Из природной вредности не сдержусь. Правильнее было бы: "Мені також хотілося б знати, хто Вам, Далекосхіднику, заважає розмовляти українською?".
Володіти і розмовляти українською мовою це обов"язок всіх громадян України. А писати на форумі українською мовою що заважає?
Ну вот, снова "за рибу - грошi".... см.топик. Я - именно не хочу быть равнодушным к судьбе своего родного языка - как, надеюсь, Вы не равнодушны к судьбе своего. Надо просто осознать - "не желай другим того, чего ты не желаешь себе" - и многое станет яснее и понятнее...
В Україні про ніяку долю російської мови не може й бути мова. В Росії будь-ласка скільки завгодно. При спілкуванні з українцем в Україні який звертається українською мовою до співрозмовника в той час коли співрозмовник відповідає російською це як мінімум не повага. Я бажаю щоб кожен розмовляв мовою тої країни де живе. Я сподіваюсь ви не проти?
Можна запитання, коли Ваша ласка? Чому Ви вважаєте, що Дальневостчник живе у Вашій країні, а не навпаки - Ви живете в його країні?
Простите, но вспомнился проф.Преображенский - "кто на ком стоял?" ) Так и не понял, кто и как кому отвечает...Может - не стоит нововведений? Пишем каждый на том языке, на котором ему удобнее выражать свои мысли. Бразилец - по бразильски, аргентинец - по аргентински, канадец - по канадски... )
Наскільки мені відомо місто Луганськ (якщо Дальневостчник дійсно живе там ) як і Луганська область є теріторією України. Якщо помиляюся то просвітіть. Спробую якось на якомусь російському форумі. Англійці-англійською, іспанці-іспанською, італійці-італійською, українці-українською, росіяни-?
Пойняв! Переформулюю питання: чому Ви вважаєте, що Україна - Ваша країна, а не країна Дальневосточника? Росіянською, натурально! "- Где ты такое платье купила? - В Париже. - А далеко ли это от Москвы? - Да 3000 верст будет. - Ты смотри, такая дыра, и так шьют!" (с)
Здравствуйте всем. Сегодня в России государственный праздник, называется "День национального единства". В народе же его называют просто "день фашиста". Может быть сказано резковато, но по-моему верно. В многонациональной стране любые разговоры "национальном единстве" или того хуже - "национальном величии", ни к чему хорошему не ведут. Речь может идти лишь о равных правах для всех граждан, будь они русские или татары и так далее. То же самое, по-моему, верно и для Украины. Украина в ее нынешних границах - многонациональная страна. Два основных народа (просто по количеству): украинцы и русские или во всяком случае, русскоязычные. Причем эти народы (или, если хотите, группы населения) живут компактно и достаточно раздельно. Поэтому говорить о том, что Украина - эта страна украинцев, эначит подрывать единство страны. Национализм - вообще явление малоприятное, а в многонациональных странах - недопустимое, которое умное правительство должно безжалостно пресекать. И тогда будет настоящий праздник - праздник равенства всех граждан страны. Спасибо, что дочитали до конца.
Так ніхто ж і не піддає сумнівам, що Росія - багатонаційональна держава, бо, як пан сказав, на її теренах живуть чимало народів: москалі, татари, якути, башкири, комі, ерзяни, мокшани, вепси й т. д. У всіх цих народів нема іншої батьківщини, вони всі об’єднані в єдину державу, де льоґічно, щоби вони були рівноправними. Україна - не багатонаційональна держава, вона - динаційональна, бо корінних народи, тобто тих, для яких територія Вкраїни є єдиною гісторичною батьківщиною, два: українці та кримські татари, усі інші народи, зокрема й росіяни, поляки, угорці мають свої держави, вони є імігрантами на вкраїнській землі.