Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Богданович

Богданович Well-Known Member

Справа в тому, що виступи за російську мову як другу державну - то боротьба за право не знати української мови. На жаль, сумно...

• Подобається Подобається x 7
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А Ви знаєте, на якій мові вели переписку і писали свої щоденники Пушкін і його сучасники? Так на французській.
    Так що вчіть цю мову, щоб не читати тих речей в перекладі.

• Подобається Подобається x 4
  3. Bogun

Bogun Well-Known Member

Просто у мене є твердження, яке підтримують, навіть росіяни, які проти української.
    Питання до всіх. Назвіть мені будь ласка хоча б одну країну, яка б розвивала українську мову та культуру, крім України.

Португальську: Португалія та Бразилія.
    Англійську: Великобританія, Ірландія, США, Канада, Австралія, ПАР.
    Німецька: Австрія, Швейцарія, Німеччина.
    Іспанська: Іспанія, Мексика, Аргентина......
    Російську: Росія (найбільша країна світу), Білорусь.

Останнє редагування: 27 вер 2008
    • Подобається Подобається x 2
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну, судячи з усього - діЯспора в США.

Звідки такий висновок?

Останнє редагування модератором: 27 вер 2008
  5. Bogun

Bogun Well-Known Member

Країна, а не діаспора. Яка країна?

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Перекладається. Українською буде "закладка".:)

Та я розумію, про що Ви.:) Звісно, що крім України, - ніяка. Але якщо Ви натякаєте, що з цієї причини потрібно українізувати російськомовних в Україні або це може бути причиною заборони російській бути другою державною, то на мою думку це неправильно.

Останнє редагування модератором: 27 вер 2008
  7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Люди, заспокойтеся.
    Кожний кандидат "кудись" буде спекулювати темою 2-ї державної, але НІХТО - чуєте - НІХТО її не впровадить.
    Приклад - Л.Д. Кучма (тільки за це я його й поважаю).

8. Bogun

Bogun Well-Known Member

Вибачте, де в основному (наголошую в основному) виробляються російськомовні книги. Де в основному друкуються письменики, які пишуьть російською. Де в основному друкуються російськомовні книги та виробляються чи дублються російсьмовні фільми. Де НАЙКРАЩІ університети, де навчання ведеться російською. Яка НАЙБІЛЬША ДЕРЖАВА СВІТУ фінансує російську мову та російськомовну культуру.
    Росія, наприклад, фінансує свої локальні мови: Татарську, Башкирську.....
    Деякі кажуть, чому не фінансується українська в Росії. Є держава Україна, яка має фінансувати та розвивати нашу мову.

Україна має фінансувати та розвивати свої ЛОКАЛЬНІ мови. Кримсько-татарську, караїмську, гагаузьську, де крім України, вони ніде не поширені, як татарська чи осетинська в Росії.

Тому російській в Україні нічого не світить. Один є тільки варіянт. Російська зовсім зникає з Росії та ми, щоб її зберегти в Україні робимо 2 державною.

Останнє редагування: 27 вер 2008
    • Подобається Подобається x 3
  9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ни одно доброе дело не остается безнаказанным... :))
    Видимо, советская империя понимала, что русскому языку скоро "конец", и спасать его будут украинцы - поэтому учили украинскому языку и литературе детей на Восточной Украине... И награда нашла героя... :)
    Чтож нам, сирым, остается? "Боритесь - поборете!" - не зря мы учили Кобзаря, а? :)

• Подобається Подобається x 1
  10. Bogun

Bogun Well-Known Member

То правда, якщо зникає російська в Росії :cry:, то українці роблять 2 державною російську :good:, я згоден, а хто проти.

Чесно я чув деяких російських політиків, які кажуть, якщо китайці так будуть селитися, то російську мову, вони будуть чути в Україні чи Білорусі.

Останнє редагування: 28 вер 2008
  11. premium

premium Well-Known Member

Оце маємо ганьбу на землях славного війська Запорозького.

12. Дальневосточник

Можно посмотреть на это иначе - не только украинским языком сильны были запорожские казаки - но и верой Православной...И чтобы сохранить эту веру от раскольников - да униатов-папистов - подчинивших себе ЗУ - говорим по русски...:good:
    Как такой поворт? :)

13. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Сиро занадто.
    З якої то статі ви думаєте, що невід"ємна частина православ"я - русскій язик?!

Можна глянути на це ще інакше - не лише українською мовою сильні були козаки запорожські, а й вмінням випити і загуляти... І щоб зберегти це вміння - говорим по русскі...
    Як такий поворот? :)

14. Дальневосточник

Ну чтож, ми свого не цураємось! :)
    Как не забываем, как вместе с татарами ходили запорожцы по Украине, грабили и убивали единоверцев - и продавали татарам в полон.. Добывали себе "кожухи"... Как крутились между поляками-русскими-турками-татарами - предавая всех по очереди...
    Ладно, это другая тема... :)

15. premium

premium Well-Known Member

Цей аргумент працює лише на українську мову, оскільки україномовні є найбільш віруючими православними. Не секрет, що на русифікованому сході найбільший рівень атеїзму.
    Східняки мало того, що перейшли на російську, так щей перейшли під іншу церкву. :cry:

Оце за свої гріхи, які ви явно перекручуєте, виродились козаки і стали іновірцями та іномовцями, фактично іноземцями на колись своїй землі.

Останнє редагування модератором: 29 вер 2008
  16. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ну, цим ви мене не дуже підколите... Я західноукраїнець, галицький сепаратист, і до запорожців ставлюся тверезо і критично.
    Козаків звичайно поважаю, і шаную ці славні сторінки історії, але в той же час визнаю - пропили-прогуляли вони Україну, пропереяславили з моцкалями. До кінця діло доводити треба було, щоб і духом лаптьовим не пахло... А тепер славне запоріжжя - заповідник московщини. Тьху!

17. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Про яку віру торочите? Запоріжжя масово на російській заговорило за часів "савєтів". Тих самих, що грабували православні храми і розбивали дзвОни... Так що завернули не туда... Так можна і самому собі в "тил" заїхати...

18. Дальневосточник

Это под католиков? :) Постоянных врагов Православия - как и магометан? Почитайте слова Хмельницкого:
    Впрочем, это интересно Православным...

19. Bogun

Bogun Well-Known Member

А православна Болгарія, Румунія, Македонія, Сербія, Хорватія також мають говорити російською.

Російська церква завжди була структурою підвладною політикам, государям.....

Я православний україномовний українець. Мій прадід (дяк) розстріляний за Українську Автокефальну Православну Церкву за доносом священика РПЦ. Як ви гадаєте, яке у мене відношення до УПЦ МП, хоча я поважаю свого земляка митрополита Володимира (Сабодана).

Останнє редагування: 30 вер 2008
    • Подобається Подобається x 2
  20. Дальневосточник

Вот повод вернуться к топику - богослужения в РПЦ - я надеюсь, Вы знаете - ведется на церковно-славянском языке. На языке, которым пользовались наши далекие предки, который есть единый корень и русского, и украинского... По крайней мере - в церкви нет раздела по языку на украиноязычных православных - и русскоязычных православных.

а де твій аватар? :)