Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Городецький

Городецький Well-Known Member

Прикладів нема, все ясно.

У нас, з Ваших слів, це робиться з явних амбітних причин - стенограма, там, публікація в пресі ВР, складання проектів Законів - звісно це чистий апломб.
    Знаємо, проходили: "Вы нас понимаете когда мы говорим по-русски, и мы вас понимаем, когда вы говорите по-русски. Так к чему выкобеливаться?"

Яка нісенітниця!!! Вимагати від Закону відповідати вимогам кожної людини - то вже занадто.

Перепрошую Пане звідти, Вам не набридло? Спочатку вигадувати якісь проблеми, потім наводити надсумнівні приклади, та ще й мати нахабство тицяти нас в них носом?

2. kwl

kwl миється в бані

Не совсем так: мы вас понимаем, когда вы говорите по-украински. В этом все дело: нет никаких практических причин для ограничения двуязычия. На Украине для этого идеальная ситуация - практически все понимают другой язык. А говорить, понятное дело, удобнее на своем. Так в чем же дело?

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Франце-Йосипе,
    я тут з осені 2004.
    Півтора роки модерував, кого тут тільки не зустрічав (і з ким тільки не боровся) - і ФСБ, і російські "медійники", і "стратегічні дослідники", і ЧФ РФ.
    Втомився бути "гостинним" і "толерантним". :)

Пишу "Київ", щоби мене не вважали галичанином, тому іноді дозволяю собі прямолінійні вислови (за що галичани іноді дякують в ПП). :)

• Подобається Подобається x 4
  4. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Вот когда ВСЕ и вправду заговорят на двух языках, тогда можна будет и задуматься о официализации двуязычия.
    А пока у меня такое впечатление, что украиноязычные свободно владеют двумя языками, чего не скажешь о русскоговорящих, часто даже непонимающих, о чём речь идёт, прося повторить на русском. И это живя всю жизнь на Украине.
    И далее. Дети теперь не обязаны учить русский, так они им и не будут владеть. Так на каком языке будущее поколение будет общаться между собой. Предлагаю - английский. А - вы?

• Подобається Подобається x 2
  5. Городецький

За себе говоріть, Ви тут не вповноважений представник.

На запит "не понимаю по-хохляцки" Гуугль видає 19000 з копійками посилань тільки по блогах. Так що, Ви там спочатку досягніть внутрішнього порозуміння, потім ласкаво просимо сюди, лекції читати.

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Результаты 1 - 10 из примерно 64 300 для не розумiю росiйську. (0,05 секунд) :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Городецький

Пошукайте "не розумію кацапської" ;)

А шо нерозуміння є - то да-а-а-а ... куди й'бо діватися, ну не всі ж поліглоти :)

8. kwl

kwl миється в бані

Лично я не возражаю против английского - я проф. переводчик данного языка.:smile:
    Говоря серьезно, будущие поколения решат свои проблемы сами. Нам же желательно решить свои сейчас, а не оставлять их в наследство потомкам. Тем более, что проблема решается простым росчерком пера и не требует ни копейки денег. Зачем же откладывать на потом?

9. Городецький

Це Ви про сувору заборону російської в Україні? Ні, такого ніколи не буде!!!

10. kwl

kwl миється в бані

Интересно было бы узнать почему? Ведь если русский представляет опасность для страны, как утверждают некоторые на Украине, почему бы действительно не запретить?

11. Городецький

Как утверждают некоторые в России, некоторые в Украине утверждают, что ...
    Це називається ОБС (одна бабка сказала) ...

12. Boris_Kiev

Kwl,
    якби Ви жили в країні з високим рівнем демократії або з давніми культурними традиціями, тоді можна було би зрозуміти Ваш менторський тон та інше.
    А так - ще раз наполегливо раджу: займайтесь своїми внутрішними проблемами. Нам з вами не по дорозі.

Якщо цікавість не дає спокою - читайте давні та архівні гілки. Там по 5 разів все це вже обговорювалося.

Останнє редагування: 5 лис 2008
  13. kwl

kwl миється в бані

Как жителю тоталитарной России мне как раз хотелось бы приобщиться к европейской культуре, которой Львов давно известен. Заодно и украинский бесплатно подучить. Не гоните сироту...

Что ж, это понятно: мы все вышли из "країни рад"...

14. Boris_Kiev

Був тут такий москвич Н (він же на інших форумах К).
    Всюди співав пісеньку "Нашел в себе украинские корни, хочу выучить язык и историю, не гоните".
    А потім... порадили йому писати про футбол та автомобілі.

(після того, як йому назвали фізичну адресу виділенки в Москві, внутрішні адреси компів в його мережі, назви сусідніх офісів та повну статистику відвідування сайтів з тієї адреси).
    Завдання начальства він провалив і його перекинули на іншу ділянку.

Це Ваша справа визначати, звідки вийшли Ви.
    Боря Моїсєєв, пардон, любить говорити з гордістю, що він народився у тюрмі.

Тут досить гілок, щоби тренуватися в українській мові.
    А підливати солярку в гарячі гілки не раджу.
    У мене все.

Останнє редагування: 5 лис 2008
    • Подобається Подобається x 3
  15. Городецький

Якщо Ви вирішили мати мовну практику полемізуючи, то явно обрали невдалу для Вас тему, або обрали неправильну тактику. Не буду пояснювати наскільки близько в наших очах до об'єтивності лежить Ваш погляд звідти ... Тому, хочте вчити мову, хочте захищати російськомовних в Україні - прошу (власне я) робіть то не з переляку від репортажів ОРТ.

Борисе, як би то не сталося, що через одного киянина і одного дніпровця, комусь самі-знаєте-де можна було б сказати "галичани - кляті нацики" :)

16. Boris_Kiev

Читателю!
    Ваші діти й онуки знають українську ? І слава Богу.

17. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

..... а хотя бы почитав посты Степаныча и Дальневосточника!
    Пан Городецкий?Я правильно понял Вашу драгоценную далеко идущую мысль?:cool:

18. Boris_Kiev

А я взагалі уродженець Верблюдостану. Яке я маю відношення до Галичини ?

19. Городецький

Саме так.
    Ото ж бо й воно :) Ми тут люди з Вастока ...

20. Boris_Kiev

А Васток - дєло тонкає!
    ЗАРЭЖУ !!!!

Останнє редагування модератором: 5 лис 2008
а де твій аватар? :)