О, любознательный софорумник, отличий очень много. Но, чтобы понятно стало ИМЕННО Вам - начнём с животного мира. В Австралии есть кенгуру - в России нет. В Австралии есть утконосы - в России нет.... В следующих своих постах я продолжу открывать вам удивительные странички различий между континентами Планеты Земля, о, любознательнейший из любознательнейших софорумник...
Коренніые народы России. http://nurali.newmail.ru/ Дальнівосточнік за вашими порадами Росія перетвориться на Папуа Нова Гвінея. http://www.regions.ru/news/377912/ http://www.indigenous.ru/modules.php?name=News&file=article&sid=907 http://www.indigenous.ru/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=2
знаєте...кінець буде, коли одні люди в своїй країні будуть весь час казати іншим, що їх мова - то "колоніальна сверблячка".. Гідність майте. Розмовляєте собі українською - розмовляйте, що вам терпець уриваєься? державна - українська, ваша рідна - українська, хочете - читаєте, хочете - стрічки дивіться, що завгодно - чого ще? не розумію.
Тільки референдум може розв"язати мовне питання.Бо нині політики такого накрутили що нічого не розбереш. Не обов"язково вводити другу державну-можна обійтися регіональною.Наприклад якщо більшість певного регіону хочуть мати ще одну мову(не обов"зково російську-польську,русинську,угорську)то нехай мають.
хіба ж не нам із вами, мешканцям східних областей, найліпше зрозуміло, що ніяких «двох мов» на рівні реґійонів просто не буде, поки вкраїнська лишатиметься в пригніченому соціальному стані. якщо нині й так російська домуніє в усіх сферах життя, для чого нам добивати себе остаточно? мазохізм?
Нічого не добивати,а просто поставити все на свої місця.Он євреї і на чужині зберігають свою мову ,а як нам своя не потрібна то нашо її берегти-дай Бог в Галичині аби збереглася,а на Сході-марна справа.На розвиток мови потрібні бабки,а наші "патріоти" що при владі і при бабках купують круті тачки,заводи і параходи і шукають лохів таких як ми щоб власними силами все робили.До речі,земляче,а кільком людям на Сході та мова потрібна? Я думаю і 10% не буде.
Странно - при такой уверенности - и отказываются спросить мнения народа...заодно - и прекратить манипуляции....Хотя, как я считаю, именно потому, что представляют ответ - и не хотят референдума...Нельзя задавать вопрос, если потом не будешь знать, что делать с ответом...Ведь если так уверены, что большинство скажет нет - почему же не проводят? Видимо, ответ не нравиться...:smile: Смотри-ка, 300 лет царизм душил-душил...70 лет союз давил-давил...И - все напрасно...А тут - 17 лет независимости - и того и гляди украинский язык умрет... Как там у Станиславского? "Не верю!"...
Ну не розумію!!! Ви хочете "добити остаточно" російську??? І щиро вважаєте, що бувші російськомовні будуть розвивати ВАШУ українську мову??? Даруйте, але це маразм!
у нас на Луганщині, інших місцевостях південної та східної України, у Криму, не кажучи вже про українські землі піді владою Росії. починаючи з того, що люди соромляться розмовляти рідною мовою. усе це - суспільний стан українців. проведення такого референдуму перш за все нагнітатиме протистояння в суспільстві. невже ви гадаєте, що та, менша, половина може бути задоволена рішенням більшості? хіба ж це саме те, що потрібно державі в цей нелегкий час економічної кризи ми ж із вами луганці, ніби не знаємо, скільки людей розмовля по-вкраїнському в нашому місті, де половина людей за походженням - точно українці. радше хотілось би, щоби кожен шанував перш за все свою рідну мову, українець - українську, росіянин - російську, поляк - польську. вибачайте за друкарських чортиків. часом просто не перечитую написане тож буду уважнішим
сколько же еще любителей "помыть сапоги в Индийском океане"? :smile: Чудесно! И Вы считаете, что большинство должно терпеливо переносить "художества" меньшинства? На том простом основании, что "не время"? Давайте и будем уважать, а не пытаться навязать.Неужели не видно разницы между этими понятиями?
Я Вам казав вже, що Вас поважаю як патріота-оптиміста, чи нє ... Бо вже забув ... Юначе (перепрошую за вульгарність звертання), докопуватися до граматики дописів співбесідника - моветон.