Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

1. Я пытался обосновать, мягко говоря, некорректность тезиса - "понаехали и дикутют нам".
    2.Не менее четверти населения украины - русские. Это много - или мало (по сравнению, скажем, с той-же канадой - тут приводили соотношение франко-и англофонов)?
    3. Игнорирование первых двух пунктов - это пргрессивно и демократично?

• Подобається Подобається x 1
  2. Bogun

Bogun Well-Known Member

Для більшості "русских" існує Автономна Республіка Крим. Чи вихочете сказати, що десь 70 % з тієї четверті не проживають у Криму. Автономна республіка 1, три державні мови 2. Якщо вам щось не подобається переселяйтеся у Крим :).

В Україні існує свій Квебек, який має назву Крим. У Квебеку своя автономія, своя конституція, французьська мова (англійська мова для галочки у конституції) і прагнуть незалежності чи приєднання до Франції.

Знайдіть відміності.

Останнє редагування: 7 жов 2008
  3. Дальневосточник

По моему мнению Крым - это крымско-татрская земля. Ну это так, к слову.А мне прекрасно живется и на Луганщине. Мы вот - после выборов распростимся с одиозным "украинизатором" ющенком, выберем юлю - более толерантную особу - она, конечно вторую державную не допустит - но региональные - будут. И проблема решиться - к всеобщему удовольствию. :give_rose:

• Подобається Подобається x 4
  4. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я ще не знаю на рахунок регіональною, але про Юлю згоден :). Знаєте, як відповісти :)).

5. Дальневосточник

Тоже мне, бином ньютона... (с) Коровьев
    Реально серьезных кандидатов на "трон" - 2. Я готов сбрить свою бороду, если яник станет президентом... Значит - юля. :)
    Далее - предпринимать резкие шаги (на кшалт другої державної) - она, конечно, делать не станет. Но и "кость" схiднякам кинуть будет надо - "высочайше повелеть соизволит" - пусть будет "региональная".... ;)

• Подобається Подобається x 2
  6. kwl

kwl миється в бані

Да, это было бы интересно: первая дама-президент в бывшем СССР. Лично я - за (с совещательным голосом ...)

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я б не називав хазяями українців, тому що в Ваших постах чомусь це слово звучить в негативному плані.Так іронічно.Я б українців назвав титульною нацією.
    Нація (лат. НАТІО – плем‘я, народ) – стійка спільність людей, яка історично склалася на базі спільності економічного життя, території, мови та психічного складу, що виявляється в особливостях культури та побуту. Таке визначення у марксистсько-ленінському розумінні подає «Українська радянська енциклопедія».
    Державна нація – нація, яка утворила національну державу, організувалась в національну державу. Називається ще політичною нацією.
    Недержавна нація – нація, яка не має своєї національної держави, входить як національна меншина до складу іншої національної держави (наприклад, недержавною нацією називали Україну після втрати нею державності, недержавною нацією є індіанці у США, гагаузи, кримські татари, роми у нас).
    Корінна нація – нація, яка одвічно живе на певній території (корінною нацією є українці в Україні). Є намагання підмінити поняття, називаючи корінною нацією представників будь-якого етносу, що народилися на даній території, хоч предки їхні є прийшлими. Вони є громадянами України, можуть вважатися вродженими жителями, але не корінною нацією.
    Титульна нація – нація, яка дала назву (титул) державі (українці є титульною нацією в Україні).
    Національні меншини – представники інших національностей, що є громадянами певної держави, але не є в ній більшістю.
    Нині українофоби, які відстоюють двомовність в Україні, посилаються на приклад Швейцарії, де існує кілька державних мови, чи Бельгію, яка має дві державні мови. Некоректність таких посилань очевидна. Адже Швейцарія складається з чотирьох різних народів – германошвейцарців, франкошвейцарців, італошверцайців та ретороманців, – які, по перше, з давніх-давен тут жили; по-друге, жили і живуть компактно; по-третє, об‘єдналися в одну Федерацію саме як окремі народи для побудови спільної держави; по-четверте, кожна мова, яка визнається державною (німецька, французька, італійська), є такою тільки для тих кантонів, в яких більшість населення послуговується цією мовою, і аж ніяк не загальнодержавною.
    Так само у Бельгії історично компактно живуть валонці та фламандці, рідною мовою яких є відповідно французька та фламандська.
    В Україні ж одвічно жили українці і мову, звісно ж, мали українську. Нинішній, у багатьох відношеннях печальний, мовний стан пояснюється тривалою і цілеспрямованою політикою зросійщення і витіснення прийшлим колонізатором рідної мови українців.
    Віталій КАРПЕНКО.ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА ТА БЕЗПЕКА
    Підручник

[/FONT]
    1. Украина георгафически разделена на две части: украино-говорящую («Запад») и русско-говорящую («Восток»)[/QUOTE]

Такий розділ є штучним.http://ukrlife.org/main/karp/bezpeka7.htm
    [/FONT]2. Центральное правительство поддерживает интересы Запада в ущерб интересам Востока. Такая политика является нарушением международных обязательств Украины (Европейская Хартия)[/QUOTE]

Я дуже ціную Ваше переймання інтересами Сходу,мене тільки цікавить чого Ви ,такий демократ, мовчали тоді, коли попирали інтереси цілої України?
    [/FONT]3. Ущемление гражданских прав на Востоке вызывает многочисленные протесты населения, как на официальном уровне (решения местной власти), так и на бытовом (демонстрации в Крыму)[/QUOTE]
    Це теж з розряду фантастики.Ніхто і ніколи масово не протестував.Протестує купка проросійських служак, які за це дістають гроші з Москви.Вони є платними провокаторами.Якщо б зазняти на плівку всі ті акції, які були, то ми б побачили на ній одні і ті ж самі лиця.Це такі як Кауров, Грач і др.

[/FONT]Я понимаю, что вопрос исключительного положения украинского языка – историческая доминанта Западно-украинского менталитета, закрепленная долгими годами борьбы за собственную национальную идентичность. Однако сейчас борьбы завершена: Украина - независимое государство. Позвольте же задать Вам вопрос, как представителю Запада:
    Что лучше для спокойствия и порядка в Украине: продолжение линии на противостояние с Востоком и русскими или компромисс в области языка ради гражданского мира и самой целостности страны?[/QUOTE]

І тут неправда.Ніхто не хоче "Исключительного" положення української мови.І це не є домінантою для Западенців. Домінантою для всіх людей, які люблять свою батьківщину-Україну, є побудова нориальної європейської держави, з усіма її атрибутами.І українська мова, як мова нації яка була корінною в цій державі,яка зазнавала значних утисків, нищення якраз представниками російської нації, повинна бути відроджена як мова титульної нації.Коли можна буде сказати, що процес відродження пройшов, тоді можна буде говорити про введення других державних мов і т.д.
    Як на мене, то я би дозволив другу державну мову тільки в Криму- і то не російську, а кримськотатарську.Тому що в Криму вони є корінною нацією.А те що за часи Сталіна відбувалось величезне переміщення народів,і в Україну навезли,нераз не з своєї волі, росіян,не говорить про те що російська нація є корінною в Україні.

8. Дальневосточник

Узнать, что фантастика, что нет - можно. Но для этого надо провести референдум. Которого, как ни гикали, ка не били себя пяткой в грудь - до судорог боятся ныне власть придержащие.
    Простите великодушно, но построение европейской державы - с одновременным притеснением национального меньшинства - под лозунгом "мести за былые обиды" - более чем странный конгломерат.:dntknw:

9. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ми референдум провести можемо, але в ньому можуть взяти участь тільки представники корінної нації.Якщо вона буде вважати , що можна надати прийшлим націям державний статус їхньої мови, то тоді ми не проти.
    Шановний пане Далекосхідник, ви або поясніть або я вже не буду реагувати на цю дурню.Де,коли,і як притісняють Вашу національну меншину.
    Я би був щасливий, якби Ваші дорогі одноплемінники в Росії так притісняли українців, як притісняють Вас в Україні. Я б кричав з усіх трибун,що Росія найдемократичніша держава в світі.Уявіть собі-95% преси в Росії українською, на ринках 95% літератури в Росії українською, у Росії в місцях компактного проживання українців в школах навчання українською і т.д. Це як в романі Станіслава Лема.
    Покажіть хоч один закон в Україні де говориться про притісняння яких би то не було нацменшин.
    Та діло тут зовсім в другому.Коли велику частину росіян переселяли в Україну, то їм говорилось-ви будете там начальниками.Ваша мова буде основна,прийде час і української не буде взагалі.Але -облом.Не так сталося як гадалося.Противна Україна взяла і відділилася.Та ще й свою мову хохляцьку захотіла відроджувати.Дулю вам.Ми вам референдум, ми вам Крим, ми вам Донецьк.Чи ви думаєте що ми такі прості і наївні.Зайдіть на севастопольські сайти і почитайте про що пишуть Ваші одноплемінники.Та вони ненавидять все, що нагадує Україну.Вони взагалі не признають таку державу взагалі.
    Отож нехай собі солі на хвіст насиплять.Ви знаєте чим відрізняються москалі від росіян.Росіяни це ті люди,які живуть в Росії і вирішують свої російські проблеми, і не лізуть з рецептами як повинен жити цілий світ. А москалі це ті росіяни котрі живуть на Україні,гадять там де живуть, і хочуть з Украї
    ни зробити Росію2.
    Я вчора розмовляв з однією жінкою,котра вже 12 років живе в Москві.Я запитав,чи то правда, що Україна для росіян-це ворог №2. "Це сама велика дурня,яку тільки могли придумати ЗМІ Росії."-:сказала вона."Я учасниця літературної богеми Москви,виступаю в народному театрі, і до мене дуже тепло відносяться інтелегенція Москви.Вони просять мене читати вірші українською мовою.Літом зі мною приїжджала моя подруга-одна з московських поетес.Вона дуже переживала. коли їхала сюди,як її приймуть в Західній Україні.А коли їхала назад.то казала що вона більше не буде вірити ні одному російському телеканалу.Так тепло.як її приймали в Західній Україні ,її ніколи не приймали ні в одному місті Росії-:сказала моя знайома.

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Степааааааааничу! [​IMG]
    Дійсно, ТАК казали? [​IMG]

11. Дальневосточник

Торба-бричка-рiдне село.Чисте повiтря i вiдсутнiсть iнтернету все вилiкує... :good:
    А если еще покапать картошку на паре гектаров... То забудутся и "титульная" нация, и козни "москалей"....:give_rose:

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та Степаничу не казали.Він спеціаліст трохи другої,більш мирної професії.
    Я згадую,коли приїхав поступати в одне з ценральносхідних міст України.Прямо на вокзалі ми з батьком зайшли в перукарню.Батько хотів після півторидобової подорожі поголитися.А перукарі як завжди народ говірливий-розговорив нас і зразу ж вгадав що ми західняки.І прийнявся розказувати,як колись його агітували їхати на Західну Україну(в 1939 році) працювати "начальником"."Так нам обіццяли.Коли ми приїхали,то нас послали в села побіля Карпат забирати в селян збіжжя.Побув начальником рівно десь 3 дні.А коли одого разу з лісу почув кулемет і цілу ніч пролежав в багнюці то так тікав до дому, що аж за мною курилося.Так я був начальником"-:така була його розповідь.

А це що симптоми?

Останнє редагування модератором: 7 жов 2008
  13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Нє, звісно!

14. levandivka

Перукар..? начальником?
    Степааааааааничу! [​IMG]
    Як добре, що Ви є поблизу...
    Проконсультуєте своєчасно....

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Зате ЯК сказанув!!!:)

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Так прерукар.Начальником.Так як би Ви не знали.Давали маузер і шкірянку і збирали по селах контингент(так люди називали продподаток-картоплю,сіно,молоко,сметану,сир і т.д.все що люди вирощували)Їздили возами і так забеспечували місто продуктами.Тай перукарем він був в 1976році,а ким він був в 1939 році я не знаю, може військовим а може партпрацівником.Коли він з нами говорив,він був вже в віці.

17. kwl

kwl миється в бані

Ответ для Smeet

Уважаемый Smeet,

Спасибо за Ваш подробный ответ.
    На вопрос "почему украинский должен быть единстенным гос. языком?" Вы отвечаете:

Не могу сказать, чтобы я был с этим согласен, но не стану спорить, чтобы не утомлять наших читателей давно известными аргументами.

Допустим, что все именно так, как Вы пишете: на территории, образующие современную Украину, заселились некие "пришельцы", вытеснив коренное население, и пытаются наводить здесь свои порядки. Истинные же хозяева страны, "украинцы", желают восстановить историческую справедливость и вернуть себе доминирующие позиции в политике и культуре страны. Потому, что страна называется Украина.

Пусть так, однако здесь есть одна проблема: как именно оттеснить пришельцев с тех позиций, которые они занимают столь беспардонно? Хорошо было Батыю: он просто вырезал всех вплоть до тележного колеса и дело с концом. Однако на дворе 21-й век, вокруг Европа со своим неуместным гуманизмом. Что же делать? Правительство, тон в котором задают представители "настоящих украинцев", решило действовать тоньше - задавить чужаков законодательством. По подсчетам депутата Рады Владимира Алексеева, около сотни законов и подзаконных актов Украины носят дискиринационный характер по отношению к русскоязычному населению и являются нарушением Европейской Хартии о языках (В. Алексеев "Бегом от Европы"). Например:
    Закон Украины «Про внесення змін до Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» № 2809-IV от 06.09.2005 г.:
    — К опасным пищевым продуктам отнесены те продукты, этикетки которых выполнены не на украинском языке (ст. 1).
    — Запрещено обращение пищевых продуктов, если их этикетки выполнены на ином языке, чем украинский (ст. 38).

Согласитесь, что такого не было даже в тоталитарном СССР.

И таких примеров многие десятки. Поэтому русские и русскоязычные граждане Украины не собираются мирится с таким положением. Наоборот, они собираются бороться за свои права всеми законными способами. Не забудем, что русских на Украине не менее восьми миллинов, они - полноправные граждане и избиратели. Поэтому пренебречь их интересами будет не так-то просто.

Поэтому, не лучше ли не затевать на глазах у всей Европы коммунальную свару под лозунгом "А ты кто такой?", а выбрать путь разумного компромисса и гражданского мира.

Как Вы полагаете?

С уважением,
    kwl

18. levandivka

А воно ТАК і є, "гражданскій мір і компроміс".
    Важливо вчасно знешкодити зайд-провокаторів - і фсьо.
    Повна злагода.

19. kwl

kwl миється в бані

Ну, хорошо: поговорим об этом. Значит, Вы предлагаете "знешкодити".
    Что ж, возможен и такой подход. Именно его проводили в жизнь польские власти в Галиции в 30-х годах прошлого века, под названием "pacifikacija". Напомнить Вам, чем это кончилось? Может быть жители Галиции бросились в кружки по изучению польского языка? Отнюдь: они стали создавать партизанские отряды.

Почему же Вы думаете, что русские граждане Украины отнесутся к притеснениям безропотно? Слава Богу, до партизанских отрядов пока не дошло, но стоит ли искушать судьбу?

Хочется соревноваться? Для этого есть спорт - современная замена войны. Вызовите донецкий "Шахтер" на поединок и разделайте под орех. Может быть полегчает, хоть на время ...

20. levandivka

Розумієте, крім зальотних провокаторів (зустрічаються і хворі), ніхто про партизанщину не згадує. Бо реальних утисків нема.
    Я ТАК думаю, достатньо знешкодити того провокатора. А народ у нас здоровий.

а де твій аватар? :)