сприймати це. Дійсно мені не зрозуміло, що Ви робите в Канаді? Якщо просто поїхали по роботі це одне. Але ж якщо імігрували. Ви ж покинули країну. Якщо Ви її настільки любите, чому не допомагаєте її розбудовувати, а до нас маєте претензії: що Треба, а що ні. Якщо ви тут не будете ніколи жити, то чому кажете, що нам треба , чи не треба Ви, маєте право, але логики я просто не бачу в цьому. Зі сторони відніше. якщо Ви є стороннім спостерічачем НАВКОЛО суб'єкту спостерігання. Але ж ВИ дуже далеко. Зустрічала ще одного українського канадця він також завжди наполягав, що зі сторони відніше.
Запретить ИНТЕРНЕТ,отключить всем жителям Украины выход телефонной линии на Россию! Отключить роуминг на Россию!Не продавать билеты на поезда и самолеты в Россию!!! Закрыть границу на замок!!! Пупере?Простите великодушно....а как ето совместить "на больших форумах" (кстатити мона примерчики?) и всего лишь "не большое количество"? Не могли бы Вы сударыня пояснить..а хто покупает эти книжки?Щас же вроде есть рынок....
Ой, я вже зовсім усім набридну своїми розповідями. Я тут на робочій візі виключно тому, що чоловік на студентській. Тут ми не осідаємо, живемо майже весь час на валізках. Купу речей не купуємо лише тому, що тут не лишаємося. Так що я тут тому, що залежно від того, що робить чоловік і куди його посилають. Живемо ми українськими проблемами. Завжди дивимося новини українські, львівські та інтерівські "подробиці". Статус у нас тут тимчасовий, такий, як у туристів практично. У Канаді я лише 3 роки. Адаптуватися досі не встигла. Зрештою, не бачу потреби. Паспорт у мене український. Я не вказую безпосередньо вам. Живіть собі, як знаєте. Я говорю про те, які рішення державні поділяю, а які ні. І в принципі, що поділяю, а що ні.
В Книгах о новостях нет вообще-то. А я говорила об информацинной войне в СМИ. ПРоукраинские (про - государство Украина) книги на русском языке не издают. А надо бы. Глупость какая. Вы намеренно что-то или кого-то провоцируете. Но я ка краз против такой тупости выступаю. Информационную войну нельзя выиграть запретами. Мозги надо включать. Россия делает это весьма тонко и агрессивно. В лучших традициях советской пропаганды На это надо реагировать адекватными методами, а не запретами, и лобовой атакой. Тут речь не идет о том, что типа нарушаются, н нарушаются права - речь идет об обыкновенном прагматическом подходе. Как эффективно противостоять этой информационной войне