Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: Не будь байдужим!!!

Ага...Раз мы живем в Канаде - то и соответственно мы должны разговаривать на канадском.... :D А в Бразилии - на бразильском... :D А в Уругвае - на уругвайском... :D Ну - и так далее...
    Особенно приятен пассаж о России - "хто всравсь - невiстка"... Давайте лучше поговорим об упомянутой мной первой Канадщине... Приведите- ка ее в пример, уважаемый :)

2. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

тут не можна порівнювати - різний державний устрій - федерація та унітарна держава.

3. Дальневосточник

Унитарное государство, в Европе - с двумя гос.языками - подойдет для сравнения?
    Тогда - Финляндия.
    Какие еще будут возражения? :)

4. Україна

Україна New Member

Росіяни- народ не тупий, але українці - краще

Я вважаю, що українці більш демократичні, адже близько 30% розмовляють двома мовами

кожен має право вибору. Не треба давити на людей.

5. Дальневосточник

Брежнев на встрече с Никсоном
    (Б) - социализм лучше чем капитализм.
    (Н) -чем лучше?
    (Б) - чем капитализм!
    :D

• Подобається Подобається x 1
  6. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Мовне питання - це чистої води політичний інструмент. Де "приниження" російської мови у Криму? Багато там зачинили російських шкіл і відкрили українських? Там ситуація з точністю навпаки.Якщо захочеш дитину до української школи вітдати, то не знайдеш такої школи. А на сході! Прям таки ну виключно українська преса і в ефірі живого російського слова не знайдеш!... Тут є дописувачі з Криму і ,точно знаю, Луганська: напишіть, будласка, про рівень "українізації" в регіонах.

7. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Відповідь: Де і якою мовою розмовляють?

Оце хамство нажаль найгірша риса сучасної України. І не тільки в Криму. Памятаю в Борисполі спитав якусь жінку (в формі, тобто працюючу в аеропорту) скажіть будь ласка де туалет української: у відповідь вона істерично закричала "ЧТО!!", ніби я її пробував зґвалтувати.

Для конрасту в той же рік коли мене знімав з трапу уже покійний В.Чорновіл то митниця в дипломатичному відділі так мило щебетала української і так мило червоніла коли зверталась до мене, хоч було видно що українською вона не говорила ніколи (по артикуляції чути). І як можна ставитись з повагою до такої держави?

П.С. Один раз літав українськими аеролініями, опісля тільки польськими. Постійне хамство до української мови і до людей взагалі є неперевершене.
    І це не я тільки жаліюсь. Дуже багато людей що я знаю мали ці проблеми навіть 3-4 місяців назад. Стюардеси нахабно відмовляються спілкуватись як і українською так і анґлійською, тільки російська навіть якщо люди її не знають. В більшості країн таких стюардес би вигнали з роботи. Але не в Україні.

Для мене тільки польскі аерокомпанії. Прекрасний сервіс і ніякого хамства.

8. Вуйко Стефко

Вуйко Стефко миється в бані

Першокласник кримської школи приxодить після уроків додому,та й мовить домашнім по-українськи:
    - А в нас в школі всі уроки тепер та по-українськи ведуться.А ще сьогодні після занять ми анкету заповняли,то я в графі національність написав,що я yкраїнець.
    Всі очі вилупили...а батько й каже:
    -Гаваріш,что yкраінєц тєперь? Ну-ну...Значіт завтра поєдєш в школу не на лєгковушке,а на автобусе,как всє бaндеровци єздят.Понял?
    А дідусь і собі:
    -А в школу внучєк на завтрак я тебе дам нє 5 долларов,а 1 грівну.Как в украінском банкє,1 к 5-і.Харашо?
    А мати:
    -Ну вот сейчас Ми будєм кушать осетрінку с крабамі,каторую дядя с Дальнєго вастока прівєз,а Ти будєш кушать картошку,как украінци.Харашо?
    Сидять всі їдять...А мати знову,підморгуючи до всіx з усмішкою,та й каже:
    -Ну што синочєк,как оно,xарашо бить украінцем,а-а-а?
    А той мовчазно так,насуплено та й каже:
    -Я...я всього тільки як годину українець,а як вас москалів вже ненавижу!

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:):):)
    ЗІ: А можете ж українською, якщо є бажання!;)

10. Вуйко Стефко

Вуйко Стефко миється в бані

Можу і польською і російською і англійською...якщо є бажання.

11. КривоРожец

КривоРожец Well-Known Member

Дякую, але завдячувати потрібно не мені та моїй дружині, а нашим батькам, що не асимілювалися в російськомовних жителів великого промислового міста, а зберегли її в часи русифікації і передали нам. :)

12. Полковник

Полковник миється в бані

И МОЛОДЦЫ!!!
    И ВЫ молодцы, что продолжаете традицые.
    Но, извините, Вы об ЭТОМ пишете, как о ПОДВИГЕ.
    Кто и что мешает Вам сегодня в своей стране говорить на СВОЕМ языке? На МОВЕ.

13. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Бо це і є подвиг. Уявіть собі, Полковнику, в Україні є міста, де українську мову сприймають вороже... Сумно, але факт.

Лакейський менталітет та відсутність національної гордості у значної частини українців... Та нічо... Перевиховаємо!

14. Полковник

Полковник миється в бані

Розгами?

15. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Як карта ляже...

16. КривоРожец

КривоРожец Well-Known Member

1. Людина по своїй натурі лінива істота + асимілюватися досить легко. Як я уже писав, ми з дружиною на роботі спілкуємося виключно російською, і от помітили таке, що ми по телефону один з одним почали говорити російською. А що вже говорити про дитину.
    2. великою перепоною для розвитку української мови в радянські часи було те, що її сприймали як селюцьку, не повноцінну і тому її носії просто поспішали забути її і перейти на більш престижну російську. я пам’ятаю як дітьми ми не розуміючи цього всього розмовляли з однолітками в дворі українською, з нас насміхалися, тому ця мова стала виключно мовою спілкування в колі сім’ї та з родичами з інших регіонів.

• Подобається Подобається x 3
  17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нє,нашо...
    Досить,щоб почали дотримуватись ЗАКОНУ і КОНСТИТУЦІЇ.

18. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Ну а если не хочется на украинском говорить? Если не нравится украинский? Если город русскоязычный?

19. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Любить, лилеять, развивать, общаться на русском. Но выучить и уважать язык титульной нации Вашей страны. Выучить его на достаточном уровне и использовать его в государственных учреждениях. Не сложно.

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

2 варіанти знаю:
    1.
    і тоді нєлюбофь кінчицця.
    2. Чемодан-вокзал-Росія. Там багато українців, яким російське більше подобається.
    Риба ж шукає де глибше...

а де твій аватар? :)