Початок 70-х років минулого століття. Практика на "Швидкій допомозі". Їдемо вночі на виклик. Проїжджаємо повз магазина "Меблі". Неонова вивіска горить, буква "М" перегоріла. ЗІ: До речі, це були ж часи "шаленої русифікації", а магазин називався не "Мебель", а "Меблі". А навпроти був "1000 і одна дрібниця".
З вами,Степаныч, це не поодинокий випадок. Я мешкаю в будинку, де в ті часи був саме магазин "Меблі", так на ньому літери не підсвічувалися, а читали граматєї так само.
Прочитала... мне даже понравилось.. Прикольно. Можно было бы посмеятся, если бы не было так грустно... Это первое произведение из украинской литературы, которое я прочитала и мне понравилось, а не как всегда "нудно, тупо и нечитабельно". )))) Ну че так сразу? Шашлыки, по-моему, сейчас везде есть... Для того, чтобы хорошо знать разговорный язык нужна тренировка, т.е. не только почитали худ. произведения, хорошо с переводом разобрались, а и люди, которые достаточно хорошо знают украинский, с которыми можно пообщаться.
Це для понту лишали вивіски.Робили хорошу позу при поганій грі. )))) Ну че так сразу? Шашлыки, по-моему, сейчас везде есть... Ви мене не зрозуміли.Я хотів Вам показати, що я трохи знаю Запоріжжя і ті злачні місця, які колись там були.Я у 1980 році провів незабуване літо в Запоріжжі, про яке я пам"ятатиму мабудь все життя.
Знаєте, так можно з безлічі російських слів реготати, в школі у мене завжди з уроку російської мови: МестоИмения, как можна так письать, сядь на тот конец (у значенні парти останнього ряду). Знаєте це мені ще зрозуміло, коли школярі чи хоча б мого віку сміялись (і то вже не сміються). А це дорослі люди, згадують Ї.....льні, М еблі . А ви почитайте роман Валеріана Підмогильного "Місто", до речі земляка з Дніпропетровщини, недалеко від Запоріжжя народився. Хоча є російський переклад, але ліпше читати мовою оригіналу . "Тіні забутих предків" Коцюбинського. Хоч писаний місцевим діалектом. До речі, досить містичний твір, після виходу його у друк автор несподівано помер, деякі кажуть, що мольфари (карпатські чаклуни), його прокляли за цей твір. Любовна лірика Івана Франка, просто всі його знають по революційних віршах зі шкільної програми, а він ще ого-ого який . Та п'єси Лесі Українки (не тільки "Лісова пісня"), у неї їх безліч, її драматургічна спадщина вважається найкращою в українській літературі. Мало хто знає, що Марко Вовчок мала любовні стосунки з Жюль Верном і не тільки з ним . Іван Багряний "Тигролови", мені сподобалися.
А... Я протормозила)))) Спасибо большое за советы.... Буду читать украинскую литературу - просвящаться))
Несмотря на Вашу грубость, все же отвечу. Вы говорите "месяц - два". Может быть, если работать над этим по 12 часов в день 7 дней в неделю. Но жизнь у каждого одна, и как ее тратить каждый решает сам. правила форума разрешают пользоваться русским. Поэтому Ваши постоянные упреки в адрес других в незнании украинского - есть нарушение правил. Надеюсь, что в дальнейшем Вы все же будете им следовать. Хотя бы из уважения к другим. Согласен. Предлагаю прекратить эту глупость, начатую, между прочим, smeet'ом с его "белым хлебом".
Ну если реально иногда хочется удушить, когда тебе показывают на флаг Украины и т.д. Не знаю откуда такое чувство берется... Такая злость и негатив...
Не зрозумів?Ви так не любите прапор України, що Вам хочеться задушити того хто Вам його показує?Чи я не правильно зрозумів? А який тоді прапор Вам подобається?
Фурсенко: с 2009 года в вузы не примут без знания русского языка С 2009 года в российские вузы без знания русского языка принимать не будут, заявил сегодня министр образования и науки России Андрей Фурсенко во время заседания столичного правительства, на котором обсуждались вопросы образования в Москве. «Со следующего года никто без знания русского языка ни в один вуз не попадет», — сказал министр. Министр рассказал, что в ходе недавней беседы с ректором одного регионального вуза он узнал, что в этом вузе студентов обучают на местном языке. «Студент не знает русского языка», — воскликнул Фурсенко. «Мы боремся за русский язык в странах СНГ, других странах, так давайте бороться за русский язык в России», — призвал министр. ИТАР-ТАСС
Не то, чтобы я прям таки не люблю... Расцветка мне нравится. Но меня злит, когда мне показывают на все украинское... Неправильная реакция, но откуда она - не знаю... На какой-на какой? Та вроде ниче такого не было, а потом резко негатив на украинское... Хотя и понимаю, что язык украинский красивый, и флаг хороший...
Це хтось вас врік(сглазил).Кличко тоже російськомовний, але він завжди з українським прапором б"ється.Подивіться на наших олімпійців і т д.Я серйозно,це хтось на Вас так повпливав.Проаналізуйте.Невже Ви б хотіли щоб Запоріжжя приєднали до Росії?Я даю гарантію, що може 10% російськомовних проголосували би зараз за те щоб їх приєднали до Росії.Їх і кличуть.Росія спецом об"явила прогаму переселення російськомовних до себе.Але не хочуть їхати.Їм тут набагато краще.
Випромінювач-це облучатель.Тобто вона пожартувала, що напевне в Запоріжжі росіяни встановили "облучатель" і хвилями(волнами) діють на людську психіку і зомбують російськомовних, щоб ті ненавиділи все українське. Це такий жарт.:smile: