Угу. А вообще скажу: Хватит этот вопрос поднимать. Це дурість. Невже не має більш важливіших питань, ніж друга державна... Це питання відволікає громадян України від важливіших питаннь Помните: Разделяй и властвуй! Це про нас. Це роблять навмисно, щоб легше було нами керувати.
Нав'язували нам багато років російську! І це ще м'яко кажучи...Щодо поваги... Потрібно поважати мову тієї країни, у якій живете!
ой, слухайте...хто вам що нав'язував...ви котрою розмовляєте? то що ж не так? потрібно поважати мову...всї її поважають, от тільки залиште право розмовляти так, як людина обрала і як була навчена, як в родині її завжди говорили. А ви собі розмовляйте - вам нїхто не боронить. пан Чупага то хтось нереальний
ніколи не чув цієї приказки українською, але я не мужу чути все, мабуть я помиляюся... якщо людині подобається перекручувати слова і змішувати з різних мов -- то хай собі бавиться; я його не читаю... доведеться вам, левандівко, його вичитувати...
Око за око? Зуб за зуб? Счиатете, что, мягко говоря, от навязывания украинского языка - его больше любить будут? Насильно мил не будешь - это совершенно верно. Вы это подтверждаете - навязывали русский язык - вызывало протест... Почему же теперь надо идти путем царя-батюшки с коммуняками? Простите, но у меня сложилось впечатление, что под уважением понимается, скажем - уважая даму я должен одеть платье...Я же считаю, что могу оказать знаки уважения даме не рядясь в юбку...
а буде тільки гірше. До ненавісті. Навіщо ж тоді це робити. незрозуміло... а я чула. і гадаю, хто так казав - просто переклав з російської, а що, коли треба такий вислів.
Ну Вам-то грех повторять большевистские сказки.... Ну тогда так - у Станислава Лема - в Звездных дневниках Йона Тихого - есть такой диалог: -Вы млекопитающий? -Да! -Тогда - счастливого млекопитания! (привожу по памяти) Подобное отношение к человеку (раз млекопитающий - то - млекопитайся!) - простительно для инопланетянина.Он - инопланетянин - может и не подозревать, что человек еще и мясо- и рыбо- и хлебо - и в конце-концов - салопитающий... Зато очень печально слышать от землянина - раз ты ТАКОЙ - говори на ТАКОМском языке....
А не так те, що виросла на російському телебаченні, що мова сильно забруднена русизмами, що коли вчилась ВУЗі, більшість книжок у бібліотеці були написані російською (це не обов'язково були російські автори), не так те, що не всі фільми і телепередачі на українському телебаченню можу подивитись українською! А те, що пишу і розмовляю українською, то це заслуга моїх прадідів, які полягли в нерівному бою на горі Макіївці, заслуга і інших родичів, які просто безслідно зникли у боях за цю мову, а також всіх тих замордованих і розстріляних українців, які не скорились і тримались до останнього, не зрадивши своїй Україні.
А мене в дитинстві "зомбували"..... Мені, немовляті, в супереч моєму бажанню, Неня співала українські колискові... українську всмоктував разом з молоком матері. Потім вчився в українській школі, Українському інституті інженерів водного господарства (УІІВГ). Звідки ще й російську і англійську знаю?
Это для примера. Но совсем не абсурд. Ну например, если вы захотите купить диск с французким фильмом на языке оригинала:smile:
Ні, Степанич, ця нація на протязі століть довела що вона ворог українського народу і так здається що в цієї нації головною метою було знищити український народ і його імя стерти з історії. А щодо мови... Мені здається, саме росіяни ворожо ставляться до української мови. Навіть забороняючи своїм дітям дома сказати хоч одне українське слово.
Ну, раз Вам ТАК здається, то нічого не вдієш. "Но тот же алкаш мне сказал после дельца, Что пьют они кровь христианских младенцев; И как-то в пивной мне ребята сказали, Что очень давно они бога распяли!" В. Высоцкий