Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Где прочитали?

2. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

"...Постановлением XXIV съезда Коммунистической партии Советского Союза 1971 г. советский народ был провозглашен результатом прочного социально-политического и идейного единства всех классов и слоев, наций и народностей, заселяющих территорию СССР. Их общим языком — языком советского народа — был признан русский язык, что являлось выражением «той роли, которую играет русский народ в братской семье народов СССР..."

Полковник! Учите историю! Мы же одну школу проходили! Правда выводы разные сделали...;)

3. Полковник

Полковник миється в бані

Что?
    Врали?
    А если бы (да кабы) УКРАИНСКИЙ язык признали ОБЩИМ?
    Вопросов бы у Вас не было БЫ?

4. рівнянин

И чеченцы тоже...

Согласен! Они ШОВИНИСТЫ!

См. пункт 1

Просто засилье украинского языка и школ. А где же помощь государства в развитии украинского языка в России? Аль опять "Россию-матушку не трожь"?

• Подобається Подобається x 2
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Тоже.
    Конечно.

6. рівнянин

Вообще я написал о "советском народе".... и руссификации сплошь и вся...

Полковник! Вы не дали ответ!

Останнє редагування модератором: 27 лис 2008
  7. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Я помогу Полковнику!!Мона?;)

8. Марусино

Марусино Well-Known Member

так дуже ж легко щось там викрикувати та до чогось закликати, коли ти за кордоном, не тут. Коли не кожний день проживаєш в Україні, коли все це бачиш, коли тут працюєш, спілкуєшся... Тому я не дуже люблю оці всі організейшн типу "Конгрес українських націоналістів", чи як воно там зветься... або типу "Організація українців за кордоном"..

для нас це, нажаль, буде театр абсурда. Ще раз повторюю, дуже прикро, що так.

• Подобається Подобається x 3
  9. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Радикалы типа Lord_Faust_UNK, только доказывают вред национализма. Дети украинцев должны знать язык своих родителей.

10. рівнянин

Не є проблема!
    Я не буду перераховувати школи та інші навчальні заклади УКРАЇНИ де ВИКЛАДАННЯ ПРОВОДИТЬСЯ НА РОСІЙСЬКІЙ МОВІ. Вам це не зрозуміти. Той список, що ви привели, це СОВКОВА ВІДПИСКА. Я сам вивчаю в недільній школі історію розвитку мови народу майя в докембрійський період на територіі сучасного Пакистану! А при чому тут ДЕРЖАВА?

11. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Кто предоставляет помещения?Кто оплачивает учителей?Кто оплачивает коммунальные услуги?Кто предоставляет учебный материал?
    П.С.Воскресная школа тоже есть школа наряду с общеобразовательной,на которой изучаются остальные предметы.А в воскресной школе только украинский язык!Что тут не понятного?

• Подобається Подобається x 1
  12. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я говорив про Севастополь, тобто можна йти за вашою аналогією :).

13. premium

premium Well-Known Member

Колоніальна сверблячка - це не сама російська мова, а нав'язування тої мови... ще треба, щоб припинилась русифікація :ireful1:

14. скрудж

скрудж Well-Known Member

Мені здається що ми постійно один одному щось нав"язуємо.Спочатку всіх насильно русифікували,а тепер з такою ж завзятістю українізують,при цьому як тоді так і нині ніхто думки народу не питає.Ось живуть на сході десятки мільйонів людей які не хочуть українізовуватися,але більшість з них голосували за незалежність,за цю державу,а тепер ця держава не хоче прислухатися до їх думки.

Я не проти українізації,але це настільки делікатна справа,що не можна робити хоч найменший тиск,а навпаки заохочувати і зацікавлювати. А казати ось ви такі сякі забули рідну мову,московські запроданці - тільки викликає у людей спротив.

Останнє редагування модератором: 30 лис 2008
  15. Romko

Romko Дуже важлива персона

От..дійсно.емоцій багато..але трохи втомлений,щоб писати сам..
    Поцитую...

ЧИ ПОТРІБНІ УКРАЇНЦЯМ ЕМОЦІЇ?

16. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

скрудж + 100
    Прав абсолютно.
    как жить, на каком языке говорить, должны решать люди живущие на этой земле, если харьковчанин хочет смотреть кино и новости на русском - ИМЕЕТ право!!! не вам ему указывать, и не ему вам

17. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

"вам" це кому?.. ;)

18. artobstrel

поклонникам насильственной языковой украинизации всего слышимого и печатываемого :)))

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

о, "наша пєсня хороша"... :)))
    я-от вважаю, що всюди є русифікація, а не українізація!..

20. artobstrel

ага тото во Львовских школах на русском языке принудительно обучение идет, ахтунг!!!

а де твій аватар? :)