Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Відповідь: Не будь байдужим!!!

А пачему не анґліцкій? Вот бил би анґліцкий било би харашо. :)

2. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

тому що в Україні. тому що в сучасній.

• Подобається Подобається x 3
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Тому, що... :) (сразу вспомнил бигборды яника... :D ведь пишут точно, как он говорит... :D Не иначе как тайные симпатики ПР... ) - в Украине живет треть населения этнических русских, а родным считают русский - не менее половины (кстати - именно потому наши "демократы" так категорически отказывают в проведении референдума по языку - знают ответ, и костьми ложаться, чтобы народ не высказал свою волю.... :) )
    Если кажеться, что у нас проживает треть этнических англичан, и половина населения говорит по английски - то неплохо перекреститься... :)

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

О! "Нє в бровь, а в глаз"(с)!:clapping: От якби англійці були державоутворюючою нацією в Україні, якою є росіяни, можна було б ставити питання і так. Об"єктивності заради зауважу, що це був би кращий варіант, ніж руський.
    Ну-у-у... Ви ще згадайте про "титульну націю", "корінних/некорінних", "на нашій землі"...

• Подобається Подобається x 1
  5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

На жаль ні ті ні ті не є. :) Увьі

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Усьому - свій час.
    Пам'ятаємо...Пригадаємо...
    Не сумнівайтеся! :)

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Степанич, а з яких то пір росіяни "будували" українську державу? Це звідки? З "Краткава курса"?
    Я щось думав що росіяни старалися не тільки зруйнувати будь-які паростки державності в Україні, а стерти з людської памяті все що хоч трохи мало відношення до українства.
    Починаючи з золотоординських ханів і кінчаючи нинінішніми кремлівськими хамами.

• Подобається Подобається x 3
  8. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

В ващем излодении Педро вы обошли по краткости даже "Краткий курс":D

Но я добавлю чуть чуть к Степанычу. ПРОживавшие на территории современной Украины люди тоже будували и будували общую страну, которая меняла свои названия. ПРоблемы начались мелковатые, когда русские, русины.......... с помощью поляков и большевиков в разные периоды истории насильственно приобрели новое название национальности. А кровь и гены и родство оно было, есть и будет.

9. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Я, особисто, тільки за те, щоб була друга офіційна регіональна мова. Та це стосується і угорської, і татарської, і болгарської...
    Я за те, та при умові, що людина, що живе на Україні, володітиме обовязково і українською мовою, якщо вона не є рідною.
    От коли люди володітимуть двома-трьома мовами, от тоді і можна офіціалізувати багатомовність.
    А то за деякий час вийде так, що дітиська з Західної України не розумітимуть їх однолітків зі Східної, бо кожен вчив свою мову в школі. Ну і нащо тоді така держава?

10. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Согласна. А то уже и так мне лично слух режет украинский говор во Львове. Нам еще вообще перестать учить украинский, как и русский на Западной Украине, и все... "Моя твоя не понимать"

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

А мене дістає суржик(російською мовою це не назвеш) на Сході і Півдні України...

12. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

За что и выпьем ! :)

Те, що для нас є суржиком, для тих людей є рідною мовою, яку вони набули з молоком матері. І гріх їх в тім винити, та то і справа поправима. Було б бажання.
    А чи ви чули галицикий польсько-німецко-русско-украйонский суржик збоку? То східноукраїнський казкою видасться. Та то дрібниці і тільки красить Україну.

13. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Я никогда не слышала, чтоб кто-то наш язык называл суржиком. Серьезно, все на 100% уверены, что говорят на русском языке! Так что, мне даже интересно, что именно Вы считаете суржиком?

14. Степаныч

Украъна стала краъною в результаты референдуму 1991 року. За даними перепису населення 1989 року на той час в УРСР проживало українців 72,7%, росіян 22,1%, громадян інших національностей менше 1% кожної. Тобто, голосували за незалежність і державність України переважно українці і росіяни. Громадяни інших національностей суттєво на результати референдуму не вплинули. Звідси висновок: державоутворюючими націями України є українці і росіяни.

Неправильно думали ІМХО. Цим займалися саме українці.

Залишилося мені сказати, що я не переварюю західноукарїнську говірку, і ми вже будемо по різні сторони барикад. Толерантнішим треба бути, толерантнішим. От як TARIKAFR, наприклад:

15. levandivka

Вже сказали:
    .
    Нє?
    Вирвалося?
    А "слово - не горобець"...

16. Степаныч

Перечитайте мій допис! Там же зрозуміло, про що йдеться. Мені від Вашої говірки не холодно і не жарко. Розмовляйте як хочете. Навіть цікаво слухати. На відміну від Ромка, якого:

17. levandivka

Прочитав.
    Наших б'ют! (с) :)

18. КривоРожец

КривоРожец Well-Known Member

Ваших Б’ЮТ? :)
    Суржик за тлумачним словником – це елементи двох або кількох мов, об’єднані штучно, без додержання норм літературної мови, тобто нечиста мова. Існує англо-японський суржик (піджин), англо-французька говірка (Franglais).
    Є польсько-український суржик, українсько-німецький, навіть українсько-канадський. Приклад канадського суржику: „Зачиніть віндовку, щоб чилдренята не околденіли!”

П.С.

19. levandivka

Брешуть цифри на мапі, ой, брешуть... :)

20. КривоРожец

КривоРожец Well-Known Member

дані не мої особисто :), не можу знать.

а де твій аватар? :)