Відповідь: Не будь байдужим!!! Тому, що... (сразу вспомнил бигборды яника... :D ведь пишут точно, как он говорит... :D Не иначе как тайные симпатики ПР... ) - в Украине живет треть населения этнических русских, а родным считают русский - не менее половины (кстати - именно потому наши "демократы" так категорически отказывают в проведении референдума по языку - знают ответ, и костьми ложаться, чтобы народ не высказал свою волю.... ) Если кажеться, что у нас проживает треть этнических англичан, и половина населения говорит по английски - то неплохо перекреститься...
Відповідь: Не будь байдужим!!! О! "Нє в бровь, а в глаз"(с)! От якби англійці були державоутворюючою нацією в Україні, якою є росіяни, можна було б ставити питання і так. Об"єктивності заради зауважу, що це був би кращий варіант, ніж руський. Ну-у-у... Ви ще згадайте про "титульну націю", "корінних/некорінних", "на нашій землі"...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Степанич, а з яких то пір росіяни "будували" українську державу? Це звідки? З "Краткава курса"? Я щось думав що росіяни старалися не тільки зруйнувати будь-які паростки державності в Україні, а стерти з людської памяті все що хоч трохи мало відношення до українства. Починаючи з золотоординських ханів і кінчаючи нинінішніми кремлівськими хамами.
Відповідь: Не будь байдужим!!! В ващем излодении Педро вы обошли по краткости даже "Краткий курс":D Но я добавлю чуть чуть к Степанычу. ПРОживавшие на территории современной Украины люди тоже будували и будували общую страну, которая меняла свои названия. ПРоблемы начались мелковатые, когда русские, русины.......... с помощью поляков и большевиков в разные периоды истории насильственно приобрели новое название национальности. А кровь и гены и родство оно было, есть и будет.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Я, особисто, тільки за те, щоб була друга офіційна регіональна мова. Та це стосується і угорської, і татарської, і болгарської... Я за те, та при умові, що людина, що живе на Україні, володітиме обовязково і українською мовою, якщо вона не є рідною. От коли люди володітимуть двома-трьома мовами, от тоді і можна офіціалізувати багатомовність. А то за деякий час вийде так, що дітиська з Західної України не розумітимуть їх однолітків зі Східної, бо кожен вчив свою мову в школі. Ну і нащо тоді така держава?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Согласна. А то уже и так мне лично слух режет украинский говор во Львове. Нам еще вообще перестать учить украинский, как и русский на Западной Украине, и все... "Моя твоя не понимать"
Відповідь: Не будь байдужим!!! А мене дістає суржик(російською мовою це не назвеш) на Сході і Півдні України...
За что и выпьем ! Те, що для нас є суржиком, для тих людей є рідною мовою, яку вони набули з молоком матері. І гріх їх в тім винити, та то і справа поправима. Було б бажання. А чи ви чули галицикий польсько-німецко-русско-украйонский суржик збоку? То східноукраїнський казкою видасться. Та то дрібниці і тільки красить Україну.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Я никогда не слышала, чтоб кто-то наш язык называл суржиком. Серьезно, все на 100% уверены, что говорят на русском языке! Так что, мне даже интересно, что именно Вы считаете суржиком?
Украъна стала краъною в результаты референдуму 1991 року. За даними перепису населення 1989 року на той час в УРСР проживало українців 72,7%, росіян 22,1%, громадян інших національностей менше 1% кожної. Тобто, голосували за незалежність і державність України переважно українці і росіяни. Громадяни інших національностей суттєво на результати референдуму не вплинули. Звідси висновок: державоутворюючими націями України є українці і росіяни. Неправильно думали ІМХО. Цим займалися саме українці. Залишилося мені сказати, що я не переварюю західноукарїнську говірку, і ми вже будемо по різні сторони барикад. Толерантнішим треба бути, толерантнішим. От як TARIKAFR, наприклад:
Відповідь: Не будь байдужим!!! Перечитайте мій допис! Там же зрозуміло, про що йдеться. Мені від Вашої говірки не холодно і не жарко. Розмовляйте як хочете. Навіть цікаво слухати. На відміну від Ромка, якого:
Ваших Б’ЮТ? Суржик за тлумачним словником – це елементи двох або кількох мов, об’єднані штучно, без додержання норм літературної мови, тобто нечиста мова. Існує англо-японський суржик (піджин), англо-французька говірка (Franglais). Є польсько-український суржик, українсько-німецький, навіть українсько-канадський. Приклад канадського суржику: „Зачиніть віндовку, щоб чилдренята не околденіли!” П.С.